28 Nisan 2025 Pazartesi

12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”   10:57   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI: "İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA`YA VE ÇALıŞMA ARKADAŞLARıMıZA YAPıLANLAR HUKUKSUZLUKTUR"   10:47   RTÜK ÜYESI TAŞCı`DAN EBUBEKIR ŞAHIN`E: "ÜST KURULUN SOKAK RÖPORTAJıNA ILIŞKIN SAVCıLıĞA ŞIKAYETÇI OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGı OLUŞTURMAKTAN KAÇıNMANıZı TAVSIYE EDERIM"   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, EMEKLILER KıRAATHANESI`NI HIZMETE AÇTı   10:39   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ÇAMUR ATıNCA IZ KALıYOR MU, YOKSA O IZ ATAN VE ATTıRANLARA Mı GEÇIYOR, YAŞAYıP GÖRECEĞIZ”   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ERDEMLI`DE "HANıM EVI"NI HIZMETE AÇTı   10:04   CHP`LI GÜRER`DEN BESICILERE ZIYARET: "2020`DE EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI BIN LIRAYDı, EMEKLI KURBAN ALABILIYORDU. BUGÜN BAYRAM IKRAMIYESI 4 BIN LIRA"   03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   23:04   ANKARA`DA CUMA GÜNÜ GÖZALTıNA ALıNAN 26 ÖĞRENCIDEN 22`SI SAVCıLıK IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı, 4 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:34   GALATASARAY, EYÜPSPOR`U DEPLASMANDA 5-1 MAĞLUP ETTI   21:30   ELAZıĞ`DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI  
 
     
   

Yoksullukla mücadele ederlerken yoksulluğun mimarı oldular


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, ’Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’ kapsamında bir açıklama yaptı. CHP’li Başarır, ’Asgari ücrete %15,03 zam yapılırken, Sarayın görev gideri ise %464 artışla 1 milyar 427 milyon TL olması, iktidarın halka tasarruf yap derken kendisinin ne kadar tasarruf yaptığını açıkça sergilemektedir’ dedi.

 

Tarih : 17 Ekim 2020 Cumartesi 22:26   Okunma : 1788

CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, 'Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında bir açıklama yaptı.

Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün Dünya Yoksullukla Mücadele Günü. Ne yazık ki Dünyada milyarlarca insan ülkemizde ise milyonlarca insan yoksullukla mücadele ediyor.
Ülkemizdeki iktidarın ekonomi alanında beceriksiz politikaları ve Covid-19 virüsü nedeniyle iyice etkisini gösteren ekonomik krizin faturası halkımız üzerine yıkılmıştır.

Sofralarımızın olmazsa olmazı 200 gram ekmeğin fiyatı 1.25 TL’den sonra zamlanarak bugün fırınlarda 1.5 TL’den satılırken, una da 4 kez zam geldi. Emekli ve memura yılın son 6 ayında TUİK’in belirlediği enflasyon farkı ile birlikte %5,75 zam yapılırken, ekmeğe %20, una ise bir yıl içinde %50 zam gelmiş durumda. 

Yumurtaya son bir ayda %30 zam yapılırken, Saray’ın bir günlük masrafının 10 milyon olduğunu kimileri gözden kaçırmak istiyor.
4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı(açlık sınırı) 2220 TL iken, bugün Saray’ın sadece yıllık içecek masrafının 1 milyon 319 bin TL olması iktidarın yoksullukla ne derecede mücadele ettiğini gözler önüne sermektedir.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut( kira, elektrik, su, doğalgaz), ulaşım, eğitim, sağlık vb. ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7229 TL iken; Saray’ın sadece 1 yıllık giyim, mefruşat ve tuhafiye masrafının 13 milyon 453 bin TL olması kimilerinin varlık içinde şımardığını ortaya koymaktadır.

Asgari ücrete %15,03 zam yapılırken, Sarayın görev gideri ise %464 artışla 1 milyar 427 milyon TL olması, iktidarın halka tasarruf yap derken kendisinin ne kadar tasarruf yaptığını açıkça sergilemektedir.

Yoksullukla mücadele söylemiyle iktidara gelenler ne yazık ki ülkedeki yoksulluğun yaratılmasında başrol oynadılar. Ülkemizdeki yoksulluğun baş mimarları gülümseyebilirler, çünkü tarih fotoğraflarını çekiyor."

17 EKİM DÜNYA YOKSULLUKLA MÜCADELE GÜNÜ NEDİR?

Amaçlarından biri yoksullukla mücadele olan Birleşmiş Milletler (BM),küresel yoksulluğun azaltılması ve dünya çapında yoksulluk konusuna dikkat çekmek amacıyla farkındalık oluşturmak için 22 Aralık 1992 tarihinde 17 Ekim’i Dünya Yoksullukla Mücadele günü olarak ilan etti.

BM 2015 yılında gerçekleşen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri bildirgesinde 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğu bitirmeyi hedefleyen bir deklarasyon yayımladı. Buna göre gelişmiş ülkelerden; açlığa, susuzluğa ve hastalığa bağlı ölümlerin önüne geçilmesi, yolsuzluğun engellenmesi, az gelişmiş ülkelerin yer altı ve yerüstü kaynakları kendi toplumlarının gelişmesi için kullanılması, gelir eşitsizliğine sebep olan uygulamalara son verilmesi, adalet, vergi, demokrasi, basın ve ifade özgürlüğü, kadın ve çocuk haklarının iyileştirilmesi gibi maddelerde az gelişmiş ülkelere destek verilmesi istendi.

Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü ilk kez 1993’te BM tarafından resmî olarak kutlandı.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, YOKSULLUKLA, MÜCADELE, EDERLERKEN, YOKSULLUĞUN, MİMARI, OLDULAR, COVID-19, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA