29 Eylül 2024 Pazar

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

Mersin Kültür Park’ta Seyyarlara Düzenleme


Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in daha yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mersin’in sahil kesiminde yer alan Kültür Park içerisinde faaliyet gösteren seyyarlar, yapılan yeni düzenlemeler ile daha sağlıklı koşullarda, Büyükşehir tarafından standartları belirlenen yeni araçları ve tek tip kıyafetleri ilekendileri için belirlenen alanlarda çalışmaya başladı.Seyyar esnafının yeni hali,vatandaşlardantam not aldı.

 

Tarih : 28 Şubat 2020 Cuma 06:41   Okunma : 1005

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in her mahallesiyle daha mutlu, daha yaşanabilir ve daha çağdaş bir kent olması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’inöncülüğünde başlayan “Kenti Mis Projesi” kapsamında seyyar esnafının daha sağlıklı ve temiz koşullarda satış yapması için başlatılan çalışmalar sonuçlandı. Seyyar esnafının vergi mükellefi olarak, modern ve temiz koşullarda ticari faaliyet göstermesine olanak sağlayacak olan proje ile birlikte seyyar satıcılar, tek tip araçları ve kıyafetleri ilehijyen kurallarına uygun şekilde çalışmalarını sürdürecek.

Standartları, Büyükşehir Belediyesi belirledi

Proje kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından standartları belirlenen kıyafetleri ve araçları ile kendileri için belirlenen alanlarda çalışmalarına başlayan seyyar esnafı, yeni düzenlemeden memnun olduklarını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, Kültür Park içerisindeki en büyük düzensizliklerin başında seyyar esnafının geldiğine dikkat çekerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’inöncülüğünde bir proje hazırlandığını ifade etti. Bu proje çerçevesinde seyyar satıcılar ile sözleşme yapıldığının ve çalışma koşullarının belirlendiğinin altını çizen Tuğluoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolü ve belirlediği koşullar altında esnafınhalkla ilişkiler, hijyen ve öfke kontrolü eğitimi aldığını, zabıta mevzuatına hakim olduğunu ifade etti.

Kültür Park’taki seyyar esnaf, artık vergi mükellefi

Kültür Park’ta satış yapan esnafın bu zamana kadar vergi ödemediğini dile getiren Başkan Tuğluoğlu, yapılan düzenleme ile birlikte seyyar esnafının artık vergi mükellefi olduğunu dile getirdi.Tuğluoğlu,projenin Kültür Park’ın 25 farklı noktasında başladığına dikkat çekerek, “Bizim belirlediğimiz koşullara uygun olsun diye kendilerine araç yaptırttık. Sonra tektip olsun diye kendilerine kıyafet diktirdik. Bizim müsaade ettiğimiz ürünleri satacaklar. Kimlik ve sertifikalarını verdik. Mersin halkının yüzde 90’ının faydalandığı bir alan olan Mersin Kültür Park’ta görev yapacaklar. Buradaki seyyar esnafı kontrol etmek ve düzeni sağlamak amacı ile 10 tane motorize zabıta ekibi görevlendirdik. Bu esnaf arkadaşlarımızın bize yardımcı olacağına inanıyoruz. Çünkü bu esnaf arkadaşlarımız da Mersin’in bir unsuru” dedi. 

Projenin pilot olarak Kültür Park içerisinde başladığını ifade eden Tuğluoğlu, başarılı olması halinde Mersin genelinde uygulamaya konulacağının altını çizdi.

“Zabıtalarda, bizde ekmeğimiz için mücadele ediyoruz”

Seyyar esnafı Emine Karaçalı, 12 yıldır Mersin Kültür Park içerisinde seyyar satıcılık yaptığını dile getirerek,“Zabıtalarda, bizde ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Projenin çok güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

Seyyar esnafı Nezihe Aslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ederek,“Çok güzel bir proje. Bu projenin devamının gelmesini istiyorum. Canı gönülden alkışlıyoruz. Severek çalışacağız. İnsanlara iyi davranmak, güzel davranmak, burada bir bardak çay, kahve içip, mutlu olmaları bizi de mutlu edecek. Hijyen konusunda aldığımız eğitimler ile daha bilinçli hale geldik” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN KÜLTÜR PARK, KENTİ MİS PROJESİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA