14 Mart 2025 Cuma

17:28   ÖZGÜR ÖZEL, ŞIŞLI BELEDIYE MECLIS ÜYESI YUSUF ÖZCAN`ıN ISTIFASıNı ISTEDI   15:43   İMAMOĞLU, BURSA`DA: “BIZ BU YOLA MILLETIN HAKKıNı MILLETE VERMEK IÇIN ÇıKTıK. İKTIDAR OLACAĞıZ. CHP BAŞARACAK”   14:42   GÜVENPARK`TAKI TERÖR SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER ANıLDı   10:51   TÜİK: TÜRKIYE`DE 1 MILYON 750 BIN 900 YAŞLı TEK BAŞıNA YAŞıYOR, YAŞLıLARıN YÜZDE 23,3`Ü YOKSULLUK VEYA SOSYAL DıŞLANMA ALTıNDA   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:23   İSTANBUL DIJITAL MEDYA A.Ş: ``SIYASI BIR AJANDAYLA BIR ARAYA GELMIŞ SÖZDE GAZETECI GRUBUNUN VE TROLL AĞıNıN YALANLARıYLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   10:15   HAZINENIN 2 AYLıK NAKIT AÇıĞı 600 MILYAR LIRAYı AŞTı, YENI KAYNAK IÇIN PARA CEZASı SEFERBERLIĞI   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ÇEVRE DOSTU ARAÇLARLA VATANDAŞLARı TOPLU TAŞıMA KULLANMAYA SEVK EDIYOR   09:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “TÜRKIYE`DE GERÇEKTEN DERIN YOKSULLUK YAŞANıYOR”   09:16   CHP`NIN DEMOKRATIKLEŞME PAKETI: “SADECE KÜRT SORUNUNDAN IBARET OLMAYAN BIR PAKETIMIZ OLACAK”   09:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BU KENTTE SONSUZA KADAR BIRLIK IÇERISINDE YAŞAYALıM"   21:50   ÖZGÜR ÖZEL: “BU EMEKLILERIN ARTıK SENI IKTIDARDAN INDIRMESI IÇIN DAHA NE OLACAK SAYıN ERDOĞAN”   21:06   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı DURBAY: BAĞıMSıZ YARGıYA VE ADALETIN VARLıĞıNA INANıYORUZ   20:58   CHP`LI ÖZER`DEN TEPKI: İMAMOĞLU`NUN YATAY GEÇIŞINDE HIÇBIR SORUN OLMADıĞıNı SÖYLEYEN REKTÖR, BUGÜN TAM AKSI YÖNDE KARAR VERMEYE ÇALıŞıYOR   20:49   CHP`LI KONURALP, GAZETE DUVAR`ıN KAPANMASı NEDENIYLE GOOGLE VE İLETIŞIM BAŞKANLıĞıNA YÜKLENDI   20:31   ÖZGÜR ÖZEL: “CHP`DEN KRIZ BEKLEYENLER ÇOK BEKLEYECEK AMA IKTIDARıMıZı BEKLEYENLER ÇOK BEKLEMEYECEK”   20:19   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "17 MILYON ÖĞRENCI VE ÖĞRETMENI KORUMAK IÇIN GEREKEN PARA BÜTÇENIN YÜZDE 0,2`SI"   17:55   EKREM İMAMOĞLU`NA KASTAMONU VE TRABZON`UN ARDıNDAN ERZINCAN`DA DA SALON VERILMEDI   16:41   DEM PARTI KADıN MECLISI, ÖCALAN`ıN ÇAĞRıSıNA ILIŞKIN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıYLA GÖRÜŞMEYE BAŞLADı  
 
     
   

Hasan Hüseyin İpek: Mersin, Turizm Gelirinden Hak Ettiği Payı Almalı


MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Türkiye’nin turizm gelirlerinin arttığını ancak Mersin’in bu gelirden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

 

Tarih : 1 Kasım 2017 Çarşamba 18:49   Okunma : 3441

MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Türkiye'nin turizm gelirlerinin arttığını ancak Mersin'in bu gelirden hak ettiği payı alamadığını söyledi. Mersin'in ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Başkan İpek, şehrin birçok alanda turizm kenti hâline gelebileceğinin altını çizdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yılın üçüncü çeyreğine ilişkin turizm gelirleri verilerini anımsatarak sözlerine başlayan Hasan Hüseyin İpek, ‘Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'nin turizm gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37.6 artarak 11.39 milyar dolara çıktı. Bu gelirin yüzde 77'si yabancı ziyaretçilerden, yüzde 23'ü de yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. Tabloya baktığımızda Rusya ile yaşanan krizlerin turizme yansımamış olması oldukça sevindirici. Korkulanın aksine turizm gelirinde ciddi bir artış söz konusu. Ancak Türkiye'nin turizm geliri giderek artarken Mersin'in bu gelirden hak ettiği payı alamaması Mersin kenti için oldukça üzücü bir durum' dedi.

"Mersin'i spor ve sağlık turizmi açısından önemli bir noktaya getirebiliriz"

İklimsel şartların ve mevcut tesislerin sporcular için kamp yapmaya müsait olduğunu ifade eden İpek, Mersin'in sağlık turizmi alanında da önemli bir kent hâline gelebileceğini belirtti. İpek, 'Mersin'in ciddi bir turizm potansiyeli var. Örneğin iklim şartları spor kulüpleri açısından yaz kış kamp yapmaya müsait. Bu avantajımızı yurtiçi ve yurtdışındaki sporcuları burada kamp yapmalarını sağlamak için kullanabiliriz. 2013 Akdeniz Oyunları'nın kentimizde düzenlenmesi sebebiyle birçok spor tesisi yapıldı. Yapılan tesislerin çoğu şu an atıl durumdalar. Tesisleri çürümeye terk etmek yerine, Mersin'de spor organizasyonları düzenleyip burayı bir spor turizmi kenti hâline getirebiliriz. Yine Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi Mersin'de yapıldı. Bu da Mersin için önemli bir kazanımdır. Bu konuda Ortadoğu'yu hedef alarak yapılacak olan tanıtımlar ile Mersin'i sağlık turizmi açısından da iyi bir noktaya getirebiliriz' şeklinde konuştu.

"Mersin, hem yaz hem de kış turizmi için önemli bir merkez"

Mersin'in hem yaz hem de kış turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Başkan İpek, çalışmaları süren projelerin bir an önce tamamlanması ve yatırımların bu yönde olması gerektiğine dikkat çekti. Başkan İpek, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Kentimiz, Türkiye'nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip. Mersin'in Antalya, Muğla gibi turizminönemli kentleri arasında olmaması için hiçbir sebep yok. Mersin ve Antalya'yı birbirine bağlayan 12 saatlik yol Akdeniz Sahil Yolu projesi ile 4 saate düşecek. Yatırımları buraya yönlendirerek Mersin'i yaz turizminde önemli bir kent hâline getirebiliriz. Mersin sadece yaz turizmi değil, kış turizmi açısından da önemli bir merkez. Tarsus ilçemizin Gülek Beldesi’nde bulunan Karboğazı Turizm Merkezi'nin çalışmaları sürüyor. Karboğazı Turizm Merkezi sayesinde yerli ve yabancı turistler isterlerse denizden çıkıp yaklaşık 1,5 saat içinde bin 800 metre rakımdaki Karboğazı’na ulaşıp kayak yapabilme olanağına sahip olacaklar. Tarihi bir mekân olan ve kış turizmi de yapılabilen Karboğazı Turizm Merkezi Projesi bir an önce tamamlanmalı ve Mersin'in ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlanmalıdır.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA