13 Mayıs 2025 Salı

14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR  
 
     
   

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı`ndan "Kanal İstanbul" açıklaması: “Ekrem Başkan`ı Silivri zindanlarına atanlar projeyi alelacele hayata geçirme sürecini başlattılar”


CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, "Kanal İstanbul"a ilişkin, “Ekrem Başkan`ı Silivri zindanlarına atanlar projeyi alelacele hayata geçirmek gibi bir süreci başlattılar. Bu yalan, bir talan aynı zamanda da bir yok ediş, yıkım projesinden başka bir şey değil” dedi.

 

Tarih : 20 Nisan 2025 Pazar 09:50   Okunma : 427

Haber: OKTAY YILDIRIM - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL) - CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, "Kanal İstanbul"a ilişkin, “Ekrem Başkan`ı Silivri zindanlarına atanlar projeyi alelacele hayata geçirmek gibi bir süreci başlattılar. Bu yalan, bir talan aynı zamanda da bir yok ediş, yıkım projesinden başka bir şey değil” dedi.

Kayabaşı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan CHP`nin Cumhurbaşkanı adıy Ekrem İmamoğlu`nun, “Yokluğumu fırsat bilip ‘Kanal İstanbul` denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası`nın en önemli su kaynaklarından olan Sazlıdere Barajı`nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar” sözleriyle gündeme getirdiği alanda basın açıklaması yaptı.

İmamoğlu`nun Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından imar yetkisinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına verildiğini anlatan Kayabaşı, İmamoğlu ve İstanbul halkının mücadelesi nedeniyle "Kanal İstanbul" projesinin gerçekleşmeyeceğini düşündüklerini aktardı.

Kayabaşı, şöyle devam etti:

"Ama bugün Ekrem Başkan`ı Silivri zindanlarına atanlar projeyi alelacele hayata geçirmek gibi bir süreci başlattılar. Bu yalan, bir talan aynı zamanda da bir yok ediş, yıkım projesinden başka bir şey değil. Özellikle ÇED raporlarına rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı bu konuda mücadele edenlerin fikirleri ve düşünceleri alınmadan, aynı zamanda vatandaşa sorulmadan şu an İstanbul`daki en önemli su kaynaklarından bir tanesi yok ediliyor, sıfıra indiriliyor aslında. 2-3 gün öncesi Mecliste bir iklim yasası vardı. Yasanın amacı bu su kaynaklarını ve doğayı korumaktı. Ama maalesef bugün gelmiş olduğumuz noktada İSKİ, aynı zamanda doğal yaşamı, buradaki tahribatla beraber aslında bir yok ediliş projesinden başka bir şey değil."

“Arap kanallarında konut projesi olarak sunulduğunu da biliyoruz”

"Burada satılan arazilerin Arap kanallarında konut projesi olarak sunulduğunu da biliyoruz" diyen Kayabaşı, mevcut ekonomik krizde fiyatları nedeniyle yapılacak konutlarda "Türk vatandaşlarının oturmasının mümkün olmadığını" söyledi.

Kayabaşı, deprem bölgesindeki ve İstanbul`daki sosyal konut projelerini tamamlayamayan ve zamanında teslim edemeyen TOKİ`nin, bunları bir tarafa bırakıp, sadece Arap sermayesine peşkeş çekilecek bir konut projesi yapmasını kabul etmediklerini belirtti.

“İstanbul`un bir su kaynağı da yok edilmektedir. Bunu asla kabul etmiyoruz”

Başakşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve İBB Belediye Meclisi Üyesi Nizamettin Kümeç de şunları söyledi:

“İklim değişikliğine, küresel ısınmaya bağlı olarak su kaynaklarının yok olduğunu, ülkemizin de su yönünden fakir bir ülke olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir şehir plancılığı yapılırken bir dönemin değil, kısa dönemin değil, çok uzun dönemin planları yapılmalı. İstanbul bölgemizde de en önemli su kaynaklarından birisini yok saymak geleceği mahvetmekten başka bir şey değildir. Yoluyla, suyuyla, eğitimiyle bunların çok iyi planlanması gerekir. Ama maalesef ülkemizde dönemsel bir düşünce ekseninde `yaptım oldu` mantığıyla ülkenin geleceği karartılmaktadır. Özellikle Kanal İstanbul projesinde bu barajın da yok edilmesi de söz konusu idi. Bunlarla ilgili ya kanal ya İstanbul şeklinde bir şey vardı. Biz kanala sürekli karşı durduk. Karşı durmaya da devam edeceğiz. Burada İstanbul`un bir su kaynağı da yok edilmektedir. Bunu asla kabul etmiyoruz. Mücadelemizi de sürdüreceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA