12 Nisan 2025 Cumartesi

01:51   BEYAZ SARAY, DIPLOMATIK ÇABALARıN BAŞARıSıZ OLMASı HALINDE İRAN`A KARŞı TÜM SEÇENEKLERIN MASADA OLDUĞUNU SÖYLEDI   01:30   GALATASARAY DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   01:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı AYLIN NAZLıAKA: ADAYıMıZı YANıMıZDA, SANDıĞı ÖNÜMÜZDE ISTIYORUZ   01:27   CHP`LI TANAL: GÜÇLENDIRILMIŞ PARLAMENTER SISTEMIN DıŞıNDA DA BAŞKA BIR ŞEKILDE BU ÜLKE NE HUZURA KAVUŞUR, NE MUTLUĞA   23:50   ERKAN BAŞ: BASEL`I BILIM KURGU FILMLERINI ARATMAYACAK BIR SENARYOYLA TUTUKLADıLAR   23:18   CHP`LI YAVUZYıLMAZ ZONGULDAK BELEDIYE BAŞKANı TAHSIN ERDEM`IN IFADEYE NEDEN ÇAĞıRıLDıĞıNı RESMI BELGELERLE AÇıKLADı   23:10   İBB SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA 24 ŞIRKETE DOĞRUDAN, 28 ŞIRKETE DENETIM KAYYUMU ATANDı   22:27   MURAT EMIR: EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNıN SEBEBI IŞARET ETTIĞI ADAMA, KIŞILERE, GRUPLARA, CEMAATLERE KAMU ÜZERINDEN AKAN MUSLUKLARıN KESILMESIDIR   22:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı MURAT BAKAN: EMNIYET ANAYASAL HAKLARı YARGıLAMA, DEĞERLENDIRME AILELERE AYAR VERME MAKAMı DEĞILDIR   21:45   EKREM İMAMOĞLU: RANTA VE MILLET ALEYHINE OLAN HER HUSUSA KARŞı DURDUĞUM IÇIN BUGÜN BURADAYıM   21:12   ADALET BAKANı: MINGUZZI AILESININ TEHDIT EDILMESIYLE ILGILI BIR ŞÜPHELI VE SUÇA SÜRÜKLENEN DÖRT ÇOCUK TUTUKLANMıŞTıR   20:55   İMAMOĞLU`NDAN BAYAR, MENDERES, ECEVIT VE ERBAKAN`Lı MESAJ: MILLET VARSA HAK, HUKUK ADALET MÜCADELESI VAR. MILLET YINE KAZANACAK, ÇÜNKÜ MILLET BÜYÜKTÜR   16:11   YENIDEN REFAH PARTILI GENÇLER FILISTIN`E GITMEK IÇIN DILEKÇE VERDI   15:38   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUGÜN SILIVRI`DE UTANÇ VERICI GÖRÜNTÜLERI TEKRAR GÖRDÜK"   15:11   ÖZGÜR ÖZEL, ANNESINI KAYBEDEN FETHI AÇıKEL`E TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   15:01   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNDAN ARAZI SATıŞı... DEM PARTILI ESKI MECLIS ÜYESI KıLıÇ: ``ARAZI GERÇEK DEĞERININ ALTıNDA BIR RAKAMLA SATıŞA SUNULDU``   11:32   İMAMOĞLU`NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı" DURUŞMASı BAŞLADı: "HAKSıZLıĞA KIM UĞRADıYSA YANıNDA BENI BULACAK"   11:24   MURAT EMIR: ``İLETIŞIM BAŞKANLıĞı BÖLGE MÜDÜRLÜKLERINE YAPıLAN ATAMALARDA ORTAK BIR TEK ÖZELLIK VAR, O DA TROL OLMALARı``   11:13   CHP`LI ADEM: "ÜRETICININ DERDIYLE ILGILENMESI GEREKEN KURUMLAR, SARAY`A BAĞLı ‘ÜST KURULLARA` DÖNÜŞMÜŞTÜR"   10:59   ESM SAMSUN ŞUBE BAŞKANı BULUT: "41 MILYONU AŞKıN KONUT ABONELERI YAPıLAN BU ZAMLARıN GERI ALıNMASıNı ISTIYORUZ"  
 
     
   

CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇUNDAN YARGILANAN AVUKAT EFKAN BOLAÇ BERAAT ETTİ


Avukat Efkan Bolaç,, sosyal medya paylaşımları nedeniyle `cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

 

Tarih : 2 Haziran 2023 Cuma 12:23   Okunma : 556

SİNEM NAZLI DEMİR

Avukat Efkan Bolaç, sosyal medya paylaşımları nedeniyle `cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Karikatürist Carlos Latuff`un Soma faciası ve Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından öldürülen Berkin Elvan`ı konu edinen iki karikatürünü sosyal medya hesabından paylaşan avukat Efkan Bolaç hakkında `cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması dün İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yapıldı.

Duruşmaya taraf avukatları, pek çok izleyici ve tutuksuz sanık Efkan Bolaç katıldı. Ayırca İtalya Barosu`ndan gelen avukatlar da duruşmada hazır bulundu.

SAVCI, BOLAÇ HAKKINDA BERAAT TALEP ETTİ

Duruşmada mütaalasını açıklayan savcı, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin (AİHM) vermiş olduğu kararlarda temel ilke olarak ifade özgürlüğü yalnızca zararsız veya hoş karşılanan fikirleri değil; toplumun bir kesimini inciten, rahatsız eden düşünce ve açıklamaları da kapsamaktadır” ifadelerini kullanarak Bolaç`ın beraatını talep etti.

Son sözü sorulan Bolaç da beraatını talep ettiğini söyledi.

"İDDİANAME HUKUKA AYKIRI OLARAK DÜZENLENMİŞTİR"

Mütalaaya katıldıklarını belirten Bolaç`ın avukatlarından Semra İşler Albayrak, "İddianame hukuka aykırı olarak düzenlenmiştir. Aynı paylaşımlar, Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinde de yer almaktadır. Cumhurbaşkanı gazeteden rahatsız olmayıp müvekkilimin paylaşımlarından rahatsız olmuştur. Beraat talep ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın avukatı Erem Gencer ise mütalaaya katılmadıklarını belirterek Bolaç`ın cezalandırılmasını talep etti.

HAKİM, EFKAN BOLAÇ`IN BERAATİNE KARAR VERDİ

Kararını açıklayan hakim, Bolaç`ın paylaştığı Soma Katliamı`yla ilgili olan paylaşımın temenni niteliğinde olduğunu; Berkin Elvan`la ilgili olan paylaşımın da hakaret niteliğinde olmadığını belirterek beraat kararı verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA