Mersin siyasetinin ve iş dünyasının tanınan isimlerinden, CHP Toroslar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, İş İnsanı Gürol Akbaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. Mesajında Türkiye'nin küresel ölçekteki en büyük avantajına vurgu yapan Akbaş, Türk gençliğinin üstlenmesi gereken tarihi sorumluluğun altını çizdi.
"En Büyük Avantajımız Genç Nüfusumuz"
Türkiye’nin diğer ülkelere kıyasla sahip olduğu en büyük gücün dinamik ve genç nüfusu olduğunu belirten Gürol Akbaş, genç fikirlerin ülkenin geleceğini inşa edeceğini ifade etti. Akbaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Gençliğimize güveniyoruz ve genç fikirlerimizin gayreti sayesinde ülkemizin çok daha üretken ve güçlü olacağına yürekten inanıyoruz. Türk gençliğinin çok daha fazla sorumluluk alması gerektiği bir dönemden geçiyoruz."
"107 Yıllık Meşale Yolumuzu Aydınlatıyor"
Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan tarihi güne de değinen CHP'li Akbaş, 19 Mayıs'ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda bağımsızlık ruhunun temeli olduğunu hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 107 yıl önce bugün milletiyle bir araya gelerek kurtuluş meşalesini yakmış ve bu meşale kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin yolunu aydınlatmıştır. Bu özel günün Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmesi çok anlamlıdır, çünkü Türkiye Cumhuriyeti bizzat Türk Gençliğine emanet edilmiştir."
"Şükranla ve Minnetle Anıyoruz"
Gürol Akbaş mesajını, tüm Türkiye’nin ve gençlerin bayramını kutlayarak şu sözlerle tamamladı:
"Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin emanetçisi ve geleceği olan gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin her ferdinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını şükranla anıyorum."