23 Haziran 2024 Pazar

16:15   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA ÖLÜ SAYıSı 15`E YÜKSELDI   15:24   AKP SEÇIMI KAYBEDINCE YOL VAADINI UNUTTU...    14:04   GAZETECI CÜNEYT ARCAYÜREK VEFATıNıN DOKUZUNCU YıL DÖNÜMÜNDE MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   13:04   DIYARBAKıR-MARDIN ARASıNDAKI YANGıN... MARDIN TABIP ODASı`NıN ÖN RAPORU AÇıKLANDı   12:06   TBMM, BAYRAM TATILININ ARDıNDAN MESAIYE BAŞLıYOR...   10:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, SILIFKELI YURTTAŞLARLA BULUŞTU   15:10   KESK`TEN DIYARBAKıR-MARDIN YANGıYLA İLGILI AÇıKLAMA   15:03   CHP KAYSERI İL BAŞKANı FEYZULLAH KESKIN, SAĞDUYU ÇAĞRıSı YAPTı   13:27   BAKAN ŞIMŞEK: "MOTOKURYE FAALIYETLERIYLE BAHŞIŞ GELIRLERININ VERGILENDIRILMESINI KOLAYLAŞTıRıYORUZ"   13:21   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "HALKı ADETA BIR KıSKACA ALAN AKP IKTIDARı, BESLENME, BARıNMA VE ULAŞıM DıŞıNDA INSANıMıZıN INSANCA BIR YAŞAM SÜRMESINE IZIN VERMIYOR"   13:08   TÜRKIYE GAZETECILER CEMIYETI, DÖRT GAZETECININ HEDEF GÖSTERILMESINI KıNADı   13:06   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL: "30 HAZIRAN`DA KOCAELI`DE `GEÇINEMIYORUZ MITINGI` DÜZENLEYECEĞIZ"   12:09   MANISALı KARPUZ ÜRETICISI: "BU IŞTEN PARA KAZANAMıYORUZ"   11:41   KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI`NDEN YANGıN AÇıKLAMASı: "ÇOK ÜZGÜN VE ÖFKELIYIZ"   11:36   İSTANBUL BAROSU, AMASYA GENELGESI`NIN 105. YıL DÖNÜMÜNÜ KUTLADı: BAĞıMSıZLıK MIRASıNıN YıLMAZ TAKIPÇISI OLMAYı SÜRDÜRECEĞIZ   11:20   AYHAN BARUT, KOZAN`DA ÇIFTÇILERIN SORUNLARıNı DINLEDI: "TÜM TARıM ALANLARı NEREDEYSE TAMAMEN KURUDU"   11:20   KıZıLHAÇ`ıN GAZZE OFISINE SALDıRı: EN AZ 22 KIŞI ÖLDÜ   10:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ŞEHIT PIYADE ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET ALI HOROZ`UN AILESINE BAŞSAĞLıĞı MESAJı   10:37   VANSPOR`DA GERGIN KONGRE   10:27   BILECIK`TE DEFINE ARAYAN KAÇAK AVCıLAR KAZDıKLARı ÇUKURDA ÖLÜ BULUNDU  
 
     
   

ESKİŞEHİR-BİLECİK TABİP ODASI: "NEDEN İKİ SENE ÖNCE ÖNLEMLERİMİZ FARKLIYDI? İNSANLARIMIZIN CANI İKİ SENEDE DAHA MI KIYMETSİZLEŞTİ?"


Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak için tören düzenlendi. Oda başkanı Nesrin Ekici, “İki sene önce nisan ayında günde bin kişi vaka olarak tespit edilirken, günde 40-50 kişi vefat ederken; iki sene sonra günlük vaka sayıları 30 binlerde, vefat sayıları da 200-300`lü rakamlarda. Neden iki sene önce önlemlerimiz farklıydı? İnsanlarımızın canı iki senede daha mı kıymetsizleşti?” dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2022 Cuma 18:17   Okunma : 717

ÖZGE ZAİM 

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak için tören düzenlendi. Oda başkanı Nesrin Ekici, “İki sene önce nisan ayında günde bin kişi vaka olarak tespit edilirken, günde 40-50 kişi vefat ederken; iki sene sonra günlük vaka sayıları 30 binlerde, vefat sayıları da 200-300`lü rakamlarda. Neden iki sene önce önlemlerimiz farklıydı? İnsanlarımızın canı iki senede daha mı kıymetsizleşti?” dedi.

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak için tören düzenlendi. Tepebaşı Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye genelinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının isimlerinin yer aldığı anıtın önüne kırmızı karanfil bırakan sağlıkçılar, ardından basın açıklaması yaptı.

Oda başkanı Ekici, burada yaptığı konuşmada; Dünya Sağlık Örgütü`nün pandemiyi ilan edişinin ve Türkiye`de ilk Covid-19 vakasının görülmesinin üçüncü yılına girdiklerini söyledi.

"SAĞLIĞI YÖNETEMEDİKLERİNİ SÖYLEMLERİYLE ORTAYA KOYDULAR"

Sağlık Bakanlığı`nın resmi sayılarına göre 95 binin üzerinde, gerçekte ise 250 binin üzerinde canı kaybettiklerini belirten Ekici, "Hayatını kaybedenlerin 553 tanesi bugün itibariyle sağlık çalışanıdır. 232 tanesi hekim. Bu çok büyük bir oran. Sağlık çalışanları bu hastalıktan ölüyor, tükeniyor. 250 canın her biri insan, her biri annemiz, babamız, kardeşimiz, evlatlarımız. Acısını yüreğimizde taşıyoruz ve asla unutmayacağız” dedi.

Gelinen noktada önlemlerin azaltıldığını belirten Ekici konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu anda insanlarımız hala ölmeye devam ediyorlar. İki sene önce nisan ayında günde bin kişi vaka olarak tespit edilirken günde 40-50 kişi vefat ederken iki sene sonra günlük vaka sayıları 30 binlerde, vefat sayıları da 200-300`lü rakamlarda. Neden iki sene önce önlemlerimiz farklıydı? Mesafeli çalışıyorduk. Sokağa çıkma yasağı vardı, okullar kapalıydı. Bugün neden herkes toplu taşıma araçlarına rahatça biniyor, HES kodu uygulaması kaldırıldı. Açık havada neden maskeden vazgeçildi deniyor. İnsanlarımızın canı iki senede daha mı kıymetsizleşti? Bu ölümlere göz yumuluyor. Sağlık Bakanlığı ve yetkililer iki yıldan beri pandemiyi yönetemediklerine göre koydukları önlemlerle, söylemleriyle ortaya koydular."

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Türkiye`de sağlığın iyi yönetilemediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Nasıl milli eğitim, hukuk iyi yönetilemiyorsa sağlıkta iyi yönetilemiyor. 3-4 ay önce açtığımız bu önemli anıtta 427 tuğlanın üzerine isimleri sıralamıştık.  Bu rakam bugün 553`e çıktı. Bu anlayışla giderse bu rakamlar maalesef daha da artacak.  Vatandaşlara çok basit bir öneri sunacağım. Maskeyi bırakmayın arkadaşlar. Mesafeye dikkat edin. Aşılarınız varsa çok fazla korkmaya gerek yok ama maskeyi çok önemseyin. Mustafa Kemal Atatürk`ün 100 yıl önce beni Türk hekimlerine emanet edin sözlerinden sonra yeni bir cümle çıktı. Nereye isterlerse oraya gitsinler. Arkadaşlar biz hancıyız. Yolcular giderse gider."

“DOKTORLUĞU İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Beni Türk hekimlerine emanet edin” sözlerinden hangi noktalara gelindiğini belirterek, "Ne yazık ki aynı koltuğu paylaşan o kişi bugün doktorluğu, hekimliği itibarsızlaştırma yönünde iktidara geldikleri günden beri eylemlerini sürdürüyor" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA