17 Mart 2025 Pazartesi

23:16   FENERBAHÇE ZIRVE YARıSıNDA DARBE ALDı: FENERBAHÇE 0 -0 SAMSUNSPOR   23:16   FENERBAHÇE ZIRVE YARıSıNDA DARBE ALDı: FENERBAHÇE 0 -0 SAMSUNSPOR   23:11   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı PıNAR UZUN OKAKıN`DAN "ÖN SEÇIM" DUYURUSU   22:58   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE “PKK`NıN KURUCU ÖNDERI” TEPKISI: “SEN BU JARGONU NASıL IÇSELLEŞTIRDIN DE TÜRK MILLETINE KARŞı KULLANıYORSUN”   11:48   DEM PARTI, YARıN MHP VE AK PARTI ILE TBMM`DE GÖRÜŞECEK   10:56   EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI ILE ILGILI KANUN TEKLIFI ILE TÜRKIYE`NIN ILK İKLIM KANUNU TEKLIFI`NIN GENEL KURUL`DA GÖRÜŞÜLMESI BEKLENIYOR   10:46   ERDOĞAN TOPRAK: “İKTIDARLA DEM PARTI ARASıNDA YENI PAZARLıKLAR, ANAYASA DEĞIŞIKLIĞI, ERDOĞAN`ıN ÜÇÜNCÜ KEZ ADAYLıĞı GIBI BAŞLıKLARDA IŞBIRLIĞI KUVVETLE MUHTEMELDIR”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI HER GÜN 8 BIN KIŞIYE YEMEK ULAŞTıRıLıYOR   10:14   VAHAP SEÇER: MERSIN`DE YEREL YÖNETIMLERDE SIYASI AYRıM YOK, HIZMET VAR   10:02   İLIÇ`TEKI MADEN FACIASı DAVASıNıN ILK DURUŞMASı 17 MART`TA YAPıLACAK   01:56   İMAMOĞLU TRABZON`DA....“VARLıĞıMLA DA ICRAATıMLA DA SIZI KORKUTUYORUM, KORKUTMAYA DEVAM EDECEĞIM"   01:53   İMAMOĞLU TRABZONDA... “YOKSULUN ÜSTÜNE BASA BASA ZENGINLEŞME DERDINDELER. BIR AVUÇ INSANLA ILGILENIYORLAR”   23:40   KONYASPOR KONUK ETTIĞI BEŞIKTAŞ`ı 1-0 MAĞLUP ETTI   23:39   TRABZONSPOR, DEPLASMANDA BAŞAKŞEHIR`I 3-0 MAĞLUP ETTI   23:37   KASıMPAŞA, ALANYASPOR`U 2-1 MAĞLUP ETTI   23:09   AVRUPA`DAKI ALEVI ÖRGÜTLERI, SURIYE`DEKI KATLIAMı PROTESTO ETTI   19:59   CHP POZANTı İLÇE BAŞKANı FAHRI ÇAY: "CUMHURBAŞKANLıĞı ÖN SEÇIMI IÇIN ÇALıŞMALARıMıZı SÜRDÜRÜYORUZ!"    16:39   ULUSLARARASı IRK AYRıMCıLıĞı ILE MÜCADELE GÜNÜ... "AMERIKA VE AVRUPA`DA ıRKÇı VE AŞıRı SAĞCı SIYASETLER BÜYÜYOR, FRONTEX`E MILYONLAR AKıTıLıYOR"   15:17   ARAZILERINE EL KONULMASıNA TEPKI GÖSTERDIĞI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN DIKMECELI KÖYLÜLER MAHKEMEYE SEVK EDILDI   15:12   EKREM İMAMOĞLU`NUN ANKARA BULUŞMASı... İMAMOĞLU: "ONLARıN DEDIKLERINI BIR BIR UYGULAYAN SAVCıLARA SESLENIYORUM: TEHLIKELI BIR YOLDA YÜRÜYORSUNUZ"  
 
     
   

Devlet Bahçeli: "İmralı`da kaleme alınan açıklama baştan sona değerli ve önemlidir. Kandil`den yapılan açıklamalar memnuniyet vericidir"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “27 Şubat 2025 tarihinde DEM heyeti tarafından kamuoyuna okunan ve İmralı`da kaleme alınan açıklama baştan sona değerli ve önemlidir. Büyük Kürdistan`ın kurulmasını hedefleyen PKK terör örgütü, 47 yıl sonra kurucu lideri tarafından örgütsel yapısını lağvetmeye çağrılmıştır. Kandil`den yapılan açıklamalar bu çağrıyı destekleyici ve tamamlayıcı özelliktedir, nitekim memnuniyet vericidir. PKK terör örgütünün Kandil`deki elebaşları İmralı`nın etrafında kenetlenerek 27 Şubat çağrısına sahip çıkmaları, geldiğimiz bu aşamada örgütsel tutarlılık olup herkesin yararınadır” dedi.

 

Tarih : 1 Mart 2025 Cumartesi 22:21   Okunma : 172

(ANKARA)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “27 Şubat 2025 tarihinde DEM heyeti tarafından kamuoyuna okunan ve İmralı`da kaleme alınan açıklama baştan sona değerli ve önemlidir. Büyük Kürdistan`ın kurulmasını hedefleyen PKK terör örgütü, 47 yıl sonra kurucu lideri tarafından örgütsel yapısını lağvetmeye çağrılmıştır. Kandil`den yapılan açıklamalar bu çağrıyı destekleyici ve tamamlayıcı özelliktedir, nitekim memnuniyet vericidir. PKK terör örgütünün Kandil`deki elebaşları İmralı`nın etrafında kenetlenerek 27 Şubat çağrısına sahip çıkmaları, geldiğimiz bu aşamada örgütsel tutarlılık olup herkesin yararınadır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan`ın silah bırakma çağrısı ve Kandil`in verdiği yanıta ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, açıkamasında şunları kaydetti:

"Türkiye için tarihi bir fırsat kapısı aralanmıştır"

“Siyasi çalkantıların, silahlı çatışmaların, sistemik çatlakların ve sivrilen diğer pek çok çarpıklığın insanlığın barış, huzur ve güvenlik atmosferini zehirlediği herkesin malumudur. İstikrarı zedelenmiş, iradesi zincirlenmiş bir dünya tablosu tüm risk ve belirsizlikleriyle karşımızdadır. Çok bilinmeyenli küresel siyaset denkleminin hangi vasıtalarla çözüleceği, çözülse bile sonunun ve sonuçlarının nasıl olacağı meçhuldür, ayrıca üzerinde kafa yorulması gereken de karmaşık bir muammadır. Ahlaki, manevi ve hukuki krizlerin yükselen çıtasına eşzamanlı olarak yaygınlaşan jeopolitik çekişmeler, ekonomik restleşmeler ve stratejik cepheleşmeler devamlı yeni mevziler elde edip farklı boyutlar kazanmaktadır. Böylesi kaotik ortam ve şartlarda Türkiye için tarihi bir fırsat kapısı aralanmıştır. Bölgesel ve küresel tehditlere karşı varisi olduğumuz medeniyet müktesebatı ve muazzez millet varlığı yegane güvencemizdir. Türk milleti bin yıldır Anadolu coğrafyasını yurt tutmuştur. Elbette bu bin yıllık süreçte ağır bedeller ödenmiştir.

"Türk milleti devasa mahiyetli ve kökleri derinlere tutunan muazzam bir kardeşlik şuurunun mecmuu ve medarı iftiharıdır"

Mukadderatımızın şerefi, mukaddesatımızın simgesi olan aziz vatan aynı zamanda üzerinde yaşayan beşeri cevherin birlik ve kardeşliğiyle gerçek mana ve muhtevasını bulmuştur. Anadolu coğrafyasında gelip geçici, konargöçer, dönemsel kiracı ve ziyaretçi olmadığımız asırların müşahitliğiyle tescil ve tevsik edilmiştir. Türk milleti devasa mahiyetli ve kökleri derinlere tutunan muazzam bir kardeşlik şuurunun mecmuu ve medarı iftiharıdır. Bugüne kadar yaşanan nice acı birlikte yaşama inancına ve isteğine gölge düşürememiştir. Küresel emperyalizmin şirret oyunları milli dayanışmanın emsalsiz azmiyle berhava edilmiştir.Türk milletine kan, renk, ruh ve vücut veren her insanımız kısmi nitelikli yöresel, dilsel ve kültürel farklılıkların çok üstünde temerküz eden soylu bir kucaklaşmanın neferleri olmuşlardır.

"İmralı`da kaleme alınan açıklama baştan sona değerli ve önemlidir"

Türkiye Cumhuriyeti 1984 yılından buyana bölücü terör örgütü PKK`yla mücadele etmiştir. Bu mücadele haklıdır, meşrudur, hukukidir, elbette takdir ve tazime en üst seviyede layıktır. Nihayet yeni yüzyılda terörsüz Türkiye`nin seher vaktine gelinmiş ve bu suretle milli huzur ve sükûnetin gün doğumuna ramak kalmıştır. 27 Şubat 2025 tarihinde DEM heyeti tarafından kamuoyuna okunan ve İmralı`da kaleme alınan açıklama baştan sona değerli ve önemlidir. 27 Kasım 1978 tarihinde Diyarbakır`ın Lice İlçesi Fis Köyü`nde birinci kongresini yaparak Marksist-Leninist çerçevede büyük Kürdistan`ın kurulmasını hedefleyen PKK terör örgütü, 47 yıl sonra kurucu lideri tarafından örgütsel yapısını lağvetmeye çağrılmıştır. Kandil`den yapılan açıklamalar bu çağrıyı destekleyici ve tamamlayıcı özelliktedir, nitekim memnuniyet vericidir. PKK terör örgütünün Kandil`deki elebaşları İmralı`nın etrafında kenetlenerek 27 Şubat çağrısına sahip çıkmaları geldiğimiz bu aşamada örgütsel tutarlılık olup herkesin yararınadır.

Türk-Kürt kardeşliğinin kundaklanmasına ve kurcalanmasına müsamaha gösterilmesi bundan sonra hem imkansız hem de beyhude bir düşüncedir

Terörle sonuç alınması ham bir hayaldir. Türk-Kürt kardeşliğinin kundaklanmasına ve kurcalanmasına müsamaha gösterilmesi bundan sonra hem imkansız hem de böylesi bir yanlışın peşine düşmek beyhude bir düşüncedir. Çağrı bölücü örgütün bütün bileşenlerine yapılmıştır, riayet ve muvaffakiyeti yeni yüzyılda Türkiye`nin gücüne güç katacak, bin yıllık kardeşliği bir yanda çevikleştirip diğer yanda çelikleştirecektir. Milliyetçi Hareket Partisi terörsüz Türkiye amacına samimi katkı sağlayan, demokratikleşme sürecine önşartsız omuz veren kim olursa aziz Türk milleti namına müteşekkirdir.

"Art niyetlilerin 27 Şubat çağrısını karalamaya, barış ve huzur adımlarını baltalamaya çalışmaları sinsi bir tertiptir" 

Medyaya yuvalanmış bazı art niyetlilerin 27 Şubat çağrısını karalamaya, barış ve huzur adımlarını baltalamaya çalışmaları sinsi bir tertiptir. Terörsüz Türkiye özlemini sulandırmaya, ihtiyatlı iyimserlik ortamını bulandırmaya çaba harcayanlar bilinmesini isterim ki, bölücülüğün değirmenine su taşıyan, terörün kanlı saldırılarının devamından çıkar ikmali yapan taşeronlaşmış gayri milli zihniyetlerdir. ‘Ne verildi? Ne alındı` sorularını gündeme taşıyarak yüzlerini buruşturanların, pozitif iklimi karıştıranların masumiyetinden ve makuliyetinden bahsetmek mümkün değildir. PKK`nın kendini feshedecek olmasından dolayı korkuya kapılanların istismar kaynağı kuruyacak, Türkiye yeni yüzyılın rotasında muhteşem bir uyanışa geçecektir. Provokasyonlara azami dikkat ederek, marjinalleşmiş grupların tahriklerine karşı uyanık durarak, mücavir bölgelerimizde gözü ve hedefi olan ülkelerin senaryolarına zamanında ve hazırlık içinde müdahalede bulunarak şiddet ve ihanetle ihata edilmiş bir dönemin kapıları bir daha açılmamak üzere kapatılacaktır.

"Türk ve Türkiye Yüzyılı elbirliğiyle, güç birliğiyle tesis ve temin edilecektir"

Terörle mücadeleden de ödün verilmemesi asıldır. Devletin pazarlık yapmayacağını bilmeyecek kadar fikren, kalben, aklen ve vicdanen kurumuş ve kokuşmuş çevrelerin absürt hamaset tuzaklarına düşmeden Türk ve Türkiye Yüzyılı elbirliğiyle, güç birliğiyle tesis ve temin edilecektir. Türk milleti yeni bir tarih yazmaktadır. Bu tarih sayfalarında da vatan ve millet muhaliflerine asla yer olmayacaktır. Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan ayını bir kez daha kutluyor, Rabbim`den birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi her daim muhafaza buyurmasını niyaz ediyorum. Terörsüz Türkiye, huzurlu Türkiye, süper güç Türkiye yarın değil, hemen ulaşılacak bir hedeftir ve bizim de siyasi şerefimize emanettir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA