23 Ekim 2024 Çarşamba

15:02   MANSUR YAVAŞ, BAHÇELI`NIN ÖCALAN AÇıKLAMALARıNı DEĞERLENDIRDI   13:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT YÖNETIMINDE SIVIL KATıLıMı ARTıRACAK ADıM    13:02   CEVDET YıLMAZ`DAN KREDI KARTLARı DÜZENLEMESI AÇıKLAMASı   12:45   CHP`LI KARACA`DAN, MERSIN`DEKI SOSYAL POLITIKALAR OFISI`NE ZIYARET   12:06   DERVIŞOĞLU`NDAN ÖZGÜR ÖZEL`E TEPKI: "BÖLÜCÜBAŞıNA IMTIYAZ YARıŞıNDA `BEN DE VARıM` HEZEYANı LANET OKUNACAK BIR IKTIDAR HıRSıDıR"   12:03   AHMET DAVUTOĞLU: KÜRT SORUNU NOKTASıNDA ADıM ATMAK ISTIYORSANıZ BIR EYLEM PLANı IÇINDE BUNU AÇıKLAYıN   11:48   ELINDEKI IPI FıRLATAN DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE: “BIZIM CESETLERIMIZI ÇIĞNEMEDEN, O CANIBAŞı BU MECLISE GIREMEZ. BU BÜYÜK MILLETIN ANıLARıNı YOK ETTINIZ, GELECEĞINE KASTETTINIZ. AL ŞIMDI BU IPI BAŞıNıN UCUNA AS”   10:54   MAHMUT ARıKAN`DAN BAHÇELI`YE YANıT   10:47   ÖZGÜR ÖZEL, DIYARBAKıR`DA KADıN STK`LARıYLA BIR ARAYA GELDI...   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN TÜRKIYE`DE HAL KOMPLEKSI IÇINDE AÇıLAN ILK KREŞI... "280 ÇOCUĞA HIZMET VERDIK. BUNUN YÜZDE 80`I DE HALDE ÇALıŞAN AILELER"   09:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, “MUSTAFA” FILMININ GALASıNA KATıLDı   23:35   CHP`LI KıŞ`TAN YENIDOĞAN ÇETESI SKANDALıNA TEPKI   15:58   İSIAS OTEL DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YAPıLDı...   15:53   YRP`LI SUAT KıLıÇ`TAN, BAHÇELI`YE ÖCALAN TEPKISI   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:16   HATIMOĞULLARı`NDAN, ÖCALAN IÇIN "UMUT HAKKı" AÇıKLAMASı   14:16   BAHÇELI`NIN ÖCALAN ÇAĞRıSı... AK PARTI MKYK ÜYESI MIROĞLU: ``YÜREKTEN DESTEKLIYORUM``   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI  
 
     
   

Elindeki ipi fırlatan Dervişoğlu`ndan Bahçeli`ye: “Bizim cesetlerimizi çiğnemeden, o canibaşı bu meclise giremez. Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz, geleceğine kastettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as”


İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, grup toplantısındaki konuşmasının tamanını, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin grup toplantısında yaptığı, "Terörist başının tecriti kaldırılırsa gelsin TBMM`de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, `Umut Hakkı`nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" açıklamasına tepki gösterdi. Grup toplantı salonunda, milletvekillerinin oturduğu sıralara şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayrakları konuldu. Dervişoğlu`nun konuşmasının tamamını, milletvekilleri ayakta dinledi.

 

Tarih : 23 Ekim 2024 Çarşamba 11:48   Okunma : 383

(TBMM) - İYİ Parti Genel Bakanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan`a çağrısına tepki göstererek, "Bebek katili terörist meclise başı gelip de DEM`in grup toplantısında konuşsunmuş. Terörün bittiğini ilan etsinmiş. Hadi oradan. Burası, Mustafa Kemal Atatürk`ün Meclisi, burası, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulduğu yer, burası, Milli Egemenliğin yegane tecelligahı, bizim cesetlerimizi çiğnemeden o canibaşı bu meclise giremez" dedi.

Tüm konuşmasını Bahçeli`nin dünkü yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmeye ayıran Dervişoğlu sözlerine, “Büyük Türk milleti, değerli dava arkadaşlarım; bugün huzurunuza; vatandaşımızın yakıcı sorunlarını konuşmak ve çözümler önermek için çıkmamız gerekiyordu ama görülüyor ve anlaşılıyor ki bugün buna fırsat bulamayacağız. Ne yazık ki; uzun zaman önce öngörerek uyardığım, daha geçtiğimiz hafta buradan ihtar ettiğim “en kötü senaryo” uygulamaya geçmiş; AK Parti- MHP-CHP-DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edilmiştir” diyerek başladı.

Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Normalleşme çağrılarıyla başlayan  ve Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç, dün itibarıyla yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir. Ben başkaları gibi ne anlama geldiği belli olmayan, televizyon programlarında ve gazete köşelerinde, acaba ne demek istedi, ne yapmayı amaçlıyor türünden, tartışmaya açık cümleler kurmayacağım. Oldukça net, açık ve kısa konuşacağım. Cumhuriyetimizin 101. yılına bir haftamız var. Bizimse kaybedecek bir dakikamız bile yok.

Çünkü ihanet çemberi artık alabildiğine genişlemiş ve hayat sahamızı öylesine daraltmıştır ki son bir organize darbe ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz. Bizler tarihe karşı sorumluluğu olan insanlarız.  Kişisel ikbal kaygıları ve siyasi hesaplar üzerinden konuşamayız. Üç beş oy veya anayasa değişikliği için gerekli nisabı tamamlamak, Tayyip Erdoğan`ı bir kere daha cumhurbaşkanlığına aday yapmak uğruna, inandığımız değerlerden vazgeçip, ihanete el uzatmak düşüklüğüne katlanamayız”

Hürriyetine aşık Türk milletine güvendiklerini ifade eden Dervişoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni yöneten iktidar, tüm makam ve sorumlularıyla birlikte halkın can, mal, ırz ve namus güvenliğini korumak görevini çoktan bırakmıştır” dedi.

"Bu iktidar gayrimeşrudur"

Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“‘Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini Türkiye Cumhuriyeti`nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek` diyerek, namusu ve şerefi üzerine yemin ederek görev ifa etmek zorunda olan Saray`daki zat, bebek katillerinin itibarını, bebeklerin hayatına ve annelerin gözyaşlarına, hasta ve muhtaç vatandaşların acılarını, ailesinin parasına ve gücüne; Türk milletinin şeref ve haysiyetini ise milyonlarca ipsiz sapsız vatansıza tercih ettiğini, dahası bu bilinçli planı sonuna kadar sürdüreceğini  tüm söz ve eylemleriyle göstermektedir. Adına iktidar demenin bile artık gereksiz olduğu bu `yapı` tamamen meşruiyetini yitirmiş haldedir. Bu iktidar, gayrımeşrudur. İktidardakiler, gayrımeşrudur. 

"Bu devletin bekasını Devlet Bahçeli`ye karşı savunacak olmak rüyamda bile göremeyeceğim bir şeydi" 

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası`ndan ve kanunlarından aldıkları yetkiyle  görevini yerine getiren tüm kamu görevlilerine sesleniyorum: Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat ve onun keyfiyetiyle atadığı amirleriniz ve üstleriniz siyasi ortak ve işbirlikçileri ile birlikte, devletimizin kurucu değer ve ilkelerine  ve Türk milletine karşı olan sorumluluklarını  yerine getirmemektedirler. Kanunsuz emir ilkesi gereğince bugünden itibaren  bu plan doğrultusunda verdikleri emir ve talimatlar da gayrımeşrudur. Öyle ki; her türlü manevi ve vicdani değeri paraya tahvil edebilecek kadar alçalmış bu saltanatın, şahsi güç ve ikbalini sürdürebilmek ve 1918`deki işgalcilerin yarım kalan hesaplarını kapatmak için daha haince ve daha kökünden bir yıkım gerçekleştirmek adına ulaştığı boyutu ülke 10 milyon kaçakla boğuşurken bile Alman başbakanı ile yapılan sığınmacı pazarlığının canlı yayında çekinmeden söylenebilmesi şeklinde cüretkarca ve alçakça kendisini açıkça göstermektedir. Bu sebeple, geldiğimiz noktada kaybettiğimiz şey yalnızca demokrasi değildir. Kaybediyor olduğumuz şeyse, ne sadece Cumhuriyet  Ne onun kurum, kural ve kanunları ne de bu Cumhuriyeti yeniden adaletle yükseltmek umudumuzdur. Tarihe malolmuş ve tarihin her döneminde varolmuş çok büyük bir milletin tarihte ilk defa devletini kaybetmesi tehdidi ve tehlikesidir. Kısaca yüz yüze olduğumuz şey, 106 yıl önce yaşadığımız işgal günlerinden farklı olarak düşmanın sancağıyla, ordusuyla gelip, mermisini ve süngüsünü kalbimize nişanlaması değildir. Türk`ü, Türk`ün sancağıyla; Türk`ü, Türk`ün sözüyle vurmaktır söz konusu olan. Allah yukarıda şahit bu ülkenin geleceğini, bu milletin istikbalini bu devletin bekasını Devlet Bahçeli`ye karşı savunacak olmak rüyamda bile göremeyeceğim bir şeydi. Tarihte yaşadığımız ihanetlerin en büyüğü, en alçakçası ve en güçlüsüdür. Bu noktada, 15 Temmuz`dan öğrendikleri ihanet yöntemleri ile 1918`in işgal günlerinden aldığı kesin olan feyz birleşmektedir.

"Rahmetli Alparslan Türkeş`in partisini Sarayın vesayetine bağlamış işbirlikçiler de büyük bir gafletin içerisinde"

İşte Türk milletinin ve her bir Türk İnsanının mücadele kararı ve cehdi bu sebeple hayatidir, ertelenemezdir, vazgeçilmezdir. Artık kendisini gizlemek ya da perdelemek gereği duymayan bu yıkım planı vatanı aralarında paylaşamadıkları için, vatanın üzerinde tepinmeyi tercih ettikleri darbe gecesinin bahanesi ile ortaya çıkan ve basit bir ittifakla kurulan başkanlık sistemi ilişkilerinden ötededir. Görüyoruz, okuyoruz ve anlıyoruz ki bayrağında üç hilal taşıyan, ömrünü Türk milletinin varlığına, Cumhuriyet`in bölünmez bütünlüğüne vakfetmiş rahmetli Alparslan Türkeş`in partisini Sarayın vesayetine bağlamış işbirlikçiler de büyük bir gafletin içerisinde, korkunç bir ihanetin sesi olmuşlardır ve bundan daha vahim şekilde akıllarını ve izanlarını öylesine yitirmişlerdir ki 50 bin insanımızın katilini, on binlerce TÜRK ve KÜRT anasının dinmeyen gözyaşlarının asli failini, Türk Devletini bölme planlarının baş taşeronunu; yani, İmralı canisi bölücübaşını, Gazi Meclis`e davet edecek kadar delirmişlerdir. Delilik, dün izlediğimiz kalkışmayı anlatabilecek en hafif tabirdir çünkü ağızlarından eksik etmedikleri Türk milliyetçiliğini, Türklüğe ihanet ile bu kadar yakınlaştırabilmenin, bunu göze alabilmenin ve kulaklarına ezanla okunmuş o `büyük` isimlerini böylesine kirletebilmelerinin başka bir izahı olamaz. Cumhuriyet`in kuruluş felsefesinin, yani Türk Milliyetçiliğinin düşürülmek istendiği bu durumun başka bir izahı olamaz. Bebek katili terörist meclise başı gelip de DEM`in grup toplantısında konuşsunmuş. Terörün bittiğini ilan etsinmiş. Hadi oradan. Burası, Mustafa Kemal Atatürk`ün Meclisi, burası, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulduğu yer, burası, milli egemenliğin yegane tecelligahı, bizim cesetlerimizi çiğnemeden, o canibaşı bu meclise giremez.

"İdam sehpalarına giden arkadaşlarımız bile gururla gittiler"

Bahçeli`ye tepkisini sürdüren Dervişoğlu, "Erzurum meydanında Sayın Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan`a ip atarak, `Ben asamadım, asabiliyorsan sen as` demişti. Buradan Devlet Bahçeli`ye sesleniyorum: Abdullah Öcalan`ı asamadınız ama bu büyük milletin hayallerini astınız. Şehitlerimiz gözlerini kırpmadan ölüme giderken asla ve kata sizin yaptıklarınızdan utandıkları kadar mütezarrır olmadılar. İdam sehpalarına giden arkadaşlarımız bile gururla gittiler. Siz bu milletin vefasını, utanç duymasına sebep oldunuz. Ondan sonra da çıkıp diyorsunuz ki, `Bu milattır.` Mademki milattır o zaman onun da bir hatırası olsun. Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz, geleceğine kastettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as" diyerek elindeki ipi fırlattı.

 (SÜRECEK)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA