31 Mart 2025 Pazartesi

10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SAĞLıK PERSONELINE “TEMEL YAŞAM DESTEĞI VE ENTÜBASYON” EĞITIMI   10:05   İMAMOĞLU IÇIN BAŞLATıLAN IMZA KAMPANYASıNA CHP MÜNIH BIRLIĞI`NDEN YOĞUN DESTEK   08:59   AP TÜRKIYE RAPORTÖRÜ AMOR, ANKA HABER AJANSı`NA KONUŞTU: “BU, TÜRKIYE`DEKI DEMOKRASIYE VURULAN EN BÜYÜK DARBELERDEN BIRISI”   01:35   SANATÇı VOLKAN KONAK HAYATıNı KAYBETTI   22:31   CHP LIDERI ÖZEL`IN, SILIVRI CEZAEVI`NDEKI ZIYARETI TAMAMLANDı   21:43   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN, AK PARTI TEŞKILATLARıNA RAMAZAN BAYRAMı MESAJı: "ANA MUHALEFETIN PARTI IÇI KAVGALARıNA HIÇBIR ŞARTTA TARAF OLMAYACAĞıZ"   17:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, VALILIK TARAFıNDAN DÜZENLENEN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLDı   17:02   KıZıLDERE`DE YAŞAMıNı YITIREN CIHAN ALPTEKIN, 53. ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   16:50   AHMET ÖZER: "BEDENIMIZI DÖRT DUVAR ARASıNDA KOYABILIRLER AMA RUHUMUZU ASLA TUTSAK EDEMEZLER"   16:30   ÖZGÜR ÖZEL SILIVRI`DE: ``ÖLÜMÜ GÖZE ALıRıM, BU MAĞDUR ÇOCUKLARıN AHıNı YERDE BıRAKMAM``   15:02   ÖZGÜR ÇELIK, BERKAY GEZGIN VE SINAN CAN KARAHAN`ıN AILELERINI ZIYARET ETTI   14:27   MAHIR POLAT`ıN AVUKATı ERDEM: ANJIYO OLDU, ŞU AN IYI   13:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN 60 BIN ÇOCUĞA SULUK VE ŞEKER   13:19   KıLıÇDAROĞLU, CEZAEVINDE İMAMOĞLU ILE DIĞER TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERI ZIYARET ETTI: ``BIZIM UMUTSUZLUĞA KAPıLMA GIBI BIR HAKKıMıZ YOK, BIZ GELECEK GÜZEL GÜNLERI INŞA ETMEK ÜZERE YOLA ÇıKAN KIŞILERIZ``   13:14   PROTESTOLARDA GÖZALTıNA ALıNıP HAKIMLIKÇE SERBEST BıRAKıLAN GENCIN AVUKATıNıN SAVUNMASı: "BABASıNıN CUMHURBAŞKANı ILE ÇEKILMIŞ FOTOĞRAFı VAR, KEŞKE GITMESEYDI"   12:24   CUMHURBAŞKANı DANıŞMANı UÇUM`DAN SOKAK OLAYLARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MILLI DEVLETLERI ZAYıFLATMA PROJELERINDE HEDEF ÜLKE GENÇLERI KITLE GÜCÜ OLARAK KULLANıLıYOR"   12:16   İLETIŞIM BAŞKANLıĞı: "İSVEÇLI GAZETECI, `SILAHLı TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA` VE `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET` SUÇLARıNDAN TUTUKLANDı"   11:55   ÖMER FETHI GÜRER, KASABA GIDEREK ET FIYATLARıNı ARAŞTıRDı: "ET TÜKETIMI DÜŞÜK OLMASıNA KARŞıN FIYATLAR ARTMAYA DEVAM EDIYOR. 1 KILO KUŞBAŞı, BIR GÜNLÜK YEVMIYEYE EŞIT"   11:46   31 MART YEREL SEÇIMLERININ BIRINCI YıLı... KAYYUMLARıN GÖLGESINDE "MILLI IRADE"   11:38   DEM PARTI: ``MAHIR VE YOLDAŞLARıNıN BIZLERE MIRAS BıRAKTıĞı MÜCADELE BAYRAĞıNı YÜKSELTECEĞIZ``  
 
     
   

Toroslar’da “İleri Dönüşüm” Hamlesi


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye daha imza attı. Toroslar Belediyesi ile Toroslar Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan “İleri Dönüşüm” çalışması ile kadınlar, Toroslar’ın kültür hazinelerinden olan çulhalık tezgâhlarında temiz tekstil atıkları niteliğindeki ayakkabı bağcıkları ve eşofman bel bağlarını dokuyarak rengarenk çantalara ve tekstil ürünlerine dönüştürdü.

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 16:34   Okunma : 453

Toroslar Belediyesinin Çukurova Mahallesi’nde bulunan Dokuma Atölyesi’nde eğitim alan kadınlar, el emeği ile yaptıkları ürünlerden bir sergi düzenledi. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da sergiyi gezerek, temiz atık malzemelerini yeniden değerlendirerek ev ekonomisine katkıda bulunan kadın üreticileri tebrik etti.

“Üreten kadın, söz sahibi kadın”

Toroslar Kent Konseyi Başkanı Sevgi Altınöz Çetin, Başkan Yıldız’a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Çetin, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a kadınlara sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Buradaki eğitim ile amacımız, kadının ekonomiye katılımını sağlamaktır. Kurs ve hobiden öteye geçmektir. Bir hayalin peşinden koşarak ayakkabı bağcıklarını dokumayı başardık ve Türkiye’de bir ilke imza attık. Bitkilerin köklerinden organik boya yapabilen donanımda kadınlarımız da var gönüllü ekibimizde. Önümüzdeki zamanda bu alanda da girişimlerde bulunacağız. Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle diğer mahallerde de ikamet eden ve evlerinde tezgahları olan kadınlarımız için çalışmalara başladık. Başkanımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“Sürdürelibirliği ileriye taşıyan kadınların her zaman yanındayız”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise özellikle kadın işsizliğinin had safhada olduğunu belirterek, “Bizler çok ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntılardan bahsediyoruz ama aynı zamanda bir kültürel kırılma da var.  Yeni dönem yaşamımız bizi çok yoksullaştırıyor. Köy nüfusunun aşağıya inmesi, Yörük nüfusunun neredeyse bitecek noktaya gelmesi, ekonomik olarak toplumsal bir darbe vuruyor ama kültürel bir kırılmaya da neden oluyor. Dolayısıyla bu çalışmaların kültürel zenginliğimizi de açığa çıkartabilecek bir pozisyona gelmiş olması da önemli. Toroslar Kent Konseyimiz de bu konuda işaret fişeği olabilirse Toroslar’da hakikatten bu işi ulusal çapta satabileceğimiz bir hale getirebilirsek ve kadınlarımız bu işten ekmek yemeye başlarsa bizim muradımız yerine gelecek demektir” diye konuştu.

Hem çevreye hem de bütçelerine katkıda bulunduklarını söyleyen kadın üreticiler de sürdürülebilir bir çalışmanın içinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek Başkan Yıldız’a ve Toroslar Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA