1 Temmuz 2024 Pazartesi

18:17   TORBALı`DAKI PATLAMA... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY AÇıKLAMA YAPTı   17:58   CHP`NIN “GEÇINEMIYORUZ” MITINGI...   17:40   İZMIR TORBALı`DAKI PATLAMAYLA İLGILI ADLI SORUŞTURMA BAŞLATıLDı...   17:06   BAKAN YERLIKAYA, TORBALı`DAKI PATLAMA ANıNA İLIŞKIN GÖRÜNTÜLERI PAYLAŞTı   16:54   İZMIR TORBALı`DA PATLAMA...    14:04   MILLI SAVUNMA BAKANLıĞı: 7 PKK/YPG`LI TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:23   CHP MILLETVEKILI SARı`DAN ASGARI ÜCRET AÇıKLAMASı   12:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ÜRETICIYE DESTEĞI SÜRÜYOR   09:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı YARıN BAŞLıYOR   16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı  
 
     
   

DEPREMDE 91 SAAT SONRA GELEN MUCİZE


Maltepe Belediyesi, kurduğu yardım ağıyla vatandaşlardan topladığı malzemeleri, Hatay ve Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara ulaştırdı. 70 TIR`ın ulaştırıldığı bölgeden gelen son haber, sevinç yarattı. Antakya`da 91 saat sonra 2 yaşındaki bir bebek, enkaz altından Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekiplerince sağ olarak kurtarıldı.

 

Tarih : 10 Şubat 2023 Cuma 17:48   Okunma : 492

Maltepe Belediyesi, kurduğu yardım ağıyla vatandaşlardan topladığı malzemeleri, Hatay ve Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara ulaştırdı. 70 TIR`ın ulaştırıldığı bölgeden gelen son haber, sevinç yarattı. Antakya`da 91 saat sonra 2 yaşındaki bir bebek, enkaz altından Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekiplerince sağ olarak kurtarıldı.

Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası gittiği Hatay`da yaraları sarmaya devam ediyor. Depremden en çok etkilenen ilçelerden Defne`deki Odabaşı Mahallesi`nde çalışmalarını sürdüren ekipler, 15 vatandaşı enkaz altından çıkardı. Çalışmalarda dün birbiri ardına sevindirici iki gelişme yaşandı. Önce Antaktaya`da 17 yaşındaki Ali Sarıbay isimli genç; depremin 91`inci saatinde ise 2 yaşındaki bir bebek enkaz altından çıkarıldı. Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekiplerince çıkarılan ve sağlık personeli tarafından ilk müdahaleleri yapıaln vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

MALTEPE BELEDİYESİ, TÜM GÜCÜYLE BÖLGEDE

Bölgede depremden etkilenen vatandaşlara sağlık hizmeti sunan Maltepe Belediyesi`ne bağlı ekipler, 137 vatandaşa tıbbi müdahalede bulundu; 25 vatandaşın ilk yardımını yaparak hastaneye sevk edilmesini sağladı. Ayrıca bölgedeki enkazın kaldırılması ve canların kurtarılması için seferber olan Fen İşleri Müdürlüğü 3 JCB, 1 ekstravator (paletli makine) ve 2 büyük tonajlı kamyonu 6 personelle bölgeye gönderdi.

“15 CANIMIZA CAN OLDUK”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maalesef çok kötü bir tabloyla karşı karşıyayız. Hatay`a ilk geldiğimizden bu yana tüm ekipler canla başla çalışıyor. Ekiplerimiz 17 yaşındaki bir evladımızı da 60 saatin sonunda enkazdan sağ olarak çıkardılar, hem ardından, 91 saat sonra gözlerimizi dolduran ve bizi sevince boğan bir gelişmeye şahit olduk. 2 yaşındaki bir bebeğimizi enkazdan sağ olarak kurtardık. 15 canımıza can olan ekibimizle gurur duyuyorum. Acımız büyük ama bu haberler, bize umut oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

70 TIR YARDIM HATAY`A ULAŞTI

Maltepe Belediyesi`nin depremin hemen ardından başlattığı yardım seferberliğine binlerce kişi destek verdi. Üç gün boyunca neredeyse 24 saat süren ve binlerce insanın dâhil olduğu dayanışma sayesinde toplamda 70 TIR deprem bölgesine gönderildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA