20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

ÇYDD: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ`NDEN VAZGEÇMİYORUZ


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyesi gençler, “Bizler, dünyanın her yerinde eşitlik, özgürlük, adalet, emek, barış ve dayanışma için alanları dolduruyor ve en güçlü sesimiz ile ‘Bugün ben de varım, dün de vardım, yarın da olacağım` diye haykırıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 9 Mart 2022 Çarşamba 15:36   Okunma : 745

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyesi gençler, “Bizler, dünyanın her yerinde eşitlik, özgürlük, adalet, emek, barış ve dayanışma için alanları dolduruyor ve en güçlü sesimiz ile ‘Bugün ben de varım, dün de vardım, yarın da olacağım` diye haykırıyoruz” açıklamasını yaptı.

ÇYDD Çağdaş Yaşam Gençlik üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kadıköy Atatürk Meydanı`nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, şu görüşler dile getirildi:

“8 Mart, özgürlük ve eşitlik meşalesini hayatları ile yakan kadınların geleceğe tuttuğu meşaledir! ‘Özgür Kadınlar, Özgür Yarınlar` ideali için verilen bir yaşam mücadelesidir. Biz kadınların yüreğindeki umut ışığıdır 8 Mart.

“BUGÜN BEN DE VARIM, DÜN DE VARDIM, YARIN DA OLACAĞIM”

Bizler, dünyanın her yerinde eşitlik, özgürlük, adalet, emek, barış ve dayanışma için alanları dolduruyor ve en güçlü sesimiz ile ‘Bugün ben de varım, dün de vardım, yarın da olacağım` diye haykırıyoruz! Bu uğurda mücadele vermiş kadınlardan devraldığımız bayrağı dalgalandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çağdaş Gençlik olarak biliyoruz ki kadın mücadelesi eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin mücadelesidir! Fırsat eşitliğinin sağlanmaması, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ülkemizde kadın cinayetlerinin önlenememesi ve artarak devam etmesi, kadına yönelik şiddetin ve istismarın artışı, kadınları toplumsal hayatın dışına iten cinsiyetçi ve ayrımcı politikalar, kadını; sadece ailenin bir parçası olarak gören, özgür birey olduğunu kabul etmeyen politik ve kültürel anlayışın giderek derinleşmesini endişe içerisinde izlemekteyiz. 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ`NDEN VAZGEÇMİYORUZ”

Biz, Çağdaş Gençlik olarak kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik alanda eşit yer almasını sağlayacak toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının samimiyetle uygulanmasını, kamu kurum ve kuruluşlarınca cinsiyet temelinde ayrımcılık yapmayacak mekanizmalar oluşturulmasını talep ediyor; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinde kadının eşit ve özgür bir birey olarak devletin tüm kurum ve kuruluşlarınca içselleştirilmesinin zorunlu olduğunu savunuyoruz. 6284 sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi`ni eksiksiz olarak uygulanmasının gerekliliğine inanıyoruz. Kadınların yaşam hakkının güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi`nden iç hukuka aykırı olarak kaldırılmasını kabul etmediğimizi İstanbul Sözleşmesi`nden vazgeçmediğimizi bir kez daha dile getiriyoruz.

Çağdaş Gençlik olarak Cumhuriyet Devrimleri ve kadın mücadelesi sonucunda elde edilen kadın hak ve kazanımlarından kayba neden olacak her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısındayız! Kadın hakları temelinde insan haklarının ihlal edilmediği; barışın, özgürlüğün, demokrasinin sağlandığı bir Türkiye ve Dünya için Atatürk devrimlerine ve Laik Cumhuriyetimize bağlılıkla dayanışma mücadelemizi sürdüreceğimizi sizlerle paylaşıyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA