Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Bayırköy Mahallesi yakınlarında, sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle ziraat alanında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, komşu ormanlık alana sıçrayarak geniş bir alana yayıldı. İhbarın ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip bölgeye yönlendirildi.
261 Personel ve Dev Filoyla Mücadele
Rüzgarın yön değiştirmesiyle müdahalenin güçleştiği bölgede ekipler zamanla yarışıyor. Yangına karadan ve havadan;
Evler Tahliye Edildi, Ulaşım Durduruldu
Alevlerin yerleşim yerlerine tehlikeli biçimde yaklaşması üzerine, can güvenliğini sağlamak adına risk altındaki bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı.
Gelişmeler üzerine açıklama yapan Muğla Valiliği, Fethiye-Seydikemer-Antalya kara yolunun geçici olarak sivil araç trafiğine kapatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan uyarıda; sürücülerin alternatif güzergâhları tercih etmeleri, yangın söndürme araçlarının geçişini zorlaştıracak emniyet şeridi ihlallerinden kaçınmaları ve sahada görev yapan emniyet ile Karayolları ekiplerinin talimatlarına uymaları istendi.
Ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları aralıksız devam ediyor.