21 Mart 2025 Cuma

14:55   İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASı... ALI MAHIR BAŞARıR: "SANDıĞA, IRADENIZE KELEPÇE VURULUYOR, BU ÜLKEYI TEK ADAMA TESLIM ETMEYIN"   12:51   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER: "KADıNLARıN VE ÇOCUKLARıN 24 SAAT GÜVENLE KULLANABILECEĞI BIR SAHIL ŞERIDI OLUŞTURACAĞıZ"   12:46   CHP`LI KıŞ, İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNıN ARDıNDAN EKONOMIDEKI OLAĞANDıŞı HAREKETLILIĞI BAKAN ŞIMŞEK`E SORDU: BÜYÜK ÖLÇEKLI IŞLEMLERLE ILGILI INCELEME BAŞLATıLMıŞ MıDıR?   10:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ANAMURLULARı RAMAZAN SOFRASıNDA BULUŞTURDU   10:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI IKLIM EYLEM PLANı HAZıRLıYOR   09:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILERI YAŞTAKI VATANDAŞLAR IÇIN HIZMETLERI SÜRÜYOR   09:09   CANAN GÜLLÜ: BUGÜN YAŞANANLAR, YıLLARDıR INŞA EDILEN BU HUKUKSUZLUĞUN DEVAMıDıR   08:51   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: ``DEMOKRASIDEN, ADALETTEN YANA OLAN HERKESI SARAÇHANE`YE DAVET EDIYORUZ``   08:18   YERLERINE KAYYUM ATANAN VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı: "İMAMOĞLU BAŞTA OLMAK ÜZERE GÖZALTıNA ALıNANLARı DERHAL SERBEST BıRAKıN"   08:08   AKSARAY`DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRILDI: 20 YARALı   07:01   BURHANETTIN BULUT: "15 TEMMUZ DARBE GIRIŞIMINDE BORSA 7.1 DEĞER KAYBETTI. 19 MART`TA YAPıLAN DARBE GIRIŞIMINDE ISE DEĞER KAYBı 8.72"   06:42   MANSUR YAVAŞ: BÖYLE BIR ÜLKEYLE HIÇ KIMSE TICARET DE YAPMAK ISTEMEZ, ILIŞKI DE KURMAK ISTEMEZ   05:05   ÖZGÜR ÖZEL, GECEYI SARAÇHANE`DE GEÇIRDI   02:31   CHP BERLIN BIRLIĞI`NDEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK: "DARBE REJIMINE TESLIM OLMAYACAĞıZ"   01:56   EKREM İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNı PROTESTO EDEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERE POLIS BIBER GAZı ILE MÜDAHALE ETTI   01:55   TİP MILLETVEKILI SERA KADıGIL: ODTÜ`DE DARP EDILEN GÖRME ENGELLI ÖĞRENCI MERKEZ DISIPLIN KURULU ÜYEMIZ AVUKAT ERKAN YıLDıZ   01:54   ÖZGÜR ÖZEL, BU AKŞAM 20.30`DA SARAÇHANE`DE HALK BULUŞMASıNDA VATANDAŞLARA SESLENECEK   01:31   DILEK İMAMOĞLU: 16 MILYON İSTANBULLUNUN IRADESI GÖZALTıNDA   01:27   GÖKAN ZEYBEK: İSTANBUL`U ÜÇ KEZ EZICI BIR ÇOĞUNLUKLA KAZANMıŞ İMAMOĞLU BIR KUMPASLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:20   İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU: BU MILLET BÜYÜKTÜR  
 
     
   

Burhanettin Bulut: "15 Temmuz darbe girişiminde borsa 7.1 değer kaybetti. 19 Mart`ta yapılan darbe girişiminde ise değer kaybı 8.72"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ,İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından piyasalarda ve borsada yaşanan hareketliliği 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan hareketlilikle kıyasladı. Bulut, "15 Temmuz darbe girişiminde borsa 7.1 değer kaybetti. 19 Mart`ta yapılan darbe girişiminde değer kaybına bakıyoruz 8.72. Yani 15 Temmuz`daki düşüşten daha fazla. Ve iki defa devre kesici işlediği halde. 41.4 TL`ye geldi dolar. Ve bunun için de Merkez Bankası tam 10 milyar harcadı. Bu iktidar kaybetmeye kaybetti. Ama bu yaptıklarıyla ülkede ne var ne yok herkese kaybettiriyor" dedi.

 

Tarih : 20 Mart 2025 Perşembe 07:01   Okunma : 304

Haber: İleyda ÖZMEN / Kamera: Tunahan GÜLER

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından piyasalarda ve borsada yaşanan hareketliliği 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan hareketlilikle kıyasladı. Bulut, "15 Temmuz darbe girişiminde borsa 7.1 değer kaybetti. 19 Mart`ta yapılan darbe girişiminde değer kaybına bakıyoruz 8.72. Yani 15 Temmuz`daki düşüşten daha fazla. Ve iki defa devre kesici işlediği halde. 41.4 TL`ye geldi dolar. Ve bunun için de Merkez Bankası tam 10 milyar harcadı. Bu iktidar kaybetmeye kaybetti. Ama bu yaptıklarıyla ülkede ne var ne yok herkese kaybettiriyor" dedi.

İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltı kararı sonrasında piyasalarda ve borsada ani hareketlilik yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaşanan hareketliliği 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan hareketlilikle kıyasladı. Bulut, ANKA Haber Ajansı`na şunları söyledi:

``Umutlar yok deliyor``

"Sadece hukuk alanında bir darbe var diye konuşuyoruz. Ya da 19 Mart darbesi CHP`lilere yapılmış gibi bir algı var. Halbuki bakıldığında bu 86 milyonu ilgilendiriyor. Bir tarafıyla yargı kullanıyor bu darbede, diğer tarafıyla toplumda bir güvensizlik oluşmuş durumda. Umutlar yok ediliyor. Ama bu soyut kısım bir de somut kısmına bakalım. 15 Temmuz darbe girişiminde borsa 7.1 değer kaybetti. Bugün 19 Mart`ta yapılan darbe girişiminde değer kaybına bakıyoruz 8.72. Yani 15 Temmuz`daki düşüşten daha fazla. Ve iki defa devre kesici işlediği halde. 41.4 TL`ye geldi dolar. Ve bunun için de Merkez Bankası tam 10 milyar harcadı.

"Bu iktidar bu yaptıklarıyla ülkede ne var ne yok herkese kaybettiriyor"

Bu iktidar kaybetmeye kaybetti. Ama bu yaptıklarıyla ülkede ne var ne yok herkese kaybettiriyor. Kendisinin kaybettiği yetmemiş gibi gençlerin umutlarını, yoksulun gelecekle ilgili planlarını, altın, döviz ne kadar değer varsa hepsini yükseltip TL`yi aşağıya indiriyor. Böylesi bir dönemde ne ekonomi toparlamanız mümkün, ne yargıya olan güveni, ne de bu memlekete ilişkin umutları ve huzuru diri tutmanın da mümkünatı yok."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA