30 Haziran 2024 Pazar

14:04   MILLI SAVUNMA BAKANLıĞı: 7 PKK/YPG`LI TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:23   CHP MILLETVEKILI SARı`DAN ASGARI ÜCRET AÇıKLAMASı   12:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ÜRETICIYE DESTEĞI SÜRÜYOR   09:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı YARıN BAŞLıYOR   16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   16:35   EMEKLILERIN GÖZÜ TEMMUZDA YAPıLACAK ZAMDA   16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI  
 
     
   

BURAK ERBAY: RAKİPLERİMİZLE REKABET EDECEK DÜZEYE GELMEMİZ VE ÖZELLİKLE KIŞ TURİZMİNDE CAZİBE MERKEZİ OLMAMIZ GEREKİYOR


CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, İzmir`de düzenlenen turizm fuarını ziyaret etti. Erbay, "Turizm çeşitliliğimizi artırarak, rakibimiz olan Yunanistan, İspanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerle rekabet edecek düzeye gelmemiz ve özellikle kış turizminde cazibe merkezi olmamız gerekmektedir" dedi.

 

Tarih : 9 Aralık 2022 Cuma 15:39   Okunma : 339

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, İzmir`de düzenlenen turizm fuarını ziyaret etti. Erbay, "Turizm çeşitliliğimizi artırarak, rakibimiz olan Yunanistan, İspanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerle rekabet edecek düzeye gelmemiz ve özellikle kış turizminde cazibe merkezi olmamız gerekmektedir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB Fuarcılık A.Ş ve İZFAŞ iş birliğinde düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ve TTI Outdoor 2. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı`na katılan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Bodrum, Marmaris, Çeşme ilçeleri ile Antalya, Aydın, Hatay ve Mersin Büyükşehir belediyelerinin yanı sıra fuara katılan birçok il ve ilçe standını ziyaret etti.

Turizm sektör temsilcileri ile bir araya gelen CHP`li Burak Erbay, sektörün sorunlarını dinleyerek, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik planlamalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Erbay, Muğla`nın dünyanın en önemli turizm bölgelerinden birisi olduğunu belirtirken şunları söyledi:

“Muğla ilimiz, bin 400 kilometreye yaklaşan kıyı şeridi uzunluğu ve Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi dünya markası turizm bölgeleri ile turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve doğal güzellikleriyle ülkemizin önemli turizm noktalarından biridir. Bütün bu potansiyelimizi dünyaya tanıtmak ve dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri olmak için gerekli planlamalar yapılmalıdır.

Muğla ilimiz yaklaşık 500 bin yatak kapasitesine sahip tesisleri, yat ve tekne turizmiyle, eğlence sektörüyle, doğa ve deniz sporlarının yanı sıra doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla önemli bir potansiyele sahiptir. Ancak turizm sezonunun yaz ayları ile kısıtlı kalması nedeniyle bu potansiyel yeteri kadar kullanılamamaktadır. Bu nedenle turizm sezonunu tüm yıla yayacak, doğa ve kültür odaklı, yeşil turizmi geliştirecek, kaliteli ve nitelikli turizm için bir planlama yapmamız gerekmektedir. Turizm çeşitliliğimizi artırarak, rakibimiz olan Yunanistan, İspanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerle rekabet edecek düzeye gelmemiz ve özellikle kış turizminde cazibe merkezi olmamız gerekmektedir. Diğer yandan sağlık, spor ve kongre turizmi açısından da çalışmalar yapılmalıdır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA