14 Mart 2025 Cuma

11:11   İŞ INSANı MEHMET CENGIZ, SÖZCÜ GAZETESI`NIN 26 YAZARı VE MUHABIRI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   10:17   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TıP BAYRAMı MESAJı: "TOPLUM SAĞLıĞı IÇIN FEDAKARCA HIZMET EDEN TÜM SAĞLıK EMEKÇILERININ 14 MART TıP BAYRAMı`Nı KUTLUYORUM"   10:07   BURHANETTIN BULUT: "İNTERNET HABER SITELERININ DESTEKLENMESINE VE YASAL DÜZENLEMELERE IHTIYAÇ VAR”   09:41   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, CAMIYE SıĞıNAN ANNE KEDI VE YAVRULARıNı SAHIPLENDIRDI   09:37   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, IFTARDA SARıAYDıNLıLARLA BIR ARAYA GELDI   02:04   FENERBAHÇE, RANGERS`E PENALTıLARDA 3-2 MAĞLUP OLDU; AVRUPA`YA VEDA ETTI   22:58   ENGIN ALTAY`DAN TÜİK`E TEPKI: "BENDEN ALDıĞı PARALARLA ETIK VE LIYAKAT EĞITIMI ALSıN"   21:29   ŞIŞLI BELEDIYE MECLIS ÜYESI YUSUF ÖZCAN, CHP`DEN ISTIFA ETTI   21:09   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN TBMM`DE MILLETVEKILLERIYLE IFTAR YEMEĞINDE: “27 ŞUBAT TARIHI ITIBARIYLE, TERÖRSÜZ TÜRKIYE GIRIŞIMINDE KRITIK BIR EŞIK DAĞı SUHULETLE AŞıLMıŞ OLDU”     20:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKEYI YÖNETEN TOKLAR, ÜLKEDE OY ALDıKLARı, AÇ BıRAKTıKLARı INSANıN HALINDEN ANLAMıYORLAR"   17:51   TBMM`DE "KURUCU ÖNDER" TARTıŞMASı... CHP`LI EMIR: "BU ÜLKENIN BIR TEK KURUCU ÖNDERI VAR, O DA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL, ŞIŞLI BELEDIYE MECLIS ÜYESI YUSUF ÖZCAN`ıN ISTIFASıNı ISTEDI   15:43   İMAMOĞLU, BURSA`DA: “BIZ BU YOLA MILLETIN HAKKıNı MILLETE VERMEK IÇIN ÇıKTıK. İKTIDAR OLACAĞıZ. CHP BAŞARACAK”   15:22   TÜİK DAVASıNDA YENI GELIŞME... MAHKEME TÜİK`TEN 2024 YıLı ILK 6 AYLıK ENFLASYON VERILERININ NASıL HESAPLADıĞıNA ILIŞKIN TÜM BELGELERI GÖNDERMESINI ISTEDI   14:42   GÜVENPARK`TAKI TERÖR SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER ANıLDı   10:51   TÜİK: TÜRKIYE`DE 1 MILYON 750 BIN 900 YAŞLı TEK BAŞıNA YAŞıYOR, YAŞLıLARıN YÜZDE 23,3`Ü YOKSULLUK VEYA SOSYAL DıŞLANMA ALTıNDA   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:23   İSTANBUL DIJITAL MEDYA A.Ş: ``SIYASI BIR AJANDAYLA BIR ARAYA GELMIŞ SÖZDE GAZETECI GRUBUNUN VE TROLL AĞıNıN YALANLARıYLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   10:15   HAZINENIN 2 AYLıK NAKIT AÇıĞı 600 MILYAR LIRAYı AŞTı, YENI KAYNAK IÇIN PARA CEZASı SEFERBERLIĞI  
 
     
   

Yenişehir`de 6 Şubat Depremleri`nde kaybolan çocuklar anısına anıt yapıldı


Yenişehir Belediyesi tarafından 6 Şubat Depremleri`nde kaybolan çocukların anısına yapılan anıt açıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu anıtın yaşadığımız büyük felaketi unutmamak ve herkesin de ders alarak, sorumluluk içinde davranmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2025 Cumartesi 13:22   Okunma : 318

(MERSİN)- Yenişehir Belediyesi tarafından 6 Şubat Depremleri`nde kaybolan çocukların anısına yapılan anıt açıldı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu anıtın yaşadığımız büyük felaketi unutmamak ve herkesin de ders alarak, sorumluluk içinde davranmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yenişehir Belediyesi, 50. Yıl Mahallesi`ndeki bir parka, 6 Şubat Kayıp Çocuklar Parkı adını verdi. Parka ayrıca 6 Şubat Depremleri`nde kaybolan çocukların anısına yapılan anıt da yerleştirildi. Parkta yapılan anma programına Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit`in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"Deprem sonrası 7 ay boyunca bin 200 depremzedeyi misafir ettik"

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, depremin unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Bugün Sayın Genel Başkan`ımız Özgür Özel ile Hatay`daydık. Orada acılar olduğu gibi duruyor. Yaraların sarılma hızı çok yavaş, çok üzüntü verici. Bu kentlerin ayağa kaldırılması lazım. Deprem süresince Yenişehirliler olarak, Mersinliler olarak gerek bölgeye giderek, gerek bölgeden gelen vatandaşlarımızı ağırlayarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Deprem sonrası 7 ay boyunca bin 200 depremzedeyi misafir ettik" diye konuştu.

“Maalesef bölgede acılar devam ediyor"

Depremde hayatını kaybedenlerin yanı sıra kayıpların da olduğunu hatırlatan Özyiğit, yaşanan acının tarifsiz olduğunu belirterek, "Vefat yaşamın bir gerçeği ama cenazenize ulaşamıyorsanız, mezarlığa gidemiyorsanız, bu yürekten hiç silinmeyecek bir dert olarak kalıyor. Bugün Hatay Defne İlçe Başkanımız ile yaptığımız görüşmede 3 bin 270 kayıp vatandaşımızın olduğu bilgisini aldık. Maalesef bölgede acılar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

“Dünyanın her yerinde 7-8 şiddetinde depremler oluyor ama bu şekilde can kayıpları yaşanmıyor”

Depremlerde yaşanan can kayıplarının büyük ölçüde önlenebilir olduğuna dikkat çeken Özyiğit, afet yönetimi konusunda köklü bir zihniyet değişimine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Bu afetler sadece ülkemizde mi olur? Bir otel yanar, yüze yakın insan ölür. Bir deprem olur, binlerce, on binlerce can kaybederiz. Dünyanın her yerinde 7-8 şiddetinde depremler oluyor ama bu şekilde can kayıpları yaşanmıyor. Herkesin aklını başına alması gerekiyor. Böyle felaketler olmasın, vatandaşlarımızın ayağına taş değmesin diye yerel yönetimler olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Ama bu sadece bir ilçede, bir ilde olabilecek bir şey değil. Mantalitenin değişmesi gerekiyor" dedi.

Başkan Özyiğit, 6 Şubat Kayıp Çocuklar Anıtı`nın, sadece geçmişi hatırlatan bir simge değil, aynı zamanda gelecekte benzer acıların yaşanmaması için alınması gereken önlemleri hatırlatan bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, “Bu anıtın yaşadığımız büyük felaketi unutmamak ve herkesin de ders alarak, sorumluluk içinde davranmasına vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 6 Şubat Depremleri`nden kaybolan çocuklar anısına yapılan anıta karanfiller bırakıldı.

Yenişehir Belediyesi tarafından 6 Şubat Depremleri`nde kaybolan çocukların anısını yaşatmak amacıyla yapılan anıtta yer alan kalp ve soru işareti, depremi yaşayan ve yaşamayan herkesin kalbinde açtığı derin yarayı simgelerken, aynı zamanda kaybolan çocukların akıbetine dair süregelen belirsizliği sorguluyor. Çocuk figürü, kaybolan çocukların geride bıraktığı boşluğu ve toplumda yarattığı derin etkiyi temsil ediyor. Bina görüntüleri, enkaz altında kalanların yaşadığı travmayı ve deprem psikolojisini gözler önüne seriyor. Tek kanatlı melek figürü ise saflığı, masumiyeti ve temizliği simgelerken, tek kanadının eksik olması çocukların yarım kalmış hayatlarını ve koparılmışlıklarını anlatıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA