28 Eylül 2024 Cumartesi

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU BAŞKANI DOĞAN: "ALEVİ KURUMLARINI SİNDİRMEYE, KORKUTMAYA YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ"


Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, dün akşam Federasyon İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş`a yönelik saldırıyla ilgili olarak, "Ülkemizin son zamanlarda içine çekilmeye çalışıldığı bu bulanık ve karanlık çağrıştırıcı dönemin farkındayız. Alevi kurumlarını sindirmeye, korkutmaya yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 6 Ağustos 2022 Cumartesi 15:30   Okunma : 350

Haber : OKTAY YILDIRIM Kamera: ADEM KARABAYIR

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, dün akşam Federasyon İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş`a yönelik saldırıyla ilgili olarak "Ülkemizin son zamanlarda içine çekilmeye çalışıldığı bu bulanık ve karanlık çağrıştırıcı dönemin farkındayız. Alevi kurumlarını sindirmeye, korkutmaya yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, dün gece evinin önünde adres sorma bahanesiyle motosikletle yanaşan iki kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Alevi Vakıfları Federasyon`u da konuyla ilgili bugün Kartal Cemevi`nde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Alevi Dernekleri başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Alevi dernek ve vakıfları başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun imza koyduğu açıklamayı okuyan Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, Muharrem`in ilk günü de Ankara`da eş zamanlı olarak cemevlerine yönelik saldırılar yapıldığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"ÜLKEMİZ BULANIK VE KARANLIĞIN İÇİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR: Muharrem`in 7. günü Alevi Vakıfları Federasyonumuz 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş canımız, evinin önünde kimliği belirsiz motorlu, kasklı 2 kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Kurum Başkanımıza yapılan bu saldırının faillerinin bir an evvel yakalanıp, adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Ülkemizin son zamanlarda içine çekilmeye çalışıldığı bu bulanık ve karanlık çağrıştırıcı dönemin farkındayız.

ALEVİ KURUMLARINI SİNDERMEYE KORKUTMAYA YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ: Alevi kurumlarını sindirmeye, korkutmaya yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz. Bu topraklarda tarih boyunca Aleviler, hiçbir toplumun hiçbir kesimine karşı ön yargı taşımamış, zalim olmamış ve dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla eşit yurttaşlık temelinde ortak yaşam kurma mücadelesi vermiştir.

KAMUOYUNA ÇAĞRIMIZDIR: Kamuoyuna çağrımızdır. Türkiye`de farklı düşünenlere karşı geliştirilen linç girişimleri ve saldırıların takipçisi olalım. Bu saldırıların ve nefret suçluların son bulması için çözüm üretelim. Bundan sonra herhangi bir cemevine ve yöneticilerine karşı saldırıların karşısında olalım. Muharrem oruçlarının tutulduğu bu günlerde ülkemizin içine çekilmeye çalışıldığı bu kaosa karşı birlik, beraberlik içinde, her canımızda, lokmalarımızı pay etmeye devam edeceğiz. Pirimiz Hünkâr Hacı Bektaş Veli`nin güzel deyimiyle gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Ayrıca bu basın açıklamamıza destek veren siyasi parti temsilcilerine, milletvekillerine, kurum yöneticilerine de desteklerinden dolayı diğer tüm sivil toplum kurumlarına olduğu gibi teşekkürler ediyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA