29 Nisan 2025 Salı

15:41   TANRıKULU, İMAMOĞLU`NU SILIVRI CEZAEVI`NDE ZIYARET ETTI   13:45   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA: "KOLTUK SEVDASı UĞRUNA HALKı DA IŞ DÜNYASıNı DA BATıRıYORSUNUZ"   12:19   EKREM İMAMOĞLU`NDAN SAVCı VE HAKIMLERE "ADIL KARAR" ÇAĞRıSı   12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”   10:57   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI: "İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA`YA VE ÇALıŞMA ARKADAŞLARıMıZA YAPıLANLAR HUKUKSUZLUKTUR"   10:47   RTÜK ÜYESI TAŞCı`DAN EBUBEKIR ŞAHIN`E: "ÜST KURULUN SOKAK RÖPORTAJıNA ILIŞKIN SAVCıLıĞA ŞIKAYETÇI OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGı OLUŞTURMAKTAN KAÇıNMANıZı TAVSIYE EDERIM"   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, EMEKLILER KıRAATHANESI`NI HIZMETE AÇTı   10:39   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ÇAMUR ATıNCA IZ KALıYOR MU, YOKSA O IZ ATAN VE ATTıRANLARA Mı GEÇIYOR, YAŞAYıP GÖRECEĞIZ”   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ERDEMLI`DE "HANıM EVI"NI HIZMETE AÇTı   10:04   CHP`LI GÜRER`DEN BESICILERE ZIYARET: "2020`DE EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI BIN LIRAYDı, EMEKLI KURBAN ALABILIYORDU. BUGÜN BAYRAM IKRAMIYESI 4 BIN LIRA"   03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI  
 
     
   

Özgür Özel: “Biz biriz, beraberiz, güçlüyüz ve gelecekten çok umutluyuz”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Memleket çok zor günlerden geçiyor, büyük acılar yaşıyoruz. Bu kadar acı varken, birlik beraberlik içinde olmak varken birileri büyük bir çatışmayı körüklemeye çalışıyor. Biz bunlarla siyasi düzlemde bütün mücadelemizi veriyoruz. Önümüzdeki süreç CHP`nin bütün üyeleriyle birlikte bir sonraki cumhurbaşkanını belirlemek üzere cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği bir süreç olacak. Baba evine herkesi davet ediyoruz, gelsinler, kaydolsunlar, oy kullansınlar. Her şey çok daha güzel olacak. Bütün sıkıntıları hep beraber aşacağız. Kimse enseyi karartmasın. Biz biriz, beraberiz, güçlüyüz ve gelecekten çok umutluyuz” dedi.

 

Tarih : 16 Şubat 2025 Pazar 13:26   Okunma : 406

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Memleket çok zor günlerden geçiyor, büyük acılar yaşıyoruz. Bu kadar acı varken, birlik beraberlik içinde olmak varken birileri büyük bir çatışmayı körüklemeye çalışıyor. Biz bunlarla siyasi düzlemde bütün mücadelemizi veriyoruz. Önümüzdeki süreç CHP`nin bütün üyeleriyle birlikte bir sonraki cumhurbaşkanını belirlemek üzere cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği bir süreç olacak. Baba evine herkesi davet ediyoruz, gelsinler, kaydolsunlar, oy kullansınlar. Her şey çok daha güzel olacak. Bütün sıkıntıları hep beraber aşacağız. Kimse enseyi karartmasın. Biz biriz, beraberiz, güçlüyüz ve gelecekten çok umutluyuz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV`de Manisa`nın Kula ilçesinde yer alan Kula Salihli Jeoparkı`nda çekilen “Görkemli Hatıralar” programına katılarak soruları yanıtladı. Özel, İlkay Akkaya`nın seslendirdiği “Kurtuluş Yok Tek Başına” şarkısıyla karşılandı. Özel`e; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper eşlik etti.

Özel, Serhan Asker`in “İktidara gelirseniz bu jeoparkın tanıtımı konusunda neler yapacaksınız” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bu meseleler yaklaşım, farkındalık meselesi. Kendin inanmadığın bir şeye kimseyi inandıramazsın. Ben son bir yılda Manisa hariç 54 ilde, 209 farklı ziyarette bulundum. Ama buranın yeri ayrı. Çünkü buraya yapılacak katkı Kula`ya, Manisa`ya ve Türkiye`ye yapılacak katkıdır. Hem sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle hem gerçek anlamda kültür, sanat ve turizme verilecek önemle vizyon sahibi bir iktidara ihtiyaç var. Yani aklı yüzyıllarca geride olanların izinden gitmeye çalışıp da Türkiye`yi paçasından aşağıya çeken bir iktidara değil; aklı ileride, hedefleri büyük bir iktidara ihtiyaç var. Onu da ‘Nereden bulacağız` derseniz, biri bulmuş, işaret etmiş. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimize vasiyet etmiş, ‘Muasır medeniyetleri yakalayacaksın, geçeceksin` demiş. Biz onun partisiyiz. Hedefimiz her anlamda gelişmiş ülkeleri yakalayıp geçmek. Başkalarının da yüzyıllarca geriye götürmenin nasıl hesapları içinde olduğunu, Türkiye`ye neler kaybettirdiğini, Türkiye`yi bir hukuk devleti olmaktan bir polis devleti olmaya, yargı baskısıyla yönetilen bir ülke olmaya, özgürlükleri kısıtlamaya... Onu kısıtlıyorlar, bunu kısıtlıyorlar. Özgürlüklerin en sonuna kadar yaşandığı, kimsenin kimsenin giyimine kuşamına karışmadığı ama bütün gençlerin istediğini yiyip içebildiği çünkü ekonominin, yoksulluğun bu kısıtlamaları getirmediği bir Avrupa ülkesi yapacağız Türkiye`yi.”

Silivri`ye gideceğim”

Özel ardından Silivri`de tutuklu bulunan Gezi tutukluları Can Atalay, Tayfun Kahraman`ı anarak konuşmasına devam etti. Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Haksız yere içeride tutulan herkesin, Zafer Parti`sinin Genel Başkanı başta olmak üzere tüm siyasetçileri, tüm gazetecileri selamlıyorum. Ben bu hafta ya da önümüzdeki hafta zaten gidip hepsini bir kez daha ziyaret edeceğim.”

Konteynerdakilerin sadece yüzde 10`u konteynerden kurtulabildi”

Özel, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde depremden etkilenen üç ile yaptığı ziyaretleri ise şöyle değerlendirdi:

“Adıyaman`da bir kafe açmış Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere. Herkesle fotoğraf çektiriyoruz. İki yıl geçmiş, acıları unutmaya, yüzler gülmeye çalışırken gülemeyen birisini gördüm orada. ‘Senin bir derdin mi var` dedim. ‘Ben bir başımayım Özgür Ağabey` dedi. Ailesinden dört kişiyi kaybetmiş, bir başına kalmış. Hukuk fakültesini kazanmış, hukuk fakültesine gidemiyor. Babasının evini yaptırabilmek için belediyede işe girmiş, çalışıyor. 50-100 bin tane hikaye o 10 şehirde dolanıyor. Dokunduğunuz her yerden bir başkasını dinliyorsunuz. Bu vakitten sonra birkaç şey var: Unutmamak, dayanışma göstermek, eksikleri takip etmek. Çünkü maalesef konteynerdakilerin sadece yüzde 10`u konteynerden kurtulabildi. 700 bin kişi konteynerde kalıyordu. Şimdi resmi rakamlara göre, 620 bin kişi kalıyor.”

Adıyaman`a bir sahip çıkma hikayesidir Abdurrahman Tutdere`nin hikayesi”

Özel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un “Adıyaman`da hayat normale döndü” sözlerine ilişkin şunları söyledi:

“O bunu dedikten sonra Abdurrahman Tutdere; ağabeyinin çocuğu, eşi ve yeğenini elleriyle çıkardı, battaniyeye sardı, köyüne götürdü, defnetti, tekrar enkazların başına geldi, Adıyamanlılara sahip çıktı. Bundan bir süre sonra, ‘ Adıyaman`da hayat normale döndü` denince bütün yardımlar kesildi Adıyaman`a. ‘Bu yapılan iş alçaklıktır` gibi bir laf etmiş Abdurrahman. Bunun üstüne bu Bakan, Abdurrahman`ı gördüğü bir yerde, halkın arasında Abdurrahman`ın üzerine doğru yürümüş, ‘Sen bunu bana nasıl dersin` diye. Abdurrahman da kendini kaybetmiş, bunun iki yakasına yapışmış. Zor ayırmışlar. O günden sonra Adıyaman, Abdurrahman`ın yakasını bırakmadı ‘Sen bizi bırakmayacaksın` diye. O isyanlarını korkmadan dile getirip bir de bu yüzsüzlüğe karşı da sinirlerine hakim olamayıp iki yakasına yapışınca Bakan`ın, Abdurrahman`a demişler ki ‘Biz artık seni bırakmıyoruz. Bu Adıyaman`ın hakkını sen savunursun.` Adıyaman`a bir sahip çıkma hikayesidir Abdurrahman Tutdere`nin hikayesi. Bir siyasi hikaye değildir.”

Biz biriz, beraberiz, güçlüyüz ve gelecekten çok umutluyuz”

Özel, program sonunda Türkiye`deki tüm vatandaşları, Kula-Salihli Global Jeoparkı`nı görmeye davet etti ve şöyle konuştu:

"Memleket çok zor günlerden geçiyor, büyük acılar yaşıyoruz. Bu kadar acı varken, birlik beraberlik içinde olmak varken birileri büyük bir çatışmayı körüklemeye çalışıyor, gerginlikleri körüklemeye çalışıyor. Biz bunlarla siyasi düzlemde bütün mücadelemizi veriyoruz. Önümüzdeki süreç CHP`nin bütün üyeleriyle birlikte bir sonraki cumhurbaşkanını belirlemek üzere cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği bir süreç olacak. Baba evine herkesi davet ediyoruz, gelsinler, kaydolsunlar, oy kullansınlar. Bundan sonraki süreçte de şöyle bakıyoruz meseleye: Her şey çok daha güzel olacak. Bütün sıkıntıları hep beraber aşacağız. Kimse enseyi karartmasın. Biz biriz, beraberiz, güçlüyüz ve gelecekten çok umutluyuz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA