23 Eylül 2024 Pazartesi

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

9 Aylık Hamile Taşeron işçisi Dünya Kadınlar Günü’nde İşsiz Kaldı


Akdeniz Belediyesi’nde taşeron işçisi olarak çalışan Öznur İvendi Arasan, Hamileliğinin 9.ayında Dünya Kadınlar Günü’nde işsiz kaldı. 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Uyarınca kadroya geçişi reddedildi. Disk Genel İş Sendikası düzenlediği basın toplantısında işçilerin kadro beklerken işsiz kaldık

 

Tarih : 9 Mart 2018 Cuma 06:32   Okunma : 1035

Akdeniz Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan 9 aylık hamile Öznur İvendi Arasan’ın 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca kadroya geçişi kabul edilmedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde işsiz kaldığını belirten Öznur İvendi Arasan, kadroya geçişinin neden kabul edilmediğini bilmediğini söyledi. Genç kadın, “ Büyük bir üzüntü içerisindeyim. Çocuğumun doğmasına gün sayıyorum. Aynı zamanda stres altındayım. Benim herhangi bir sabıka kaydım yok. Sicilim temiz. Sadece benim babam şuan hükümlü. Ben bundan dolayı kadroya alınmadığını düşünüyorum. Fakat benim babamın suçu beni alakadar etmez. Çünkü kanunumuzda suç bireyi ilgilendirir. Dünya kadınlar gününde işsiz kaldım. Tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Kötü bir durum bundan sonra hakkımızı arayacağız. Sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Benim eşim de işsiz, bu insanların nasıl geçineceklerini hiç düşünmüyorlar. Umarım bu durum düzeltilir” dedi.

Öte yandan, Disk Genel İş Sendikası Özgür Çocuk Parkı’nda taşeronda çalışan işçilerin kadroya geçişleriyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Onlarca işçi, “ Geçmişe hükümlü olmak işsiz kalmaktır”, “Sicil, güvenlik, sorgulama, bahane, işten atma siyasidir”, “ Çekilmiş cezanın cezası olmaz” ve “ İşimize, ekmeğimize, geleceğimize dokunmayın” yazılı pankartlar taşıyarak sloganlar eşliğinde kadroya geçişlerle ilgili düzenlemeyi protesto etti.  Disk Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek sözlerine söyle devam etti; “ Sayın Cumhurbaşkanımız hem cezaevi geçmişi itibarıyla hem de cumhurbaşkanı olması itibarıyla bizi en iyi anlayacak insanlardan biridir. Bizler memur olmayacağız, yönetici olmayacağız, imza yetkili olmayacağız,  bizler sizlerin sokaklarını temizleyen park ve bahçelerinizi düzenleyen asfaltları döşeyen işçileriz. Yani toplumun en önemli parçasıyız” şeklinde konuştu. Babası cezaevinde hükümlü olduğunda dolayı kadroya geçişi reddedilen hamile kadının herhangi bir suçu olmadığını belirten Göksoy, kanunda suçların bireyi ilgilendirdiğini söyledi. Göksoy, “ Mezitli Belediyesi’nde çalışan bir arkadaşımız gençliğinde madde bağımlısı olduğu için kadroya alınmadı. Bu tür örnekler çok var. Emek veren üreten arkadaşlarımızın işlerinden olmasını istemiyoruz. Tekrardan bu yasayı düzenleyin. Tüm yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz. 15- 20 yıldır çalışan işçilerimizin kadro beklentilerini bir hüsrana çevirmeyin.  Çoluk çocuğuna ekmek götüren işlerin ekmek kaygısını taşınmasını istemiyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  akdeniz belediyesi, disk genel iş, 8 mart dünya kadınlar günü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA