28 Eylül 2024 Cumartesi

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMASRA MADEN FACİASI SORUŞTURMASINDA İLERLEME SAĞLANAMAMASINA TEPKİ: “SAVCILARA SÖZÜM ŞU: KORKMAYIN. NE YAPACAK? KIŞ KARARNAMESİ İLE SÜRECEK. YAZ KARARNAMESİNDE İSTER AYNI YERE, İSTER EN İYİ YERE GETİRMEYEN NAMERTTİR”


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kayseri`de; Amasra maden faciası soruşturmasında ilerleme sağlanamamasına tepki gösterdi. Özel, “Savcılara sözüm şudur: Korkmayın. Bu suçluların arkasında saray varsa, sizin arkasında bütün Türkiye var. Sen bunları aldın içeri attın, ne yapacak? Kış kararnamesi ile sürecek. Yaz kararnamesinde ister aynı yere, ister en iyi yere getirmeyen namerttir. Yeter ki görevinizi yapın. Bunların yedi aylık bir süreleri kalmıştır. Cürümleri kadar yer yakarlar” dedi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 15:42   Okunma : 624

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kayseri`de; Amasra maden faciası soruşturmasında ilerleme sağlanamamasına tepki gösterdi. Özel, “Savcılara sözüm şudur: Korkmayın. Bu suçluların arkasında saray varsa, sizin arkasında bütün Türkiye var. Sen bunları aldın içeri attın, ne yapacak? Kış kararnamesi ile sürecek. Yaz kararnamesinde ister aynı yere, ister en iyi yere getirmeyen namerttir. Yeter ki görevinizi yapın. Bunların yedi aylık bir süreleri kalmıştır. Cürümleri kadar yer yakarlar” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kayseri İl Başkanlığı`nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer`in de katıldığı toplantıda Özel, şunları söyledi:

“Öyle bir noktaya geldi ki Türkiye artık, mızrak çuvala girmiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, Putin`e şöyle yalvarıyor: ‘Bu sene biz doğal gaz yakacağız. Bu faturayı ödemesek de seçimden sonraki hükümet ödese.` Ben doğal gazın parasını yansıtırsam, bu sene insanlar soğukta kalacaklar, seçime olumsuz yansıyacak. Seçimi kazanmak için diyor ki, ‘bana bir yıllık doğal gaz ver, seçim öncesi rüşvet diye dağıtacağım.` Hiçbir hükümet şöyle bir şey yapmadı bugüne kadar. Yeter ki bu seçimi atlatayım. Kaybedersem, ‘Bay Kemal düşünsün` diyor. Böyle bir ekonomi yönetimi olmaz. Böyle bir acziyet olmaz.

Bekir Bozdağ, dezenformasyon ile ilgili bir şeyler söylemiş. ‘Öyle her zaman kullanmayacağız` demiş. Gezi gibi olaylarda, demiş. Dezenformasyon Yasası, Gezi gibi olaylarda kullanılacaksa, şurada kullanılacak: ‘Valide Sultan Camisi`ne girdiler, ayakkabı ile gezdiler, içki içtiler` dedi ya Recep Tayyip Erdoğan. Caminin müezzini çıktı, ‘Ben Allah`tan korkarım, böyle bir şey olmadı` dedi. Dezenformasyon varsa orada. ‘Başörtülü bacıma yamyamlar saldırdılar, cuma günü göstereceğim` dedi. Bunu söylediğinin üstünden 900 cuma geçti. Gezi`deki dezenformasyon bu.

Amasra maden kazası olduğundan beri, bugün 13. gün. 41 kişi öldü. Ölümlü bir kazaya karışan şoförü o gün tutukluyorlar. 41 kişiyi öldürdüler; bir gözaltı yok, bir tutuklama yok, bir görevden el çektirme yok. Soma Raporu`nda yazanı yapsalardı, ‘seri havalandırma yasaktır…` En az 36`sı yaşıyordu. Bunu yapmayanlardan biri, Kozlu`da 8 kişiyi öldürmüş, onu TTK`nın başına getirmiş, Recep Tayyip Erdoğan. Altı savcı 11-12 gündür bakıyor. Ama bir görevden alma yapamıyor, bir tutuklama yapamıyor. Çünkü kararname… Birinci sorumluyu; Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve Berat Albayrak üçlü kararname ile atamışlar. O cinayetten bu cinayete. Bu işin takipçisi olacağız. Savcılara sözüm şudur: Korkmayın. Evlatlarınız, analarınız, babalarınız sizden görev yapmanızı bekliyor. Bu suçluların arkasında saray varsa, sizin arkasında hepimiz varız, bütün Türkiye var. Ne yapacak? Sen bunları aldın içeri attın, doğruları öğrendin; ne yapacak? Kış kararnamesi ile sürecek. Yaz kararnamesinde ister aynı yere, ister en iyi yere getirmeyen namerttir. Yeter ki görevinizi yapın. Bunların yedi aylık bir süreleri kalmıştır. Cürümleri kadar yer yakarlar.”

Özel, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı`nın gözaltına alınması ile ilgili MHP il yönetiminin açıklamaları ile ilgili bir soru üzerine Özel, şunları söyledi:

“Ben, Şebnem Hanım`ın söylediği sözlere katılmıyorum. Net. Ama düşünce özgürlüğü; en aykırı görüşün dahi, en rahatsız edici görüşün dahi ifade edilebildiği bir yerdir. Şiddet içerdiği taktirde her şey yapılır. Sözün cevabı, demokrasilerde sözdür. TTB`ye kayyım atanmasına ve Şebnem Hanım üzerinden TTB`ye gidilmesine karşıyız. Karşı olmaya devam edeceğiz.

MHP`nin il başkanı. Sen orduya topyekûn saldırılırken, Genelkurmay Başkanı`na terörist denilirken, ordunun en kıdemli subayları içeri atılırken; Özgür Özel, CHP onları savunurken sen susanlarla birlikte siyaset yapıyorsun. Sonra da çıkmış, orduya laf edene düşünce özgürlüğü demişim, Kayseri`de ne işim varmış. Bu anlayışın karşısında doğruları anlatmaya devam ederiz. Sen Ergenekon`a sus, Balyoz`a sus. FETÖ, ordunun canına okurken ne yapmış? Aldığımız abdestten şüphemiz olmadığı için kıldığımız namazdan şüphemiz yok. Hulusi Akar ile Meclis`te bir tartışma yaşadık. Tayyip Erdoğan`ın talimatı ile bana dava açtı, 500 bin lira. Davayı normalde kazanmasını beklersin. Davayı biz kazandık. 234 asker; binbaşı, yarbay, albay, amiral, general şahitlik başvurusu yaptı. Özgür Özel lehine, Hulusi Akar aleyhine. Bir tane silah arkadaşını bulup getiremedi, kendi lehine şahitlik yapacak. Özgür Özel`e ordu düşmanı diyecek bir anlayış kendini inkar eden bir anlayış olur, olsa olsa.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA