18 Mart 2025 Salı

18:53   EKREM İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: "DIPLOMA IPTAL EDILDI HABERI YANLıŞTıR. ÜNIVERSITE YÖNETIM KURULU YETKISI GÖREVI OLMAKSıZıN BIR METIN YAYıNLAMıŞ"   18:46   EKREM İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı IPTAL EDILDI....CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: BU HUKUKSUZ AHLAKSıZ TEMELSIZ BIR DARBE GIRIŞIMI KARARı KABUL ETMIYORUZ   16:58   TBMM GENEL KURULU... CHP`LI BAŞARıR`DAN EMEKLI IKRAMIYESI TEPKISI: "BU RAKAMı MAKUL BIR SEVIYEYE GETIRIN, BIR SAATTE GEÇIRELIM"   16:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN MEMNUNIYET ORANı YÜZDE 63   16:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BU PARTIDEN MAKBUL MUHALEFET MHP ÇıKMADı, ÇıKMAYACAK, ÇıKARAMAYACAKSıNıZ”   15:55   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ: "ÇANAKKALE, TÜRK MILLETININ ÖZGÜRLÜK İÇIN VERDIĞI EN BÜYÜK MÜCADELEDIR"   15:53   TARSUS`TA NUSRET MAYıN GEMISI`NDE ANMA TÖRENI   15:39   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜNÜN ZEKERIYA ÖZ`LERINE SÖYLÜYORUM. BU YAPTıKLARıNıZı ZEKERIYA ÖZ YAPARDı, SONRA SıNıRDAN SıÇAN GIBI KAÇTı"   14:38   TRABZON`DA EKREM İMAMOĞLU`NA TURP UZATAN VATANDAŞTAN MUSTAFA VARANK`A CEVAP: “SEÇIM SANDıĞıNı ELLERINE VERECEĞIZ"   14:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAYRAM IKRAMIYESI TEPKISI: "BAYRAM IKRAMIYESI ASGARI ÜCRET KADAR OLSUN, 4 BIN LIRADA BIZ YOKUZ"   13:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, 18 MART ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “‘ÇANAKKALE GEÇILMEZ` SÖZÜNÜ TARIHE YAZMıŞ DESTANıN ADıDıR ÇANAKKALE”   12:01   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "SDG ILE YAPıLAN ANLAŞMANıN AKP`NIN IÇINE SINDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. HTŞ ILE SURIYE`NIN BIRLIĞI OLMAZ"   11:48   EĞITIM SEN`DEN "ÖRGÜTLENME VE MÜCADELE" KAMPANYASı   11:18   TRUMP, JFK SUIKASTıNA ILIŞKIN 80 BIN SAYFALıK DOSYANıN BUGÜN AÇıKLANACAĞıNı DUYURDU   11:03   ALI İSMAIL KORKMAZ, 31 YAŞıNDA... ALİKEV: "ALI İSMAIL`IN HAYALLERI DAYANıŞMAYLA YAŞAMAYA DEVAM EDIYOR"   10:59   CHP`LI BAŞEVIRGEN: "HER DÖRT VATANDAŞTAN BIRI ICRALıK”   10:45   GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA `AILE YıLı` ELEŞTIRISI: AILEYI DESTEKLEMEK YERINE KOLEKSIYONCULARA HATıRA ÜRETTILER   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN MERCEK KURSLARıNDA KADıNLAR DAHA DA GÜÇLENIYOR   09:36   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: ÇANAKKALE DESTANıMıZıN 110`UNCU YıLıNDA, ASIL ECDADıMıZıN VE MILLETIMIZIN BIR EVLADı OLMAKLA GURUR DUYUYORUZ  
 
     
   

Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan: "Diploma iptal edildi haberi yanlıştır. Üniversite yönetim kurulu yetkisi görevi olmaksızın bir metin yayınlamış"


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan, "Üniversite yönetim kurulu bu kararı alamaz. İdare hukukunun açık hükümleri bellidir. Yetkide ve usulde paralellik ilkesi vardır. Bu diplomayı, bu yatay geçişi fakülte yönetim kurulu yapmıştır ancak bu konuda kararı fakülte yönetim kurulu alır. Bu aşamada bundan başka söyleyecek bir şey yok ki. Kanun açık, yönetmelik açık. Ortada aleni bir hukuksuzluk var. Yok hükmündedir. Yani diploma iptal edildi haberi yanlıştır. Üniversite Yönetim Kurulu, yetkisi görevi olmaksızın bir metin yazmış yayınlamış" dedi.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 18:53   Okunma : 448

(ANKARA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, "Üniversite yönetim kurulu bu kararı alamaz. İdare hukukunun açık hükümleri bellidir. Yetkide ve usulde paralellik ilkesi vardır. Bu diplomayı, bu yatay geçişi fakülte yönetim kurulu yapmıştır ancak bu konuda kararı fakülte yönetim kurulu alır. Bu aşamada bundan başka söyleyecek bir şey yok ki. Kanun açık, yönetmelik açık. Ortada aleni bir hukuksuzluk var. Yok hükmündedir. Yani diploma iptal edildi haberi yanlıştır. Üniversite Yönetim Kurulu, yetkisi görevi olmaksızın bir metin yazmış yayınlamış" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pevlivan, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu kararıyla İmamoğlu`nun diplomasının iptal edilmesini Halk TV canlı yayınında değerlendirdi.

Avukat Pehlivan, şunları söyledi:

"Kararı biz görmedik. İstanbul Üniversitesi`nin resmi sayfasında yapılan duyurudan okuyoruz. Bu ilana göre Üniversite Yönetim Kurulu kararından bahsediyor. 18 Mart tarihli bir Üniversite Yönetim Kurulu kararından bahsediyorlar. Şunu çok açık bir şekilde söyleyeyim; üniversite yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Bu karar yok yok hükmündedir. Bunu mevzuata dayanarak söylüyorum. 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu`nun 15`inci maddesi üniversite yönetim kurulunun kuruluşunu, işleyişini ve görevlerini tanımlar. Kuruluşu ve işleyişinde bu kanun maddesinde çok açık bir şekilde şunu söylüyor; Üniversite Yönetim Kurulu, idari faaliyetlerde rektöre yardımcı bir organ olarak şu görevleri yapar, yükseköğretim üst kuruluşları ve senato kararlarının uygulanmasında belirlenen plan ve programlar doğrultusunda rektöre yardım etmek, faaliyet, plan ve programların uygulanmasını sağlamak, üniversiteye bağlı birimlerin önerilerini dikkate almak, yatırım programı ve bütçe tasarımı incelemek, kendi önerileriyle birlikte rektörlüğe, vakıf üniversitelerinde ise mütevelli heyetini sunmak. Yani bu kanun maddesi açıkça Üniversite Yönetim Kurulunun görevlerini tanımlıyor. Üniversite Yönetim Kurulunun bu şekilde bir karar alma yetkisi yoktur, yetki gaspı vardır. Yok hükmündedir. Yani şunu söylüyorum; kantinliğin bu kararı almasıyla Üniversite Yönetim Kurulunun bu kararı alması aynı hükümdedir.

Nasıl kantin başkanlığı veyahut da döner sermaye bu kararı alamıyorsa Üniversite Yönetim Kurulu kararı alamaz. İdare hukukunun açık hükümleri bellidir. Yetkide ve usulde paralellik ilkesi vardır. Bu diplomayı, bu yatay geçişi fakülte yönetim kurulu yapmıştır bu konuda kararı ancak fakülte yönetim kurulu alır. Bu aşamada bundan başka söyleyecek bir şey yok. Kanun açık, yönetmelik açık. Ortada aleni bir hukuksuzluk var. Yok hükmündedir. Yani diploma iptal edildi haberi yanlıştır. Üniversite Yönetim Kurulu, yetkisi görevi olmaksızın bir metin yazmış yayınlamış."

"Diploma hakkında Üniversite’nin Kantini ile Yönetim Kurulu’nun yetkisi aynıdır"

Pehlivan ayrıca sosyal medya hesabından da şu paylaşımı yaptı:

"Üniversite Yönetim Kurulu, böyle bir karar alamaz. İlan edilen karar, yok hükmündedir. 2547 sayılı Yükseköğretim Öğretim Kanunu’nun 15. Maddesinde Üniversite Yönetim Kurulu’nun idari faaliyetlerde rektöre yardımcı bir organ olduğu açıkça yazıyor. Diplomaya dair böyle bir karar alma yetkisi yoktur, yok hükmündedir. Haliyle diploma iptali haberi doğru değildir. Diploma hakkında Üniversite’nin Kantini ile Yönetim Kurulu’nun yetkisi aynıdır. Yani, yetkisi yoktur."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA