14 Mayıs 2025 Çarşamba

02:12   MUĞLA`NıN DATÇA ILÇESINE 155 KILOMETRE MESAFEDE 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   01:43   NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO ETTIKLERI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAK IÇIN DIYANET İŞLERI BAŞKANLıĞı`NA PANKART ASıLDı: PEDOFILIYE GEÇIT YOK   01:30   VELI AĞBABA`DAN AK PARTI`YE SÜREÇ TEPKISI: PKK`YLA BARıŞ YAPARKEN CHP`YE SAVAŞ AÇTıNıZ   01:12   GALATASARAY VE TRABZONSPOR, ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı FINAL MAÇıNDA KARŞıLAŞACAK   01:01   CHP`LI KARABAT: ÇOCUK ISTISMARıNı SAVUNAN YOBAZA SES ÇıKARAN 97 BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI ÖĞRENCISI POLIS ŞIDDETIYLE GÖZALTıNA ALıNDı   23:05   İMAMOĞLU HAKKıNDA YENI SORUŞTURMA... GÖKHAN GÜNAYDıN, "SAVUNMANıN DOKUNULMAZLıĞıNA NE OLDU?"   23:04   İSTANBUL VALILIĞI, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN 97 KIŞININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı AÇıKLADı   22:57   CHP LIDERI ÖZEL: NE KORKARıZ, NE SUSARıZ. YARıN SILIVRI`DE MEYDANDAYıZ!   22:45   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE GÖZALTıNA ALıNAN GENÇLERIMIZ IÇIN VATAN EMNIYET`TEYIZ   22:41   EĞITIM SEN İSTANBUL 6 NOLU ÜNIVERSITELER ŞUBESI, BOĞAZIÇI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN EN AZ 45 ÖĞRENCININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı DUYURDU   22:32   CHP`LI ÇIFTCI`DEN KURULTAY SORUŞTURMASıNA TEPKI: İÇI BOŞ, DELIL YOK   22:06   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE “NURETTIN YıLDıZ” PROTESTOSU... BAYHAN: BOĞAZIÇI`NIN KAYYUM YÖNETIMI KAMPÜSE ÇEVIK KUVVET SOKTU, ÖĞRENCILER GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA ÖĞRENCI YARALANDı   20:58   İMAMOĞLU`NDAN SILIVRI`DE YAPıLACAK MITINGE DAVET: HÜRRIYET VE ADALET SLOGANLARı YANKıLANSıN HER YERDE   20:56   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE "NUREDDIN YıLDıZ" PROTESTOSUNA POLIS MÜDAHALE ETTI, ÇOK SAYıDA ÖĞRENCI GÖZALTıNA ALıNDı   20:08   HAKIMLIK IFADESI SUÇ SAYıLDı.... İMAMOĞLU, HAKKıNDA AÇıLAN YENI BIR SORUŞTURMA NEDENIYLE YARıN IFADE VERECEK   17:03   PKK KONGRESINDEN SONRA ÖCALAN`DAN ILK MESAJ: “ALıNAN KARARLARı VE ÖNÜMÜZDEKI DÖNEME ILIŞKIN MESAJLARı SAYGıYLA SELAMLıYORUM”   16:50   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MADENCILER IÇIN DÜZENLENEN MEVLIT PROGRAMıNA KATıLDı   16:37   CHP`LI ADEM`DEN 2025 YıLı IÇIN AÇıKLANAN YAŞ ÇAY ALıM FIYATLARıNA TEPKI: "BU FIYAT, ÜRETICININ SıRTıNA YÜK BINDIRMEKTEN BAŞKA BIR ANLAM TAŞıMıYOR"   16:17   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIRILERININ ‘TELEF EDILMEMESI` IÇIN SOMA`YA ADALET GELMESI LAZıM"   16:04   CHP`LI BULUT`TAN, DEPREMDE 35 KIŞININ ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTULAN SANıĞıN TRT`YE DAVET EDILMESINE TEPKI: “NE HALE GETIRDINIZ KOSKOCA TRT`YI. YAZıKLAR OLSUN”  
 
     
   

Boğaziçi Üniversitesi`nde “Nurettin Yıldız” protestosu... Bayhan: Boğaziçi`nin kayyum yönetimi kampüse çevik kuvvet soktu, öğrenciler gözaltına alındı, çok sayıda öğrenci yaralandı


EMEP Genel Başkan Yardımcısı İskender Bayhan, Boğaziçi Üniversitesi`nde, "Evlilikle ilgili şeriatımız İslam`ın yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir." sözleriyle tepki toplayan ilahiyatçı Nureddin Yıldız`ı protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bayhan, "Öğrenciler bilimsel, demokratik, laik ve özgür bir üniversite için mücadele ediyor. Nurettin Yıldız`ın yanında duran kayyum yönetimi Ortaçağ karanlığını temsil ediyor." dedi. 

 

Tarih : 13 Mayıs 2025 Salı 22:06   Okunma : 238

(ANKARA) - EMEP Genel Başkan Yardımcısı İskender Bayhan, Boğaziçi Üniversitesi`nde, "Evlilikle ilgili şeriatımız İslam`ın yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir." sözleriyle tepki toplayan ilahiyatçı Nureddin Yıldız`ı protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bayhan, "Öğrenciler bilimsel, demokratik, laik ve özgür bir üniversite için mücadele ediyor. Nurettin Yıldız`ın yanında duran kayyum yönetimi Ortaçağ karanlığını temsil ediyor." dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi`nde, İslam Araştırmaları Kulübü`nün (BİSAK) “İslami İlimler: Kim İçin, Ne Kadar?” etkinliği kapsamında Nureddin Yıldız`ı konuk etti. İlahiyatçı Nureddin Yıldız 2015 yılında katıldığı bir programda, “Evlilikle ilgili şeriatımız İslam`ın yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikah da yapılabilir. Büyük küçük nikahı da yapılabilir." sözleriyle tepki toplamıştı. Yıldız`ın katılacağı etkinlik öğrenciler tarafından protesto edildi, üniversite içinde öğrenciler gözaltına alındı. 

Polisin öğrencilere müdahale görüntülerini X hesabından paylaşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı İskender Bayhan şunları ifade etti: 

" `Buluğ çağından önce çocuk evlenebilir.` `Allah erkeğe kadını dövme izni veriyor.` Çocuk istismarını ve kadına şiddeti meşrulaştıran bu sözlerin sahibi Nurettin Yıldız için Boğaziçi`nin kayyum yönetimi kampüse çevik kuvvet soktu. Öğrenciler gözaltına alındı, çok sayıda öğrenci yaralandı. Öğrenciler bilimsel, demokratik, laik ve özgür bir üniversite için mücadele ediyor. Nurettin Yıldız`ın yanında duran kayyum yönetimi Ortaçağ karanlığını temsil ediyor. Yani herkes kendisine yakışanı yapıyor. Karanlık, bilimin aydınlığından korkuyor!"

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA