6 Şubat 2025 Perşembe

15:35   ÖZGÜR ÖZEL, ELBISTAN`DA HACıBEKTAŞ VELI ANADOLU KÜLTÜR VAKFı`Nı ZIYARET ETTI…   14:12   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: DEPREMDEN GEREKLI DERSLER HÂLÂ ÇıKARıLMADı   14:09   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ VE CHP GRUP BAŞKAN VEKILI BAŞARıR ESNAF GEZDI   13:59   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLı.... DEPREM UZMANı YOSHINORI MORIWAKI: ``‘ALLAH KORUSUN` DEMEK DEPREMLERI ENGELLEMIYOR``   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EKIPLERI, KARLA MÜCADELE ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:39   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA, GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI‘NI ZIYARET ETTI   11:21   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT`TAN ATAYURT ESNAFıNA ZIYARET   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “OTIZM SAATI” ETKINLIĞI… AVM`LERIN ıŞıKLARı VE SESLERI KıSıLDı   01:41   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA TBB`DEN AÇıKLAMA: "ADALET YERINI BULANA KADAR MÜCADELEYI BıRAKMAYACAĞıZ"   01:21   CHP`DEN 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA VIDEOLU PAYLAŞıM   23:44   6 ŞUBAT DEPREMLERININ YıL DÖNÜMÜ... VAHAP SEÇER, "DEPREMZEDE VATANDAŞLARıMıZA DESTEK OLMAYA, GELECEK IÇIN ÖNLEM ALMAYA DEVAM EDECEĞIZ"   23:42   TİP LIDERI ERKAN BAŞ`TAN, 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA IKTIDARA TEPKI : "TOPLADıĞıN PARAYı GÖTÜRÜP ZENGINLERE, PATRONLARA PEŞKEŞ ÇEKTIĞIN IÇIN..."   22:57   EGE DENIZI`NDE 5,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE BIR DEPREM DAHA MEYDANA GELDI   16:32   AK PARTILI MÜTEAHHIT İŞITMEN`IN KAYıPLARA KARıŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "KıRMıZı BÜLTEN ÇıKARıP DA TUTUP GETIRIP, ADıYAMAN`DA HESAP VERMEMESINE GÖZ YUMUYOR BIRILERI"   15:57   SEÇER ILE KARALAR`DAN SILIVRI`DE TUTUKLULARA ZIYARET: “MUTLAKA ÜLKEMIZI TAM DEMOKRASIYE KAVUŞTURACAĞıZ”   15:29   VATANDAŞLARıN PAHALıLıK SITEMI: "ÇOCUKLARDAN BORÇ ALARAK IDARE EDIYORUZ. HER TARAF BATMıŞ, BIR ŞEY ALAMıYORUZ``   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:52   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CAN ATALAY: 53 BIN 537 INSANıN ÖLÜMÜNÜN ARDıNDAN NELER YAPıLDı? BU INSANLARıN ÖLÜMLERININ TÜM SORUMLULARı YARGıLANDı Mı   13:31   SıLA BEBEK DAVASı... CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "BU UTANÇ TÜRKIYE`NIN UTANCıDıR, SADECE SUÇLULARıN DEĞIL"   13:23   MEZITLI BELEDIYESI, 14 ŞUBAT SEVGILILER GÜNÜ DOLAYıSıYLA 1 HAFTALıK ETKINLIK PROGRAMı HAZıRLADı  
 
     
   

CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLAN SEDEF KABAŞ: TOPLUMDA KORKU İKLİMİ YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR. AMA KORKMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ


`Cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla 49 gün tutuklu kaldıktan sonra bugün 2 yıl 4 ay hapis cezası verilerek tahliye edilen gazeteci Sedef Kabaş, cezaevi önünde açıklama yaptı. Kabaş, "Sadece beni yargılamadılar. Aslında bizim gibi gerçekleri yazan, anlatan, konuşan, yani buna cesaret gösteren böyle gazetecileri hapsederek, üzerlerinde baskı oluşturarak sanmayın ki bizi hapsediyorlar. Diyorlar ki ‘Böyle gazetecileri hapse atarız. Ayağınızı denk alın` mesajını vererek gözdağı veriyorlar ve bu toplumda kendilerince korku iklimi yaratmaya çalışıyorlar. Soru şu? Korkacak mıyız? Elbette hayır. O yüzden haklıysak korkmayacağız, haksızlık varsa da susmayacağız. Ben gazeteci olarak elimden geldiğince gerçekleri yazmaya devam edeceğim, kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2022 Cuma 20:09   Okunma : 942

Haber: FAHRETTİN ÖZTÜRK - Kamera: ANIL VEREL

`Cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla 49 gün tutuklu kaldıktan sonra bugün 2 yıl 4 ay hapis cezası verilerek tahliye edilen gazeteci Sedef Kabaş, cezaevi önünde açıklama yaptı. Kabaş, "Sadece beni yargılamadılar. Aslında bizim gibi gerçekleri yazan, anlatan, konuşan, yani buna cesaret gösteren böyle gazetecileri hapsederek, üzerlerinde baskı oluşturarak sanmayın ki bizi hapsediyorlar. Diyorlar ki ‘Böyle gazetecileri hapse atarız. Ayağınızı denk alın` mesajını vererek gözdağı veriyorlar ve bu toplumda kendilerince korku iklimi yaratmaya çalışıyorlar. Soru şu? Korkacak mıyız? Elbette hayır. O yüzden haklıysak korkmayacağız, haksızlık varsa da susmayacağız. Ben gazeteci olarak elimden geldiğince gerçekleri yazmaya devam edeceğim, kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Gazeteci Sedef Kabaş, katıldığı bir televizyon programında kullandığı sözler nedeniyle 22 Ocak 2022 tarihinde `cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianameyle Sedef Kabaş hakkında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı İsmail Karaismailoğlu`na hakaret ettiği gerekçesiyle toplam 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

2 YIL 4 AY HAPİS CEZASI VERİLEREK TAHLİYE EDİLDİ

Bugün yapılan ilk duruşmada hakim karşısına çıkan Kabaş, iki bakan yönünden hakkındaki suçlamadan beraat etti. Mahkeme, `cumhurbaşkanına hakaret` suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdığı Kabaş`ın tahliyesine karar verdi.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`ndan çıkan Kabaş, "Bir hukuk devletinde birinin yaşamayacağı şeyleri yaşattılar bana" dedi. Kabaş, şunları söyledi:

HAKLIYSANIZ KORKMAYACAKSINIZ: “Gün, dayanışma günü. Onca baskıya ve sindirmeye rağmen müthiş bir dayanışma sergileyen, ‘biz buradayız` diyen herkese teşekkür ediyorum. Desteği, mesajlarınızla, yüzlerce mektubunuzla hissettirdiniz. Ama inanın, benzer desteği bana bu kapının arkasında yatan, ‘kız kardeşlerim` dediğim kadınlar da hissettirdi. Biz haklıyız. Haklıysanız korkmayacaksınız, haksızlık varsa susmayacaksınız. Bir hukuk devletinde birinin yaşamayacağı şeyleri yaşattılar bana.

TAKVİM GAZETESİNİN MANŞETİYLE BİR ANLAMDA İLK KURŞUN ATILMIŞTI: Ne yapacağız biz bundan sonra? Bize bir genelge yayınlasınlar, bilelim. Hangi atasözünü kullanacağız, hangilerini kullanmayacağız, ona göre konuşalım. Bunun sınırını kim, neye göre çiziyor? Mevcut iktidar, devletin bütün imkanlarını kullanarak bir kadın gazetecinin adeta üzerine çullandı. Takvim gazetesinde beni aleni hedef alan ve hakaretse hakaretin alasını yapan Takvim gazetesi bir manşet attı. ‘Hoşt. Sedef Kabaş Cumhurbaşkanı`na hakaret etti` diye. Bir anlamda ilk kurşun atılmıştı.

AKP`NİN ÖNDE GELENLERİ KORO HALİNDE BENİ SUÇLADI: Dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ne dedi? ‘Bu hadsiz açıklamalar, edepsiz açıklamalar için yargı hak ettiği cezayı verilecektir` minvalinde, ihsası rey denilen ve bir Adalet Bakanı olarak da kendisine asla yakışmayan açıklama yaptı. Maalesef bu açıklamasıyla da bu şekilde tarihe geçecek. Akabinde AKP`nin önde gelen nice başka bakanları koro halinde beni suçlu ilan ettiler. Ve bunu milyonlara yaptılar. Şöyle düşünün; bugünün Türkiye`sinde AKP istediği kişiyi işaret ediyor, diyor ki ‘Bu suçlu`, medya bunu milyonlara yayıyor. Tutuklanıyorsun, sonra diyorlar ki ‘Delil karartma ve kaçma şüphesi`. Bunu zül addederim kendime. Kim kaçacakmış? Yarın öbür gün biri kaçacaksa o Sedef Kabaş olmayacak. Buradayım. Ve bu düzen değişene kadar da hiçbir yere gitmeye niyetim yok.

DİYORLAR Kİ `AYAĞINIZI DENK ALIN`: Sadece beni yargılamadılar. Aslında bizim gibi gerçekleri yazan, anlatan, konuşan, yani buna cesaret gösteren böyle gazetecileri hapsederek, üzerlerinde baskı oluşturarak sanmayın ki bizi hapsediyorlar. Diyorlar ki ‘Böyle gazetecileri hapse atarız. Ayağınızı denk alın` mesajını vererek gözdağı veriyorlar ve bu toplumda kendilerince korku iklimi yaratmaya çalışıyorlar. Soru şu? Korkacak mıyız? Elbette hayır. O yüzden haklıysak korkmayacağız, haksızlık varsa da susmayacağız. Ben gazeteci olarak elimden geldiğince gerçekleri yazmaya devam edeceğim, kimsenin şüphesi olmasın.

EN BÜYÜK TEMENNİM OĞLUMLA KUCAK KUCAĞA UYUMAK: En büyük temennim oğlumla kucak kucağa uyumak. Çok özledim çünkü, sürpriz yapacağım.

ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM: Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Makamıma hakaret edildi, şahsım önemli değil` açıklamasını yaptı. Ondan sonra da manevi tazminat davası açtı. 250 bin lira. Asla vazgeçmeyeceğiz. Bu tür baskı, linç kampanyalarıyla, gözaltına alma, hapsetme siyasetiyle bu iş gitmeyecek. Bu düzen değişecek.”

"BU BİR İNTİKAM DAVASIDIR"

Kabaş`ı cezaevi önünde karşılamaya gidenler arasında olan gazeteci Merdan Yanardağ da şunları söyledi:

"Sedef Kabaş, TELE 1`deki program nedeniyle cezaevine kapatıldı. Her şeyden önce Anayasa`nın bir ihlali, Türk Ceza Kanunu`nun ihlali, hukuk düzeninin bir ihlali söz konusu. Tutuklanmayı gerektiren bir suçlama değil. Hakaret suçu nedeniyle Türkiye`de tutuklanan kimse yok. Ceza verilse bile yatarı olmayan bir ceza. Ona rağmen tutuklandı. Bu bir intikam davasıdır. Türkiye`ye karşı, hukuk düzenine karşı, adalete karşı, demokrasiye karşı açılmış bir intikam davasıydı. Burada yargısız infaz yapıldı. 2 yıl 4 ay ceza verildi. Örnek bir dava olduğunu düşünüyorum. Tarih bunu yazacak. Adalet tarihi de basın tarihi de bunu yazacak. Bu ülke Abdülhamitlere teslim olmadı, Abdülhamit`in izleyicilerine hiç teslim olmayacak. Kimseyi teslim alamayacaklar.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA