18 Mayıs 2025 Pazar

15:16   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "19 MAYıS GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı COŞKUYLA, GURURLA VE EN IÇTEN DUYGULARıMLA KUTLUYORUM"   14:20   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU… MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “AMACıMıZ; BINLERCE YıLıN BIRIKIMINI TÜRKIYE`YE VE DÜNYAYA TANıTMAK”   14:02   CHP`NIN, "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGLERININ ALTıNCıSı PENDIK`TE DÜZENLENECEK   13:55   İSKİ`DEN SAZLıDERE IDDIALARıNA YANıT: “KAÇAK YAPıLARA SU VERILMESI MEVZUAT UYARıNCA MÜMKÜN DEĞIL”   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERIMIZIN VE TÜM MILLETIMIZIN 19 MAYıS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı YÜREKTEN KUTLUYORUM"   11:29   ÖZGÜR ÖZEL: “CUMHURIYET`IN IZINDEN HIÇ AYRıLMAYAN TÜRKAN SAYLAN`ı, VEFATıNıN 16`NCı YıLıNDA SAYGı VE RAHMETLE ANıYORUM”   11:17   TBMM`DE BU HAFTA… RTÜK VE HSK ÜYELIKLERINE SEÇIM YAPıLACAK   10:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI"NI TAMAMLADı   10:01   TALAT DINÇER`DEN, BAKAN URALOĞLU`NA: "KABILELERIN SAHIP OLDUĞU INTERNETI BIZ NEDEN KULLANAMıYORUZ?"   09:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN KIREMITHANE PAZAR YERI`NE ZIYARET   11:50   ÖMER FETHI GÜRER: "ZIRAI DON BAHÇELERI VURDU, GEÇTI"   11:26   UCM BAŞSAVCıSı KHAN, HAKKıNDAKI SORUŞTURMA SONUÇLANANA KADAR GÖREVINDEN AYRıLDı   11:01   "DEĞIŞIM ARIFESINDE ÜNIVERSITE BULUŞMASı"...ÜNIVERSITELERDE ÖZGÜRLÜK VE KATıLıMCı YÖNETIM IÇIN ORTAK ÇAĞRı   10:56   YANKı BAĞCıOĞLU: "TÜRK SILAHLı KUVVETLERI`NIN TEMELININ DISIPLIN, YAPıSıNıN EĞITIM OLDUĞUNU HER TÜRK VATANDAŞı FARKıNDADıR"   10:17   MERSINLI ÖZEL BIREYLER GELENEKSEL 3. BOCCE TURNUVASı`NDA KıYASıYA YARıŞTı   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÜNIVERSITELI ÖĞRENCILERIN KARIYERINE DESTEK   09:20   İYİ PARTILI OFLUOĞLU`DAN CUMHURBAŞKANı`NA ASKERLERI TSK`DAN AYıRMA YETKISI VEREN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "ASKERI TAMAMEN TAHAKKÜM ALTıNA ALMAK ISTIYORLAR"   16:20   VELI AĞBABA: "BIR TARAFTAN PKK`YLA BARıŞıYORSUN, ÖBÜR TARAFTAN CHP`YI DÜŞMANLAŞTıRıYORSUN"   15:58   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: “ÇALıŞMA BAKANLıĞı MÜFETTIŞLERI, TTK`YA AIT MADEN OCAKLARıNDA KRITIK KONULARDA EKSIKLER TESPIT ETTI"   15:13   “DIJITAL TEKELLER, TEHDITLER VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı... "BU KONFERANS DEMOKRASIMIZIN GELECEĞI AÇıSıNDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞıYOR"  
 
     
   

Ümit Özdağ`dan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü`nün bazı öğrenci kulüplerine 1 ay süreyle etkinlik yasağı getirmesine ilişkin, "Sevgili Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, her gün üniversitenize girerken üniversitenizin rektöründen daha zeki olduğunuzu düşünerek girin. Rektörü sadece yüzünüzdeki gülümseme ile protesto edin. Bilin ki, o tarihin mağlup olanlarının tarafında" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 27 Şubat 2025 Perşembe 13:05   Okunma : 620

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Boğaziçi Rektörlüğü`nün bazı öğrenci kulüplerinin faaliyetlerini 28 Mart`a kadar yasaklaması kararına, Marmara Cezaevi`nden, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Özdağ, açıklamasında, baskıların arttığı dönemlerde rejimin zayıfladığını, sorunların çözümünün, direniş içinde muhalefet etmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Boğaziçi Rektörlüğü, öğrenci kulüplerinin yönetimlerini görevden almış, öğrenci eylemlerini yasaklamış. Ülkenin her yerinde nefes almayacak şekilde bir baskı gerçekleşiyor. Adeta düdüklü tencerenin düdük kısmı bile lehimlenerek kapatılıyor. Bu baskılar, sanki bir toplumsal patlamanın birileri tarafından arzu edildiğini gösteriyor. Birileri köşe yazılarında `muhalefetin kalıcı olarak tasfiyesini` öneriyorlar. Birileri `Her gün birinizi, bir gün hepinizi alacağız` çığlıkları atıyor. Bu kışkırtmalara karşı muhalefet sağduyulu ve soğukkanlı davranmalı, sokağa çekerek kriminalize etme girişimlerine direnmeli. Çözüm, demokratik direniş, hukuk içinde muhalefettir. Bir baskı rejiminin en güçlü olduğu an, baskıları arttırdığı dönem değildir. Baskılar artıyor ise rejim zayıflıyordur. Bunu bir siyaset bilimi hocası olarak söylüyorum. Bunu tek başına Kayseri Emniyet Müdürlüğü`nün ürettiği bir belge/sahte/yalan belge ile tutuklanan bir siyasi parti genel başkanı olarak söylüyorum...

"Bize, ikinci sınıf insan olarak düşman savaş hukuku uygulamasına direniyorum"

Cumhur İttifakı rejiminin bize, muhalefete, ikinci sınıf insan olarak düşman savaş hukuku uygulamasına direniyorum. Ancak AKP`ye oy veren, MHP`ye oy veren seçmen benim kardeşim olmaya devam ediyor. Onlara zaman zaman kırılıyorum. Onlara zaman zaman birlikte askerlik yaptıkları, sınırda birlikte nöbet tuttukları bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılması karşısında neden daha güçlü tepki vermedikleri için güceniyorum. Ama onlar benim kardeşim. Onların da bizim durumumuza sevinmediğini, `böyle olmamalıydı` dediğini biliyorum. Özetle muhalefet bütün baskılara hatta tahriklere rağmen kararlılıkla, barışçıl direnişini sürdürmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi`ne gelince... Sevgili Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, her gün üniversitenize girerken üniversitenizin rektöründen daha zeki olduğunuzu düşünerek girin. Rektörü sadece yüzünüzdeki gülümseme ile protesto edin. Bilin ki, o tarihin mağlup olanlarının tarafında."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA