30 Nisan 2025 Çarşamba

15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ÖĞRENIM YARDıMı ÖDEMELERINI VE HALK KART TUTARLARıNı HESAPLARA YATıRDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “90 ITFAIYE ERI ALıMı IÇIN BAŞVURULAR, 20 MAYıS`TA BAŞLAYACAK”   13:47   BIRÇOK ILDE 1 MAYıS PROGRAMı DÜZENLENECEK... İŞTE IL IL DÜZENLENECEK ETKINLIKLER   13:01   CEM AYDıN`ıN SILIVRI SAVUNMASıNDAN: “ATANMAYAN ÖĞRETMENLERI, ÇOCUK IŞÇILERI, HAYATTAN KOPARıLAN, KADıNLARıN HAKKıNı SAVUNMAK IÇIN BURADAYıM”   12:57   CHP GENEL MERKEZI`NE DEV 1 MAYıS AFIŞI ASıLDı... “YA ADALET YA SEFALET”   12:36   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE: "BUNLARıN PIŞIRDIĞIN AŞıN MALZEMESI ZEHIRDIR ZEHIR, SU KATSALAR NE KATMASALAR NE!"   12:30   ÖZGÜR ÖZEL: “KAYYUMA KALKıŞANı PERIŞAN EDERIZ”   11:55   CEM AYDıN`ıN DURUŞMASıNıN YAPıLDıĞı SILIVRI`DE GERGINLIK   11:42   YENIŞEHIR BELEDIYESI VE ÇMO ARASıNDA IŞ BIRLIĞI PROTOKOLÜ   11:39   TUTUKLANAN RAMAZAN GÜLTEN`IN AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: TUTUKLAMA KARARı KEYFILIK TAŞıYOR, ITIRAZ EDECEĞIZ   11:21   İBB SORUŞTURMASıNDA EV HAPSI KARARı VERILEN İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA: "TEHDITLER NEDENIYLE KORUMA BAŞVURUSUNDA BULUNDUM. HUKUKU UYGULADıĞıM IÇIN BURADAYıM"   11:17   CHP`LI SARıBAL: "SÜT ÜRETICISI, HER LITREDE YAKLAŞıK 8 LIRA ZARAR EDIYOR"   11:09   CHP`LI BAŞEVIRGEN: EMEKLININ YıLLARCA DÖKTÜĞÜ ALıN TERI ANCAK BIR YARıM ALTıN EDIYOR   10:25   İSTANBUL MERKEZLI 10 ILDE FETÖ OPERASYONU... 18 DOKTOR GÖZALTıNA ALıNDı   10:24   ABD SENATOSU, TOM BARRACK`ı ANKARA BÜYÜKELÇISI OLARAK ONAYLADı   10:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MANAVGAT GIRIT`TEN SIDE`YE KÜLTÜR VE LEZZET FESTIVALI`NE KATıLDı   09:13   CHP`NIN 50 BIN 521 MAHALLE TEMSILCISI 15 MAYıS`TA SAHAYA INECEK, İMAMOĞLU IÇIN IMZA TOPLAYACAK   09:12   EGE DENIZI`NDE 4,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   07:09   İBB`YE YÖNELIK IKINCI DALGA OPERASYONU... 18 TUTUKLAMA, 4 EV HAPSI, 8 ADLI KONTROL  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, kentin yerel yöneticileri ile iftarda bir araya geldi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve bürokratların yer aldığı iftar programına katıldı. Programın ardından gerçekleştirdiği konuşmada Mersin`in çıkarları için ortak paydada buluşmanın önemine dikkat çeken Seçer, "Farklı dünya görüşünden de olsa bir arada aynı çatı altında görev yapan insanlar, bir araya gelmenin gerekçesini yaratmalı" dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2025 Salı 10:18   Okunma : 429

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve bürokratların yer aldığı iftar programına katıldı. Programın ardından gerçekleştirdiği konuşmada Mersin`in çıkarları için ortak paydada buluşmanın önemine dikkat çeken Seçer, "Farklı dünya görüşünden de olsa bir arada aynı çatı altında görev yapan insanlar, bir araya gelmenin gerekçesini yaratmalı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, ilçe belediye başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, bürokratlar ve eşlerinin de katılımıyla iftar programında bir araya geldi. Programda, kentin geleceği için ortak çalışmalar yürütmenin önemine vurgu yapılarak, ramazan ayının huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.

"Aynı çatı altında görev yapan insanlar, bir araya gelmenin gerekçesini yaratmalı"

Başkan Seçer, iftar buluşmasının siyasetin gerginliğini bir kenara bırakarak diyalog ve dayanışma ortamının güçlenmesine katkı sağladığını belirterek, "Bir arada ve diyalog içerisinde olmak her zaman insani özelliklerdir. Ama zaman zaman siyasetin gerginliği bizleri birbirimizden uzaklaştırabiliyor. İşte bunları olgunlukla karşılayıp, aslında farklı dünya görüşünden de olsa bir arada, aynı çatı altında görev yapan insanlar, bir araya gelmenin gerekçesini yaratmalı, yolunu bulmalı, böyle bir enstrüman geliştirmeli" dedi.

"Herkes fikirlerini söyleyip kendi özgürlük alanı içerisinde hareket etme yetkisine sahiptir"

Tüm meclis üyeleriyle uyum içerisinde çalışarak Mersin`i daha iyi bir noktaya taşımak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Seçer, "Meclis toplantılarımız son derece olgun bir atmosferde geçiyor. Her konuyu aynı değerlendirmek, müdahale etmek zorunluluğumuz zaten yok, öyle bir insan fıtratı da yok. Herkes fikirlerini hürce söyleyip kendi özgürlük alanı içerisinde hareket etme yetkisine sahiptir. Ama bir başkasının özgürlük alanına müdahale ettiğimiz noktada sorunlar başlıyor. Ben meclisimizin bu dönem çok değerli hizmetler vereceğine inanıyorum, belediye hepimizin" diye konuştu.

"Meclis Üyesinin en önemli görevi denetim yapmaktır"

Meclisin en önemli görevlerinden birinin denetim mekanizmasını etkin bir şekilde işletmek olduğunu dile getiren Seçer, "Bir meclisin, bir parlamentonun görevi gerçek demokrasilerde tam manasıyla denetim yapmaktır. `Bu belediye yolu doğru yapıyor mu? Parayı kaynakları doğru dürüst kullanıyor mu? Bu belediye ile ilgili kötü sözler söyleniyor mu? Şaibeli işler oluyor mu?` Bunu denetlemek, varsa böyle bir şey, yasalar çerçevesinde gereğini yapmak, bunu dile getirmek Meclis üyelerimizin görevi" ifadelerini kullandı.

"İnsanlar kente dair, ilçelerine dair gerekli eleştirileri yapsın"

Demokrasinin temel ilkeleri çerçevesinde farklı görüşlerden insanların bir araya gelerek ortak bir zeminde buluşmasının önemine dikkat çeken Seçer, "İnsanlar kente dair, ilçelerine dair gerekli eleştirileri yapsın, taleplerde bulunsun, gerekli denetimleri yapsın. Bize oy veren insanlar benim görev yapmam için sizlerin de mecliste katkı sunup bu dediğim görevleri yapmanız için bize oy verdiler. Ülke ve demokrasi açısından da hayırlı olan budur" diyerek, Mersin`i daha iyi noktalara birlikte getirme mesajı verdi.

"Genel iktidardaki Cumhur İttifak`ının desteği bizler için çok önemlidir"

İftar programında Cumhur İttifakı temsilcilerinin de yer almasının şehir adına olumlu bir mesaj verdiğini belirten Seçer, birlikteliğin ve ortak çalışmanın Mersin`in yararına olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çok daha güzel işler yapılabilir. Genel iktidardaki Cumhur İttifak`ının desteği bizler için çok önemlidir. Doğru yaptığımız ya da doğru yaptığımıza inandığımız konularda, projelerde bize destek olun. Biz de bunu açıklıkla ifade ederiz, size teşekkür ederiz ki, bunu da yapıyoruz. Nihayetinde hepimiz halka hesap verme sorumluluğu içerisindeyiz, halkın da bu yapılanları bilmesi lazım, marifet iltifata tabidir. O iltifatı da biz yaparız, `Bize önemli destekler sunuldu, teşekkür ediyoruz` deriz." 

"Diyalog, kentin barışına, huzuruna ve birliğine önemli katkı yapar"

Belediyenin herkesin belediyesi olduğunu söyleyen Seçer, kente dair herkesin ortak bir sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Hepimizin millete karşı bir sorumluluğu var. Meclis üyesi ve Belediye Başkanı`nın diyalog içinde olması lazım. Diyalog, kente de görüntü olarak yansıdığı zaman kentin barışına, huzuruna, birliğine, beraberine önemli katkı yapar. Her zaman, her ortamda, mutlulukta da, acıda da hep beraber olalım. Mutluluğu, sevinci birlikte çoğaltalım, varsa acımız onu da birlikte azaltalım" dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA