%20(550%20x%20413).jpg)
Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği ile Remedies Mediterranean Sea Basin Lighthouse iş birliğinde, “Plastiksiz Mersin Sahilleri için Birleşin” projesi kapsamında, Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı’nda sahil temizliği yapıldı. Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Derya Demir, plastik atıkların ekosisteme geri dönüşü olmayan ciddi zararlar verdiğini söyleyerek, plastik tüketimini azaltmanın insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının korunması için önemli olduğunu belirtti.
“PLASTİK ATIKLAR, EKOSİSTEME GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN CİDDİ ZARARLAR VERİYOR”
Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, “Plastiği azalt, çevreyi yaşat” sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılan Mersin Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Çiğdem Ataş Erçolak ve Av. Cemil Yeral, Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Derya Demir, merkez üyesi avukatlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli meslek odalarının temsilcileri, sahil boyunca biriken plastik atıkları toplayarak, çevreye duyarlılığın önemine dikkat çektiler.
Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Derya Demir, deniz kaplumbağalarının ve kum zambaklarının evi olan Tabiat Parkı’nda çevre kirliliğinin had safhada olduğunu, özellikle plastik atıkların ekosisteme geri dönüşü olmayan ciddi zararlar verdiğini, deniz kaplumbağalarının ölümüne sebep olduğunu belirterek, “Çevre temizliği tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Plastik atıklar, küresel ısınmayı hızlandıran önemli faktörlerden biridir. Plastiği ne kadar azaltırsak, doğadaki canlıları ve çevreyi o kadar yaşatırız. Plastik tüketimini azaltmak, insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının korunması için önemlidir. Farkındalık yaratmak amacıyla sahil ve çevre temizliği çalışmalarını belirli periyotlarda gerçekleştireceğiz. Destek veren tüm çevre gönüllülerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.