21 Nisan 2025 Pazartesi

15:58   TBMM GENEL KURULU`NDA CAN ATALAY ILE ILGILI KARARıN OKUNMASı… TBMM BAŞKANVEKILI ADAN: “MILLET KÜRSÜSÜNÜN SIYASI GÖSTERI ZEMININE DÖNÜŞTÜRÜLMESI KABUL EDILEMEZ”   15:35   İMAMOĞLU: “MILLETIMIZ SENELERDIR MAHKEME KARARLARıNıN SARAYDAN VERILEN EMIRLERLE ALıNDıĞıNı BILIYOR. GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞILDIR”   13:55   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 7 FARKLı ÜLKEDEN ÇOCUKLARı MERSIN`DE BULUŞTURDU   13:25   ÖZGÜR ÖZEL, 23 NISAN`DA BIRINCI MECLIS ÖNÜNDEN VATANDAŞLARA HITAP EDECEK, ANıTKABIR`E YÜRÜYECEK   12:06   TÜRK DIŞHEKIMLERI BIRLIĞI GENEL BAŞKANı FATIH GÜLER: “SORUNLARı ANLATMAKTA O KADAR ZORLANıYORUZ KI SAĞLıK BAKANLıĞı SANKI ADETA GENEL TıP BAKANLıĞı"   11:32   2. ULUSLARARASı MERSIN ÇOCUK FESTIVALI DEVAM EDIYOR   11:24   ERHAN ADEM`DEN BAKAN YUMAKLı`YA: “ÇIFTÇI PERIŞANKEN SIZ KAMUOYUNU AVUTMAYA ÇALıŞıYORSUNUZ”   11:18   CHP`LI GÜLCAN KıŞ`TAN 23 NISAN AÇıKLAMASı: "TBMM ÇOCUKLARıN EMEĞI SÖMÜRÜLSÜN DIYE DEĞIL; MUTLU VE ÖZGÜR BIR ÜLKEDE BÜYÜSÜN DIYE KURULDU"   11:17   ÖZGÜR KARABAT: “İSTANBUL`UN SUYU SATıLıK DEĞILDIR. KANAL DEĞIL, HAYAT ISTIYORUZ”   11:06   VATIKAN: "PAPA FRANCIS HAYATıNı KAYBETTI"   10:54   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR`DEN BAKAN TUNÇ`A "İMAMOĞLU PROTESTOLARı" ILE ILGILI ÜÇ SORU   10:28   ÖZGÜR ÖZEL: “AK PARTI`NIN KALESI GIBI GÖRÜLEN BIRÇOK YERDE OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   10:20   MERSIN SEMALARıNDA "TÜRK YıLDıZLARı" RÜZGARı   09:17   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 23 NISAN VE 19 MAYıS ÇAĞRıSı: "EVLERIMIZDE, IŞ YERLERIMIZDE, KÖYLERIMIZDE AY YıLDıZLı ŞANLı TÜRK BAYRAĞıMıZı DALGALANDıRALıM"   09:13   GÖZALTıNA ALıNAN GENCE ŞIDDET UYGULAYAN POLIS MEMURUNA 150 GÜN ADLI PARA CEZASı VERILDI   08:58   HAVA SıCAKLıKLARı ARTMAYA DEVAM EDIYOR   01:57   CHP PM ÜYESI ALKıM DENIZASLANı`NıN, YURTTAN ATıLAN ÖĞRENCILER IÇIN BODRUM`DAN BAŞLATTıĞı YÜRÜYÜŞ MENTEŞE`DE SONA ERDI   21:28   FENERBAHÇE, SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 3-3 BERABERE KALDı   18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"  
 
     
   

Erhan Adem`den Bakan Yumaklı`ya: “Çiftçi perişanken siz kamuoyunu avutmaya çalışıyorsunuz”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, zirai don sonrası yaptığı açıklamaları nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı`ya “Gerçekleri dile getiren muhalefeti hedef almak yerine, üreticinin ne halde olduğunu görmenizi tavsiye ederim. Çiftçi perişanken siz kamuoyunu avutmaya çalışıyorsunuz. Tarım politikası lafla değil, alın terini gözeterek yapılır” ifadeleriyle seslendi.

 

Tarih : 21 Nisan 2025 Pazartesi 11:24   Okunma : 273

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, zirai don sonrası yaptığı açıklamaları nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı`ya “Gerçekleri dile getiren muhalefeti hedef almak yerine, üreticinin ne halde olduğunu görmenizi tavsiye ederim. Çiftçi perişanken siz kamuoyunu avutmaya çalışıyorsunuz. Tarım politikası lafla değil, alın terini gözeterek yapılır” ifadeleriyle seslendi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı`nın zirai don sonrası yaşanan kayıplara ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Adem`in konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"Sayın Bakan bir yandan 34 ilde 16 çeşit meyvenin zirai dondan etkilendiğini, bazılarında yüzde 60`a varan kayıplar yaşandığını söylüyor; diğer yandan da ‘Endişeye gerek yok` havası estiriyor. Malatya`da kayısı bitmiş durumda, bu sizin ifadeniz Sayın Bakan. Gerçekleri dile getiren muhalefeti hedef almak yerine, üreticinin ne halde olduğunu görmenizi tavsiye ederim. Henüz hasar tespit çalışmaları tamamlanmadan kamuoyunu bilgilendirdiğimiz için bizi suçluyorsunuz. Oysa siz, hasar daha netleşmeden ‘Sigortası olanın parası ödenecek, olmayan için Cumhurbaşkanı karar verdi` diyerek politik yanıtlar veriyorsunuz. Üretici ağaç başında, ‘Çiçek dondu mu` diye endişeyle bahçesine gidiyor ama siz hâlâ kamuoyunu oyalamakla meşgulsünüz.

Tarım sigortasının kapsamı zaten dar, üreticinin çoğu sisteme erişemiyor, sigorta yaptırmaya gücü yetmiyor. Çiftçinin cebine giren üç kuruş desteği, doğal afetle kayboluyor. Siz ise her seferinde, ‘Biz gerekeni yapıyoruz` diyerek sorumluluktan kaçıyorsunuz, fiyat artışlarından bahsedenleri suçluyorsunuz ama 16 üründe yaşanan bu kayıpların pazara ve sofraya yansımayacağını iddia etmek gerçeklikten kopmaktır. Bu meyveler yoksa fiyat artar. Bunu söylemek felaket tellallığı değil, üreticiyle tüketici arasında bir bağ kurma sorumluluğudur. Bizler üreticinin sesi olmaya, yurttaşın sofrasındaki lokmayı savunmaya devam edeceğiz, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Çiftçi perişanken siz kamuoyunu avutmaya çalışıyorsunuz. Tarım politikası lafla değil, alın terini gözeterek yapılır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA