26 Haziran 2024 Çarşamba

10:31   AKOM`DAN ORMAN YANGıNı UYARıSı: RISK YÜKSEK   09:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, KADıN ÜRETICILERLE BULUŞTU   09:34   UKRAYNA VE MOLDOVA`NıN AB`YE ÜYELIK MÜZAKERELERI BAŞLADı   23:10   SEZGIN TANRıKULU: MARDIN VE DIYARBAKıR`DAKI YANGıNLARıN SIYASI SORUMLULUĞU ELEKTRIK DAĞıTıM HIZMETINI ÖZELLEŞTIREN AKP`DEDIR   22:50   ÖZGÜR ÖZEL, 10 EKIM DERNEĞI`NDE KONUŞTU: “GÜN GELECEK KATILLER VE KATILLERI KORUYANLAR TEKER TEKER HESAP VERECEKLER. O GÜNÜ YAŞAYACAĞıMıZA ANT OLSUN”   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAHÇELI`YE GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: "DEDAŞ`ıN ŞANLıURFA`YA ETTIĞINI KIMSE ETMIYOR"   14:16   AYLIN NAZLıAKA: "GEÇTIĞIMIZ ÜÇ GÜN IÇERISINDE SEKIZ ILDE DOKUZ KıZ KARDEŞIMIZ KATLEDILDI"   13:48   DEVLET BAHÇELI`DEN SINAN ATEŞ DAVASı AÇıKLAMASı...   13:41   BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ VAKFı`NDAN TREVOR TIMM JULIAN ASSANGE SERBET BıRAKıLMASı SONRASı AÇıKLAMA YAPTı   13:31   DEVLET BAHÇELI, GRUP TOPLANTıSı SONRASı RAHATSıZLANDı   13:18   MHP`LI SEMIH IŞıKVER`DEN ELAZıĞ`DAKI ÇIMENTO FABRIKASıYLA İLGILI AÇıKLAMA   10:58   WIKILEAKS`IN KURUCUSU JULIAN ASSANGE ABD`YLE ANLAŞMA SONRASı SERBEST KALıYOR   10:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ’DAN KADıN KOLLARı GENEL KURUL SEÇIMI TEBRIK MESAJı   09:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SıCAK HAVALARA KARŞı UYARDı   16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:26   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT`TEN İKTIDARıN DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EVDE SAĞLIK VE BAKIM BİRİMİ, 81 YAŞINDAKİ YUSUF AKIN`A UMUT OLDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi`ne bağlı Evde Sağlık ve Bakım Birimi, hastalara umut olmaya devam ediyor. Geçirdiği koronavirüsün ardından kas güçsüzlüğü nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen 81 yaşındaki Yusuf Akın, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin fizyoterapi hizmeti sayesinde yeniden yürümeye başladı.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:50   Okunma : 383

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi`ne bağlı Evde Sağlık ve Bakım Birimi, hastalara umut olmaya devam ediyor. Geçirdiği koronavirüsün ardından kas güçsüzlüğü nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen 81 yaşındaki Yusuf Akın, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin fizyoterapi hizmeti sayesinde yeniden yürümeye başladı. 

2022 yılında geçirdiği koronavirus ve zona rahatsızlığının ardından kasları güçsüzleşen, hareket kabiliyeti durma noktasına gelerek yatağa bağımlı hale gelen Yusuf Akın, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin fizyoterapi hizmeti sayesinde ayağa kalktı. 

Sağlık İşleri Dairesi bünyesindeki Evde Sağlık ve Bakım Birimi ekibinin 30 seans süren fizyoterapi tedavi sürecinin ardından ayağa kalkan Akın, “Ben sağlamdım. Bir hastalık geçirdim. Şimdi çok şükür iyiyim. Bengisu Hanım sayesinde iyi oldum. Allah razı olsun. Geldi, bana baktı. Onun sayesinde ben bu seviyeye geldim. Vahap Başkan`ıma, personellere, herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Sağlık İşleri Dairesi`nde fizyoterapist olarak görev yapan Bengisu Gürler, Yusuf Akın`ın değerlendirme ve tedavi sürecini anlattı. Alo 185 üzerinden yapılan başvurunun ardından, bir hafta gibi kısa bir süre sonra muayeneye geldiklerini belirten Gürler, şunları söyledi:

“Bizim hizmet kriterlerimize tamamıyla uygundu ve hemen tedaviye başladık. Tamamen yatalak olduğu için önce yatak içi egzersizleriyle başladık. Bacaklarını ve kollarını o zamanlar çok fazla hareket ettiremiyordu, o yüzden biraz pasif çalıştık. Hatta ilk zamanlar duvar tarafından benim yüzüme bile dönmedi. O kadar uyku halinde ve kendinden geçmiş durumdaydı.”

Yapılan egzersizlerle Akın`ın kaslarının kuvvetlenmesini sağladıklarını aktaran Gürler, egzersizleri de çeşitlendirdiklerini belirterek şöyle devam etti:

“Tedavimiz ilerledikçe Yusuf Amca`nın güçlenen kasları ile beraber bizim egzersizlerimiz çeşitlendi. Yatak içinde artık dirençli egzersizlere başladık. Daha sonra oturma pozisyonunda hem kolları hem bacakları hem de gövdesi için egzersizler uyguladık. Artık tamamıyla bütün egzersizleri kendisi yapıyor hale gelmişti. Son iki üç ayında da yürüme denge eğitimi vermeye başladık. En sonunda da önce walkerla, sonra bağımsız yürüyüşe geçiş yapmış olduk. Şimdi kendisi kalkıp yürüyor, egzersizlerini yine kendisi yapabiliyor, ihtiyaçlarını giderebiliyor. Ona kendi hareket bağımsızlığını kazandırmış olduk.”

Babasının bakımıyla ilgilenen Filiz Akın ise şöyle konuştu:

“Babamı ayağa kaldırdıkları için mutluyum. Vahap Seçer Başkan`ıma binlerce kez teşekkür ediyorum. Babam sürekli uyuyor, bir şey yemiyor içmiyordu. Nöroloji doktoruna götürdük. Doktorumuz, ‘Büyükşehir Belediyesi`nin evde bakım birimi var, orayı arayın. Hemen dönüş yapıyorlar` dedi. Aradık 185`i, hemen geldiler. Muayenesini yaptılar ve tedavi süreci başladı”

Babasının ayağa kalkabileceğini duyduğunda umutlandığını ifade eden Akın, “Her zaman dua ediyorum. İlk önce Vahap Başkan`ımızdan, sonra Bengisu`dan, kızlarımızdan, hepsinden memnunuz. Salı ve cuma günleri de pansumanımıza geliyorlar. Bizim yapamadığımızı onlar yaptı, onların sayesinde babam ayağa kalktı ve yürüyor. İnşallah her zaman yürüyecek. Öyle ki geçen hafta kurbanlığını almaya yürüyerek gitti. O memnun kaldı. Ben de çok mutluyum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA