19 Eylül 2025 Cuma

12:03   “MECLIS’TE YOK, MANŞETTE VAR!”   11:55   MANOLYA PARKı YEPYENI YÜZÜYLE AKDENIZ’E NEFES OLACAK!   11:47   YUMURTALıK’TA TARıMA TEKNOLOJIK DOKUNUŞ: ÇIFTÇILERE MAKINE VE TUZAK DESTEĞI   10:21   SILIFKE’NIN EN İŞLEK CADDESI YEPYENI ASFALTıYLA HAYAT BULDU   22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"  
 
     
   

“Vatandaş Kiraya Çalışıyor”: Gülcan Kış’tan Barınma Krizi ve Enflasyon Gerçeklerine Sert Tepki


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kira artışları ve enflasyonla ilgili açıklamalarına sert sözlerle karşılık verdi. Kış, Türkiye’de derinleşen barınma ve geçim krizine dikkat çekerek, “Vatandaş maaşını kiraya veriyor, emekli temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Bu tablo sosyal devletin iflasıdır” dedi.

 

Tarih : 17 Eylül 2025 Çarşamba 14:38   Okunma : 409

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kira artışları ve enflasyonla ilgili açıklamalarına sert sözlerle karşılık verdi. Kış, Türkiye’de derinleşen barınma ve geçim krizine dikkat çekerek, “Vatandaş maaşını kiraya veriyor, emekli temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Bu tablo sosyal devletin iflasıdır” dedi.

“Enflasyon Masalıyla Gerçekler Gizlenemez”

Gülcan Kış, Ankara’da ortalama kira bedelinin 28 bin 592 TL, İzmir’de ise 27 bin 660 TL’ye ulaştığını hatırlatarak, “Asgari ücret 22 bin 104 TL, en düşük emekli maaşı 14 bin 500 TL. Bu rakamlarla hâlâ ‘fiyat artışları yavaşlıyor’ demek, halkla alay etmektir” ifadelerini kullandı.

“Gerçekler Sokakta, Pazarda, Kira Kontratlarında”

Bakan Şimşek’in “dezenflasyon süreci kesintisiz sürüyor” açıklamasına da tepki gösteren Kış, “Kâğıt üzerinde başarı öyküleri anlatılıyor ama vatandaşın yaşadığı sefalet bu söylemleri boşa çıkarıyor. Mutfakta yangın var, market rafları yanıyor. İnsanlar ay sonunu getiremiyor” dedi.

“Memur Zamları Daha Şimdiden Eridi”

Hakem Kurulu’nun kamu çalışanlarına yönelik aldığı zam kararlarını da eleştiren Kış, “2026 için %11+7, 2027 için %5+4 zam kararı alındı. Bu oranlar daha bugünden enflasyon karşısında erimiş durumda. Memur yılın ortasında maaşının buhar olduğunu görecek” açıklamasında bulundu.

“Emekli ve Asgari Ücretli Açlık Sınırının Altında”

Kış, en düşük emekli maaşının 14 bin 500 TL olduğunu, ortalama kiraların ise 20 bin TL’yi aştığını belirterek, “Emekli aldığı maaşla kirasını bile ödeyemiyor. Asgari ücretli barınma hakkını kaybetmiş durumda. Bu, sosyal devletin çöküşüdür” dedi.

“500 Bin Konut Sözü: Hayal Projelerle Günü Kurtarma Çabası”

Bakanlığın sosyal konut projelerine de değinen Kış, “Her seçim öncesi verilen vaatler ortada. Gençler ailesinin yanında barınmak zorunda kalıyor, kiracılar ev bulamıyor. Bu tabloyu değiştirmeden kimse bize başarı hikâyesi anlatmasın” dedi.

“CHP Halkın Yanındadır”

Gülcan Kış, sözlerini “Cumhuriyet Halk Partisi, halkın hakkını, emeğini, alın terini savunmaya devam edecektir. Türkiye, adil bölüşümün ve insanca yaşamın hâkim olduğu bir düzeni hak ediyor” diyerek tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  #BarınmaKrizi #Geçinemiyoruz #KiraEnflasyonu #SosyalDevletYok #HalkınGerçeği #CHPHalkınYanında #MutfaktaYangınVar #EmekliAçlıkSınırında #AsgariÜcretYetersiz #MemurZamlarıEridi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA