30 Haziran 2024 Pazar

18:17   TORBALı`DAKI PATLAMA... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY AÇıKLAMA YAPTı   17:58   CHP`NIN “GEÇINEMIYORUZ” MITINGI...   17:40   İZMIR TORBALı`DAKI PATLAMAYLA İLGILI ADLI SORUŞTURMA BAŞLATıLDı...   17:06   BAKAN YERLIKAYA, TORBALı`DAKI PATLAMA ANıNA İLIŞKIN GÖRÜNTÜLERI PAYLAŞTı   16:54   İZMIR TORBALı`DA PATLAMA...    14:04   MILLI SAVUNMA BAKANLıĞı: 7 PKK/YPG`LI TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:23   CHP MILLETVEKILI SARı`DAN ASGARI ÜCRET AÇıKLAMASı   12:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ÜRETICIYE DESTEĞI SÜRÜYOR   09:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı YARıN BAŞLıYOR   16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı  
 
     
   

"CHP`de Gündem Kurultay Değil, Erken Seçim Hazırlığı"


CHP`de yaklaşan tüzük kurultayı öncesinde önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`na yakın isimlerin delegelerden imza toplayarak kurultayı olağanüstü seçimli kurultaya çevirme çabasına gireceği iddia edilmişti. Kılıçdaroğlu`nun belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile kurduğu ve kuracağı temasları da bu iddialara dayanak olarak gösterilmişti. Ancak bu iddialar yalanlandı. CHP kurmayları parti içinde böyle bir tartışma olmadığını, asıl gündemin vatandaşın da gündeminde olan ekonomik kriz nedeniyle olası erken seçim için hazırlık olduğunu belirtti.

 

Tarih : 28 Haziran 2024 Cuma 07:45   Okunma : 523

HABER: GÜLARA SUBAŞI

(ANKARA) - CHP`de 4 Eylül`de başlayacak Tüzük Kurultayı`nın seçimli kurultaya çevrilebileceği yönündeki iddialar yalanlanarak partide gündemin kurultay tartışması değil erken seçim hazırlığı olduğunu vurgulandı. CHP yönetimi "Olası erken seçim için dış politikadan eğitime, sağlıktan çalışma hayatına kadar neler yapacağımızın programını çalışıyoruz" bilgisini paylaştı.

Gündem erken seçim durumunda parti politikaları

CHP kurmayları, gündemlerinin CHP`nin yaz programı ve olası bir erken seçimde uygulanacak parti politikalarını hazırlamak olduğunu kaydetti. Parti kaynakları, önceki genel başkanlarla yapılan görüşmelerin normal olduğunu, tüm eski genel başkanlarla düzenli görüşmeler yapıldığını ve kendilerinin tecrübelerinden yararlanıldığını söyledi. CHP`nin kasım ayındaki seçimli kurultayını anımsatan kaynaklar, “Zaten kongremizi gerçekleştirdik. Tüzük kurultayı da seçimsiz. Bir sorun yok” ifadelerini kullandı.

“CHP`de böyle bir tartışma zemini yok”

CHP`nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olarak çıkmasının ardından AKP`den alınan borçlu belediyelere rağmen belediyelerde süreci başarılı yönettiklerini aktaran kaynaklar, ülkenin öncelikli sorununun ekonomi olduğunu, diğer tartışmaların kısır ve anlamsız olduğu yorumunu yaptı. Kaynaklar, “CHP`de böyle bir tartışma zemini yok. Biz olası erken seçim için dış politikadan eğitime, sağlıktan çalışma hayatına kadar neler yapacağımızın programını çalışıyoruz” diye konuştu.

“Yemek yeniyorsa ‘afiyet olsun` denir”

Kılıçdaroğlu-Yavaş ve beklenen Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmelerini değerlendiren kurmaylar, şunları söyledi: “Her şeyden bir anlam çıkartmaya çalışıyoruz ama parti içinde herhangi bir anlam çıkarma yok, daha çok dışarıda böyle bir durum var. Bunlar gayet sıradan, medeni ilişkiler. Bunlardan bir anlam çıkartmamak lazım. Yemek yeniyorsa ‘afiyet olsun` denir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA