2 Temmuz 2024 Salı

11:28   JUDO ÜMIT MILLI TAKıMı`NDAN AVRUPA BAŞARıSı    11:24   SIVAS KATLIAM`ıN 31`INCI YıLıNDA ANMA YÜRÜYÜŞÜ...   11:01   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… SANıK MUSTAFA UZUNLAR: "BENI BÖYLE BIR OLAYıN IÇINE ÇEKTIĞI IÇIN DOĞUKAN ÇEP`TEN ŞIKAYETÇIYIM"   10:46   ŞANGAY İŞ BIRLIĞI ÖRGÜTÜ ASTANA`DA TOPLANACAK   10:28   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... MHP`LI SANıK UFUK KÖKTÜRK: "ONLARıN IŞINE GELIYOR, MHP`YI IŞIN IÇINE KATMAK ISTIYORLAR"   10:04   LAIKLIK MECLISI: "2 TEMMUZ KATLIAMıNıN KARŞı DEVRIM SÜRECININ EN ALÇAKÇA SALDıRıLARıNDAN BIRI OLDUĞUNU UNUTMAMALıYıZ"   09:57   LPG ZAMMıNA TEPKI GÖSTEREN KADIRLILI VATANDAŞLAR: "İŞYERINE KOŞARAK Mı GIDECEĞIZ?"   09:44   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA: "SON BIR HAFTADıR YÜRÜTÜLEN OPERASYONLARDA 149 GÖÇMEN KAÇAKÇıSı, 2 BIN 563 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDı"   09:24   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, TRUMP`A RESMI IŞLEMLERDE DOKUNULMAZLıK SAĞLADı   09:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `HALK KART` UYGULAMASı ILE HEM DAR GELIRLI VATANDAŞA HEM ESNAFA DESTEĞINI SÜRDÜRÜYOR   09:21   HENDEK`TEKI PATLAMANıN ÜZERINDEN 4 YıL GEÇTI… AĞABEYINI KAYBEDEN MERVENUR YıLMAZ: "O SUÇ MAHALLINDE YALNıZ OLMAK ISTEMIYORUM, ADALET ARAYıŞıNA SES OLALıM"   09:19   SINAN ATEŞ DAVASıNDA IKINCI GÜN… SANıKLAR SAVUNMALARıNı YAPMAYA DEVAM EDIYOR   09:03   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı UZGEL`DEN SURIYE AÇıKLAMASı: “ERDOĞAN VE AKP HÜKÜMETI VAR OLAN BU VAHIM TABLONUN BAŞLıCA SORUMLUSUDUR”   02:48   ÖZGÜR ÖZEL DIDIM BELEDIYESI`NI ZIYARET ETTI   02:13   VALI YARDıMCıSı VE KAYMAKAM ATAMALARı RESMI GAZETE`DE   01:57   ÇEVRE VE ŞEHIRCILIK BAKANLıĞı`NA MURAT KURUM, SAĞLıK BAKANLıĞı`NA KEMAL MEMIŞOĞLU ATANDı   01:18   AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA FRANSA VE PORTEKIZ ÇEYREK FINALE YÜKSELDI   23:35   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, BODRUM`DA   23:33   ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı MEHMET ÖZHASEKI ISTIFA ETTI....   16:58   SINAN ATEŞC CINAYETI DAVASı… ÖZEL HAREKAT POLISI AŞKıN MERT GELENBEY, SAVCıLıK VE EMNIYET`TE VERDIĞI TÜM IFADELERINI REDDETTI: "AĞıR IŞKENCEYE MARUZ KALDıM"  
 
     
   

Torbalı`daki Patlama... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay Açıklama Yaptı


Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’nde bir binanın zemin katında sanayi tüpünden meydana geldiği bildirilen patlamanın ardından çalışmalar devam ediyor. Patlamanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi olay yerine 4 araç, bir merdiven ve 17 personel sevk etti.

 

Tarih : 30 Haziran 2024 Pazar 18:17   Okunma : 466

Haber: TENZİLE AŞÇI Kamera: ÖZGÜR ŞENGÜL

(İZMİR) – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir`in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi`nde meydana gelen patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 63 kişinin yaralandığını bildirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, beraberinde Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel Ceritoğlu ile olayın ardından en yakın hastanelere kaldırılan yaralıları ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Tugay, “Şu anda tedavi altında olan pek çok yaralı var. Bir kısmı Torbalı Devlet Hastanesi`nde bir kısmı Torbalı`daki özel hastanelerde, 5 kişi de İzmir`deki hastanelerde tedavi altında. Bir ağır yaralımız var. Toplamda 63 yaralı görünüyor. Üç kişi olay yerinde vefat etmiş, 2 kişi de hastanede getirildikten kısa bir süre sonra kaybedilmiş. Toplamda şu anda 5 vefat görünüyor" bilgisini paylaştı.

Cemil Tugay: "Hasarlı olan 9 bina boşaltıldı, insanların girmesine izin verilmiyor"

Tugay, olaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bir apartmanın zemin katındaki bir iş yerinde ani bir patlama oluyor. Patlamanı olduğu yer Ayrancıların ana caddelerinden birisi ve maalesef pazar günü olması, yakınında bir pazar kurulmuş olması, aynı zamanda hemen patlama olduğu yerin karşısında bir kahvehane bir de insanların kafeterya olarak kullandığı bir pastanenin ve orada oturanların olması nedeniyle çok sayıda insan maalesef etkilendi bu olaydan. Yine birbirine yakın yapılardan dolayı da şu anda 9 tane bina hasarlı görünüyor. Bu binalar tamamen boşaltıldı ve insanların girmesine izin verilmiyor. Temelde bir patlama. Bu patlamanın ilk önce olduğu düşünüldü. Sonra Valilik tüpgazdan olduğunu açıkladı ama henüz yüzde yüz değerlendirme olmadı. Ancak iş yerinde olan bir patlama olduğu kesin ve orada çalışan kişilerden biri de hayatını kaybedenler arasında.”

Övünç Demir: “Büyükşehir Belediyemiz kalacak yer temini ve sosyal desteklerle ilgili çalışmaları yürütüyor”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de hasarlı binalardan tahliye edilenlerin büyükşehir tarafından geçici konutlara yerleştirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çok talihsiz bir kaza. Binaların kolonları da zarar gördü mü görmedi mi onlar da tespit ediliyor. Cemil Başkanımız olay anından itibaren burada. Binaları tahliye ediyoruz ve Büyükşehir Belediyemiz de kalacak yer temini ve sosyal desteklerle ilgili çalışmaları yürütüyor. Elimizden geleni yapıyoruz biz de belediye olarak başından beri. Civar ilçe belediye başkanlarımız da burada onlara da teşekkür ediyorum. Vefat edenlere Allah`tan rahmet diliyorum. Yaralılara da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA