23 Ekim 2024 Çarşamba

15:02   MANSUR YAVAŞ, BAHÇELI`NIN ÖCALAN AÇıKLAMALARıNı DEĞERLENDIRDI   13:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT YÖNETIMINDE SIVIL KATıLıMı ARTıRACAK ADıM    13:02   CEVDET YıLMAZ`DAN KREDI KARTLARı DÜZENLEMESI AÇıKLAMASı   12:45   CHP`LI KARACA`DAN, MERSIN`DEKI SOSYAL POLITIKALAR OFISI`NE ZIYARET   12:06   DERVIŞOĞLU`NDAN ÖZGÜR ÖZEL`E TEPKI: "BÖLÜCÜBAŞıNA IMTIYAZ YARıŞıNDA `BEN DE VARıM` HEZEYANı LANET OKUNACAK BIR IKTIDAR HıRSıDıR"   12:03   AHMET DAVUTOĞLU: KÜRT SORUNU NOKTASıNDA ADıM ATMAK ISTIYORSANıZ BIR EYLEM PLANı IÇINDE BUNU AÇıKLAYıN   11:48   ELINDEKI IPI FıRLATAN DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE: “BIZIM CESETLERIMIZI ÇIĞNEMEDEN, O CANIBAŞı BU MECLISE GIREMEZ. BU BÜYÜK MILLETIN ANıLARıNı YOK ETTINIZ, GELECEĞINE KASTETTINIZ. AL ŞIMDI BU IPI BAŞıNıN UCUNA AS”   10:54   MAHMUT ARıKAN`DAN BAHÇELI`YE YANıT   10:47   ÖZGÜR ÖZEL, DIYARBAKıR`DA KADıN STK`LARıYLA BIR ARAYA GELDI...   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN TÜRKIYE`DE HAL KOMPLEKSI IÇINDE AÇıLAN ILK KREŞI... "280 ÇOCUĞA HIZMET VERDIK. BUNUN YÜZDE 80`I DE HALDE ÇALıŞAN AILELER"   09:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, “MUSTAFA” FILMININ GALASıNA KATıLDı   23:35   CHP`LI KıŞ`TAN YENIDOĞAN ÇETESI SKANDALıNA TEPKI   15:58   İSIAS OTEL DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YAPıLDı...   15:53   YRP`LI SUAT KıLıÇ`TAN, BAHÇELI`YE ÖCALAN TEPKISI   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:16   HATIMOĞULLARı`NDAN, ÖCALAN IÇIN "UMUT HAKKı" AÇıKLAMASı   14:16   BAHÇELI`NIN ÖCALAN ÇAĞRıSı... AK PARTI MKYK ÜYESI MIROĞLU: ``YÜREKTEN DESTEKLIYORUM``   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in Türkiye`de hal kompleksi içinde açılan ilk kreşi... "280 çocuğa hizmet verdik. Bunun yüzde 80`i de halde çalışan aileler"


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nin Türkiye`de hal kompleksi içinde açılan ve ilk kreş olma özelliği taşıyan Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi`nin Birim Sorumlusu Kübra Tan, "Halde çalışan kadınlara desteğimiz oluyor. 2 Temmuz`dan beri 280 çocuğa hizmet verdik. Bunun yüzde 80`i de halde çalışan ailelerdi" dedi. Halde sevkiyat bölümünde çalışan Zeynep Çayır ise "Halde sabah saat 07.30-08.00`de iş başı yapıyoruz. Çıkmadan önce çocuklarımızı buraya güvenle buraya bırakıyoruz ve gözümüz kapalı bir şekilde işimize gidiyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 23 Ekim 2024 Çarşamba 09:32   Okunma : 404

HABER: İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: GURBETELLİ YALÇIN

Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nin Türkiye`de hal kompleksi içinde açılan ilk kreş olma özelliği taşıyor. Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi`nin Birim Sorumlusu Kübra Tan, ANKA Haber Ajansı`na kreşin sağladığı hizmetleri anlattı. Tan şunları söyledi:

"Yüzde 80`i halde çalışan aileler"

“2 Temmuz 2020 tarihinde açıldı kreşimiz. Çocuklarla birlikte yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı tanıyoruz. Hem sosyal hem bilişsel duygusal alanlarda teşvik ediyoruz. Çocuklarımızla birlikte etkinliklerimiz oluyor. Halde çalışan kadınlara desteğimiz oluyor. 2 Temmuz`dan beri ilk zamanlarda çoğunluk yoktu daha sonra 280 çocuğa hizmet verdik. Bunun yüzde 80`i de halde çalışan ailelerdi. Hem sevkiyat kısmında hem de hale yakın olan mevkilerden gelen de vardı ama hep kadın çalışanlarımız oluyor."

"Çocuklarımızı buraya güvenle buraya bırakıyoruz"

Halde sevkiyat bölümünde çalışan Zeynep Çayır ise şöyle konuştu:

"İkizlerim var. İkizlerimi buraya bırakıyorum. Vahap Bey`e teşekkür ediyorum halin içine böyle bir yer bize sunduğu için. Halde sabah saat 07.30-08.00`de iş başı yapıyoruz. Çıkmadan önce çocuklarımızı buraya güvenle bırakıyoruz ve gözümüz kapalı bir şekilde işimize devam etmeye gidiyoruz. Hale yakın olduğumuz için burada bir sorun olduğu zaman bize ani ulaşmaları ve bizim aniden gelebilmemiz için çok faydalı. Halin içinde kreş olması bizim için çok faydalı. Çok teşekkür ediyoruz. Böyle imkanların devamını bekliyoruz."

"Diğer kreşlere oranla ücreti tartışılamayacak kadar farklı"

Katip Aslı Çukurca da "Burayı hale yakın olduğu için tercih ettim. Çünkü eşimin iş yeri burada. Çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Çocuğumdaki gelişimin gayet farkındayım. İnanılmaz bir iletişim gelişmesi sağladı. Ücret olarak da çok uygun oluşu bizim için çok güzel. Diğer kreşlere oranla ücreti tartışılamayacak kadar farklı. Vahap Bey`e bize destekleri için çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA