29 Nisan 2025 Salı

11:24   ERHAN ADEM: "DON ZARARıNDAN ETKILENEN TÜM ÜRETICILER IÇIN HıZLı, ETKIN VE ADIL DESTEK MEKANIZMALARı DERHAL DEVREYE SOKULMALıDıR"   11:19   CHP, ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI ESILA AYıK`ıN TUTUKSUZ YARGıLANMASı IÇIN TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NA BAŞVURDU   10:47   CAN ATALAY: "İKI CESUR KADıN VEKIL ANAYASA`NıN AYAKLAR ALTıNA ALıNMASıNA BOYUN EĞMEDILER"   10:46   KANADA SEÇIMLERI... LIBERAL PARTI, ILK SONUÇLARA GÖRE SEÇIMIN GALIBI ANCAK TEK BAŞıNA IKTIDAR OLAMıYOR   10:26   ÜMIT ÖZDAĞ`ıN "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA YARGıLANDıĞı DAVA BAŞLADı   10:25   AHMET DAVUTOĞLU: "KANAL İSTANBUL `KALAN İSTANBUL`U DA YOK EDECEK"   09:27   MERSIN SAHILLERI PLASTIKSIZ GELECEĞE HAZıRLANıYOR   09:21   MERSIN`DE 15. GEZENDE ERIK FESTIVALI RENKLI ETKINLIKLERE SAHNE OLDU   09:18   HÜDA PAR GENEL BAŞKANı ZEKERIYA YAPıCıOĞLU: “CUMHURBAŞKANLıĞı HÜKÜMET SISTEMININ KAĞıT ÜSTÜNDEKI HALIYLE UYGULAMA BIRBIRINE ÇOK BENZEMIYOR. SISTEM REVIZE DE EDILEBILIR, PARLAMENTER SISTEME DÖNÜŞ DE YAPıLABILIR”   08:54   CHP`DE GÜNDEM İBB OPERASYONLARı: “DOSYAYı DOLDURMA TELAŞı VAR AMA ÇUVALLıYORLAR”   01:53   ÖZGÜR ÖZEL`DEN `JAMMER` TEPKISI: CUMHURBAŞKANı HANGI IHTIYAÇTAN KULLANıYORSA, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ DA O IHTIYAÇTAN KULLANıYOR   01:47   AYM, CHP`LI MILLETVEKILLERININ "İŞSIZLIK SIGORTASı KANUNU ILE BAZı KANUNLARDA DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR KANUN"UN BAZı MADDELERININ IPTALI IÇIN YAPTıĞı BAŞVURUYU REDDETTI   01:01   AYM, TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI KANUNU`NUN 39. MADDESINI ANAYASA`YA AYKıRıLıK SEBEBIYLE IPTAL ETTI   22:07   GÖZTEPE, RAMS BAŞAKŞEHIR`I 4-1 MAĞLUP ETTI   21:34   UEFA GENÇLIK LIGI`NIN FINALINDE TRABZONSPOR, BARCELONA`YA 4-1 MAĞLUP OLDU   21:05   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN `JAMMER` AÇıKLAMASı: ÖLÇÜLÜ VE ORANTıLı BIR KORUMA TEDBIRI OLARAK GERÇEKLEŞTIRILMIŞTIR   20:33   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`TAN TÜRK DEVLETLERINE KKTC ILE ILGILI SITEM: BÜYÜK BIR HAYAL KıRıKLıĞı YAŞADıK. BU KONUDAN CIDDI ŞEKILDE RAHATSıZ OLDUĞUMUZU ILETTIK   20:15   RAMAZAN GÜLTEN: NE KENDIM NE DE AILEMIN KURSAĞıNDAN TEK BIR HARAM LOKMA GEÇMESINE ASLA IZIN VERMEYECEK KARAKTERDE BIR CUMHURIYET ÇOCUĞUYUM   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: 19 MART DARBE GIRIŞIMININ SIYASI HEDEFI İMAMOĞLU, MADDI HEDEFI KANAL İSTANBUL`DUR   18:57   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ`NÜ ŞIKAYET ETMIŞTI... ÖZCELEP`IN TALEBININ İSTANBUL`A SU SAĞLAYAN ÖMERLI BARAJı`Nı GERI DÖNÜŞÜ OLMAYACAK ŞEKILDE KIRLETECEĞI ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

İSKİ Genel Müdürü`nü şikayet etmişti... Özcelep`in talebinin İstanbul`a su sağlayan Ömerli Barajı`nı geri dönüşü olmayacak şekilde kirleteceği ortaya çıktı


İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa`nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne (İBB) yönelik ikinci dalga operasyon kapsamında gözaltına alınmasına İdris Özcelep`in şikayetinin neden olduğu ortaya çıktı. Özcelep`in Tanpa Madencilik Trasport ve Pazarlama Tic. A.Ş. tarafından Ömerli Havzası`na kısa mesafeli koruma alanında olan bir bölgeye dolgu yapma talebinin, alanın hafriyat ile doldurulmasının İstanbul`a su sağlayan en büyük barajlardan Ömerli Barajı`nı geri dönüşü olmayacak şekilde kirleteceği gerekçesiyle reddedildiği öğrenildi.

 

Tarih : 28 Nisan 2025 Pazartesi 18:57   Okunma : 238

(İSTANBUL) - İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa`nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne (İBB) yönelik ikinci dalga operasyon kapsamında gözaltına alınmasına İdris Özcelep`in şikayetinin neden olduğu ortaya çıktı. Özcelep`in Tanpa Madencilik Trasport ve Pazarlama Tic. A.Ş. tarafından Ömerli Havzası`na kısa mesafeli koruma alanında olan bir bölgeye dolgu yapma talebinin, alanın hafriyat ile doldurulmasının İstanbul`a su sağlayan en büyük barajlardan Ömerli Barajı`nı geri dönüşü olmayacak şekilde kirleteceği gerekçesiyle reddedildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca İBB`ye yönelik, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma", "ihaleye fesat karıştırma", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa`nın Emniyet ifadesi ortaya çıkmıştı. Başa ifadesinde, şunları kaydetti:

“İddia edilen olayda idari süreç devam ederken arkadaşlarım bu yerle ilgili yasa gereği olumlu görüş alma imkanı olmadığını ifade ettiler. Bu firmanın temsilcisi veya ortağı olduğunu iddia eden kişi İSKİ yetkililerini tehdit ettiler. WhatsApp`ta sözlü tacize varan mesajlar gönderdiler. İdris Özcelep olarak bildiğim şahsın İSKİ çalışanlarına baskı yaparak tehditle görüş almak istediğini biliyorum. Daha sonra iş arkadaşlarımı toplayıp dosyayı tekrar kontrol ederek yanlış karar vermemek adına tekrar dosyayı incelememizi söyledim. MAPEG ile yazıştıklarını oranın da olumsuz görüş verdiğini ruhsatlarının bulunmadığını dolayısıyla ruhsat hakkı olmadığını bu sebepten bu firmaya olumlu görüş verilemeyeceğini söylediler. Bizde su havzası mevzuatı gereği ilgili birimlerce yazışarak İSKİ olarak olumlu görüş vermedik. Biz olumsuz görüşümüzü birkaç defa tekrarladık.

“Başa koruma istedi”

İdris denen şahıs çok sık kuruma gelerek taciz ettiği için Güvenlik İşleri Müdürlüğümüzce 28/05/2024 günü tutanak tutmuştur. Bu olayla ilgili koruma talebinde bulundum. Bununla ilgili evraklarım Valilik kanalıyla emniyet kaynaklarında vardır. Çağrı üzerine tarafıma koruma tahsisi yapıldı. Sayın başkanımız gözaltına alındıktan sonra İdris isimli şahsın İSKİ`ye gelerek benimle konuşmak istediğini söylediler. Ben de konuyu bildiğim için kendisiyle görüşmek istemedim. Çalışma arkadaşlarıma benim ruhsat işimi halletmezseniz Şafak Bey`i ve arkadaşlarını savcılığa şikayet edeceğim diyerek tehdit etmiştir. Bu olaydan sonra medyadan şahsımla ilgili iddialarını öğrendim."

“İSKİ tarafından zorunlu olarak korunması gereken alan”

Tanpa Madencilik Trasport ve Pazarlama Tic. A.Ş. tarafından rehabilite etmek amacıyla dolgu yapılmak istenen alanın mülkiyetinin Hazine ve Maliye Bakanlığı`na ait olduğu ve Ömerli Havzası`nın kısa mesafeli koruma alanı içme suyu baraj sınırına bin metrelik mesafeyi kapsayan alan olduğu öğrenildi.

2011 tarihli İSKİ İçme Suyu Havzaları Yönetmeliği`ne göre içme ve kullanma sularının geleceği ve sürdürülebilirliği için İSKİ tarafından zorunlu olarak korunması gereken alanlar olduğu belirtiliyor. Bu alanın içeriği belli olmayan hafriyat ile doldurulmasının İstanbul`a su sağlayan en büyük barajlardan olan Ömerli Barajı`nın geri dönüşü olmayacak şekilde kirleteceği ifade ediliyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA