11 Ekim 2026 Pazar

11:59   YENİ PARTI LIDERI ÖZGÜR ÖZEL TARSUS CEZAEVINDE...   11:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV DESTEK: ’DIJITAL LIDERLER GELIYOR’   20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!   19:57   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN DEV GÖSTERI: GISELLE BALESI 10 EKIM’DE SAHNELENECEK   17:39   MERSIN’DEN DÜNYA GASTRONOMISINE DEV ADıM: AKDENIZ İÇIN ORTAK GıDA ÇAĞRıSı   20:13   ‘MERSIN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKıYOR’    16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!  
 
     
   

2026 KPSS Ön Lisans İçin Kritik Uyarı: Saat 10.00’dan Sonra Sınav Kapısı Kapanıyor!


KPSS Ön Lisans maratonu 4 Ekim Pazar günü başlıyor! ÖSYM, 1,5 milyondan fazla adayın yarışacağı dev sınav öncesinde salon giriş saatlerinden sonuç açıklama tarihine, açık tutulacak nüfus müdürlüklerinden geçerlilik süresine kadar tüm detayları duyurdu. İşte sınava girecek adayların mutlaka bilmesi gereken hayati kurallar ve sınav takvimi...

 

Tarih : 2 Ekim 2026 Cuma 12:01   Okunma : 1063

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026-KPSS Ön Lisans oturumu için geri sayım tamamlandı. İki yıllık meslek yüksekokulu mezunları ile mezun olabilecek durumdaki adayların kamu personeli olma hayalini süsleyen dev sınav, 4 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Türkiye’nin 81 ili ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa dâhil toplam 160 sınav merkezinde kurulacak dev organizasyonda heyecan tavan yapacak.

Sınav Giriş Belgeleri İnternette: Giriş Saatine Dikkate!

Adayların sınav binalarını ve salon bilgilerini gösteren sınava giriş belgeleri, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı.

Adaylar için hayati önem taşıyan saat uyarısı da yapıldı. Saat 10.15’te başlayacak sınav için adaylar saat 10.00’dan sonra kesinlikle binalara alınmayacak. Toplam 120 sorunun yer alacağı maratonda adaylara 130 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınav maratonu saat 12.25 itibarıyla son bulacak. Ek süre hakkı tanınan engelli adaylar ise 30 dakikalık ilave sürelerini kullanabilecek.

Nüfus Müdürlükleri Pazar Günü Açık Olacak

Sınav günü yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçmek amacıyla tedbirler artırıldı. Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ya da fotoğrafı bulunmayan adaylar mağdur edilmeyecek. İl ve ilçe nüfus müdürlükleri pazar günü sınav saatleri boyunca açık tutulacak.

Sonuçlar 30 Ekim’de Açıklanacak

Geleceklerini şekillendirecek sınavın ardından heyecanlı bekleyiş fazla uzun sürmeyecek. ÖSYM takvimine göre 2026 KPSS Ön Lisans sonuçları 30 Ekim’de ilan edilecek. Elde edilen puanlar, açıklandığı tarihten itibaren 2 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak.

Rekor Başvuru: 1 Milyon 593 Bin Aday!

Sınava ilişkin rakamsal verileri paylaşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, katılımın yüksek olduğunu vurguladı. Aday erişimini kolaylaştırmak amacıyla sınav merkezi sayısının 25 artırılarak 160’a çıkarıldığını belirten Ersoy, şu ifadeleri kaydetti:

"2026 KPSS Ön Lisans’a 1 milyon 593 bin 198 aday başvurdu. Aday sayısındaki artışı dikkate alarak sınav merkezi, bina, salon kapasiteleri ve görevli atamalarımızı titizlikle planladık. Adaylarımızın 989 bin 326’sı kadın, 603 bin 872’si ise erkeklerden oluşuyor. En yoğun başvuru İstanbul, Ankara ve İzmir’den gelirken, Lefkoşa’da da 1.249 adayımız sınava katılacak."

Ersoy ayrıca, sınava 6 bin 59 engelli adayın katılacağını, şehit ve gazi yakını ile gazilerden oluşan 4 bin 293 adayın ise sınav ücretinden muaf tutulduğunu dile getirdi.

218 Bin Görevli ve 17 Bini Aşkın Emniyet Mensubu Sahada

Sınavın huzur ve güvenlik ortamında geçmesi için dev bir kadro görev yapacak. Toplam 4 bin 443 binadaki 83 bin 465 salonda 218 bin 455 görevli sahanın her noktasında hazır bulunacak. Güvenliği sağlamak adına 17 bin 726 emniyet mensubu görev yaparken, 312 ÖSYM temsilcisi de koordinasyonu yerinde takip edecek.

Adaylara son bir uyarıda bulunan ÖSYM Başkanı Ersoy, oluşabilecek trafik sıkışıklıklarına karşı adayların erken saatlerde yola çıkmalarının önemine dikkat çekerek tüm adaylara başarılar diledi.

Paylaş :
Etiketler :  #KPSS #KPSSÖnLisans #ÖSYM #KPSS2026 #SınavGirişBelgesi #KPSSSonuçları #Gündem Haber #Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA