28 Haziran 2024 Cuma

16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   16:35   EMEKLILERIN GÖZÜ TEMMUZDA YAPıLACAK ZAMDA   16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   12:55   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERI SENDIKASı`NıN "EĞITIM NÖBETI" 33`ÜNCÜ GÜNÜNDE...   
 
     
   

İSTANBUL`DA YASA DIŞI ORGAN NAKLİ OPERASYONU: ENDONEZYA UYRUKLU 3 KİŞİ YAKALANDI


İstanbul`da düzenlenen operasyonda yasa dışı organ nakli için 70 bin dolar karşılığında aralarında anlaşan Endonezya uyruklu iki kişi ile onlara aracılık eden bir kişi yakalandı. Bunlardan biri adli kontrolle serbest bırakılırken, ikisi tutuklandı.

 

Tarih : 23 Temmuz 2022 Cumartesi 11:54   Okunma : 479

İstanbul`da düzenlenen operasyonda yasa dışı organ nakli için 70 bin dolar karşılığında aralarında anlaşan Endonezya uyruklu iki kişi ile onlara aracılık eden bir kişi yakalandı. Bunlardan biri adli kontrolle serbest bırakılırken, ikisi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince 
organ nakli yapan özel bir hastaneye böbrek nakli olmak için başvuran ve evli olduklarını beyan eden Endonezya uyruklu böbrek alıcısı S.M. ve Endonezya uyruklu böbrek vericisi D.I. isimli kişilerin başvuru sürecinde usulsüzlük olduğu yönünde bilgi edinilmesi üzerine konu ile ilgili inceleme başlatıldı. Başvuru belgelerinin incelenmesi sonucu evraklarının sahte olduğu tespit edilen S.M. ve D.I. ile onlara aracılık ettiği tespit edilen yine Endonezya uyruklu A.A. adlı kişi 18 Temmuz`da Bahçelievler ilçesinde yakalandı.

ORGAN NAKLİ İÇİN 70 BİN DOLARA ANLAŞMIŞLAR

Yapılan araştırmalarda söz konusu S.M. ve D.I. adlı kişilerin evli olmadığı, aracı vasıtasıyla tanıştıkları öğrenildi. Farklı tarihlerde Türkiye`ye giriş yapan şüphelilerin, organ nakli için 70 bin dolar karşılığında anlaştıkları, gerekli testleri Endonezya`da yaptırdıkları, sahte evlilik ve diğer belgelerin aracı tarafından hazırlandığı belirlendi.

Konuyla ilgili yakalanan ve “organ ve doku ticareti” ile “resmi belgede sahtecilik” suçlarından aynı tarihte adli makamlara sevk edilen şüphelilerden S.M. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, A.A. ve D.I. tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu`na teslim edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA