14 Mart 2025 Cuma

02:04   FENERBAHÇE, RANGERS`E PENALTıLARDA 3-2 MAĞLUP OLDU; AVRUPA`YA VEDA ETTI   22:58   ENGIN ALTAY`DAN TÜİK`E TEPKI: "BENDEN ALDıĞı PARALARLA ETIK VE LIYAKAT EĞITIMI ALSıN"   21:29   ŞIŞLI BELEDIYE MECLIS ÜYESI YUSUF ÖZCAN, CHP`DEN ISTIFA ETTI   21:09   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN TBMM`DE MILLETVEKILLERIYLE IFTAR YEMEĞINDE: “27 ŞUBAT TARIHI ITIBARIYLE, TERÖRSÜZ TÜRKIYE GIRIŞIMINDE KRITIK BIR EŞIK DAĞı SUHULETLE AŞıLMıŞ OLDU”     20:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKEYI YÖNETEN TOKLAR, ÜLKEDE OY ALDıKLARı, AÇ BıRAKTıKLARı INSANıN HALINDEN ANLAMıYORLAR"   17:51   TBMM`DE "KURUCU ÖNDER" TARTıŞMASı... CHP`LI EMIR: "BU ÜLKENIN BIR TEK KURUCU ÖNDERI VAR, O DA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL, ŞIŞLI BELEDIYE MECLIS ÜYESI YUSUF ÖZCAN`ıN ISTIFASıNı ISTEDI   15:43   İMAMOĞLU, BURSA`DA: “BIZ BU YOLA MILLETIN HAKKıNı MILLETE VERMEK IÇIN ÇıKTıK. İKTIDAR OLACAĞıZ. CHP BAŞARACAK”   15:22   TÜİK DAVASıNDA YENI GELIŞME... MAHKEME TÜİK`TEN 2024 YıLı ILK 6 AYLıK ENFLASYON VERILERININ NASıL HESAPLADıĞıNA ILIŞKIN TÜM BELGELERI GÖNDERMESINI ISTEDI   14:42   GÜVENPARK`TAKI TERÖR SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER ANıLDı   10:51   TÜİK: TÜRKIYE`DE 1 MILYON 750 BIN 900 YAŞLı TEK BAŞıNA YAŞıYOR, YAŞLıLARıN YÜZDE 23,3`Ü YOKSULLUK VEYA SOSYAL DıŞLANMA ALTıNDA   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:23   İSTANBUL DIJITAL MEDYA A.Ş: ``SIYASI BIR AJANDAYLA BIR ARAYA GELMIŞ SÖZDE GAZETECI GRUBUNUN VE TROLL AĞıNıN YALANLARıYLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   10:15   HAZINENIN 2 AYLıK NAKIT AÇıĞı 600 MILYAR LIRAYı AŞTı, YENI KAYNAK IÇIN PARA CEZASı SEFERBERLIĞI   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ÇEVRE DOSTU ARAÇLARLA VATANDAŞLARı TOPLU TAŞıMA KULLANMAYA SEVK EDIYOR   09:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “TÜRKIYE`DE GERÇEKTEN DERIN YOKSULLUK YAŞANıYOR”   09:16   CHP`NIN DEMOKRATIKLEŞME PAKETI: “SADECE KÜRT SORUNUNDAN IBARET OLMAYAN BIR PAKETIMIZ OLACAK”   09:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BU KENTTE SONSUZA KADAR BIRLIK IÇERISINDE YAŞAYALıM"   21:50   ÖZGÜR ÖZEL: “BU EMEKLILERIN ARTıK SENI IKTIDARDAN INDIRMESI IÇIN DAHA NE OLACAK SAYıN ERDOĞAN”  
 
     
   

AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİNİ YAPTI


Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kenti ve milyonlarca insanı etkileyen yıkıcı depremler nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günkü ilk birleşimi yasa gereği yapılan açılışın ardından ertelenen Akdeniz Belediye Meclisi Şubat ayı 2’nci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşti.

 

Tarih : 11 Şubat 2023 Cumartesi 01:03   Okunma : 1032

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kenti ve milyonlarca insanı etkileyen yıkıcı depremler nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günkü ilk birleşimi yasa gereği yapılan açılışın ardından ertelenen Akdeniz Belediye Meclisi Şubat ayı 2’nci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşim tutanak özeti kabul edildi, ardından gündem maddelerine geçildi. Akdeniz Belediyesi sorumluluğundaki sokak, meydan, yeşil alan, bulvar gibi alanlarda altyapı yatırımı yapan firma ve vatandaşlarca yapılacak kazılarla ilgili gelir kaydedilecek ruhsat bedeli, keşif bedeli ve tahrip bedellerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürlüğü birim fiyatları üzerinden yapılarak Meclis kararı ile kabul edilen Mali Yılı Vergi, Resim, Harç ve Ücret tarifesine eklenmesiyle ilgili teklif görüşüldü. Konu komisyonlara sevk edildi.

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı’na tahsis

Mülkiyeti Akdeniz Belediye Başkanlığına ait Nusratiye Mahallesi 5320 Sokak No: 22 (761 ada 1 parsel) adresindeki prefabrik yapının, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı ile Akdeniz Belediye Başkanlığı arasında ortak hizmet projelerinde kullanılmak üzere 15 yıl süreli bedelsiz tahsisinin yapılması ile ilgili teklifin görüşüldü. Teklif, oybirliği ile komisyonlara havale edildi.

Uluslararası turizm fuarlarına katılım sağlanacak

Meclis’te, Akdeniz Belediye Başkanı ve METAB Meclis üyesi M. Mustafa Gültak’ın 07-09 Mart 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirilecek olan "ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına"; Belediye Meclisi ve METAB Meclis üyesi Yıldırım Akpınar’ın ise 16-18 Mart 2023 tarihleri arasında Rusya’da gerçekleştirilecek "MITT Moscow 29. Moskova Turizm Fuarına" katılması ile ilgili ile ilgili teklif görüşüldü. Teklifler, oybirliği ile kabul edildi.

Akdeniz Belediyesinde görev yapmakta iken 5 Mart 2018 tarihinde sözleşmesi feshedilen personelin, Adana Bölge İdare Mahkemesi 1. İdare Dava Dairesi kararı doğrultusunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün, 5393 Sayılı Kanun çerçevesinde çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personel için 1 Ocak 2023 – 30 Haziran 2023 döneminde geçerli olan I sayılı cetvelde belirtilen kadro için ücretin belirlenmesi ve çalıştırılmasıyla ilgili teklif görüşüldü. Teklif, ilgili komisyonlara havale edildi.

Yurt dışındaki eğitim programları…

Belediye Meclis üyeleri ile belediyede görev yapan idareci, müdür ve personellere yönelik, teknik gezi, hizmet içi eğitim ve inceleme yapmak ve masrafların (yol, iaşe, konaklama) belediye bütçesinden karşılanması koşuluyla, yurt dışındaki eğitim programlarına gönderilmesi konusunda Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif de Meclis’te görüşüldü. Teklif, oybirliği ile komisyonlara sevk edildi.

Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde (mülga) Yenitaşkent Belediye Meclisi’nin 5 Ekim 2001 tarih ve 32 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan notlarında değişiklik yapılması ile ilgili teklifin görüşülerek; konu, ilgili komisyonlara oybirliği ile havale edildi. Sonrasında, komisyonlara sevk edilen iki konunun karara bağlanması için toplantıya yarım saat ara verildi. Aradan sonra devam eden toplantıda, komisyonlardan oybirliği ile kabul edilen 2 karar okunup yine oybirliği ile Meclis’ten geçti.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 6 Mart 2023 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA