5 Şubat 2025 Çarşamba

15:29   VATANDAŞLARıN PAHALıLıK SITEMI: "ÇOCUKLARDAN BORÇ ALARAK IDARE EDIYORUZ. HER TARAF BATMıŞ, BIR ŞEY ALAMıYORUZ``   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:52   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CAN ATALAY: 53 BIN 537 INSANıN ÖLÜMÜNÜN ARDıNDAN NELER YAPıLDı? BU INSANLARıN ÖLÜMLERININ TÜM SORUMLULARı YARGıLANDı Mı   13:31   SıLA BEBEK DAVASı... CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "BU UTANÇ TÜRKIYE`NIN UTANCıDıR, SADECE SUÇLULARıN DEĞIL"   13:23   MEZITLI BELEDIYESI, 14 ŞUBAT SEVGILILER GÜNÜ DOLAYıSıYLA 1 HAFTALıK ETKINLIK PROGRAMı HAZıRLADı   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"   09:31   MERSIN SU VE KANALIZASYON İDARESI`NE, AB DELEGASYONU, FRANSıZ KALKıNMA AJANSı VE İLBANK TEMSILCILERINDEN ZIYARET   09:21   MERSIN SINEMA OFISI, “SINEMA SÖYLEŞILERI”NIN ILKINDE YÖNETMEN TAYFUN PIRSELIMOĞLU`NU KONUK ETTI   01:39    HAKIM VE SAVCı ADAYLARıNıN ATAMA KARARNAMESI RESMI GAZETE`DE   16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   15:56   SILIFKE BELEDIYESI ŞUBAT AYı MECLIS TOPLANTıSıNDA 8 MADDE KARARA BAĞLANDı   15:43   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP GRUBU OLARAK TEĞMENLERIN ÇıKMıŞ VE ÇıKACAK TAZMINATLARıNı ÖDEYECEĞIZ"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "KÜLTÜR VE TURIZM BAKANıNıN YARGıLANMASı IÇIN PARTILERLE GÖRÜŞECEĞIZ"   14:23   CHP GRUP TOPLANTıSı... DEMOKRAT PARTI`DEN ISTIFA EDEN MILLETVEKILLERI CEMAL ENGINYURT ILE SALIH UZUN CHP`YE KATıLDı   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 9 BIN ÇOCUĞU TIYATRO OYUNLARıYLA BULUŞTURDU  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi Tedbiri Elden Bırakmıyor


Yenişehir Belediyesi, Koronavirüs (Covıd-19) ve diğer salgın hastalıklara karşı vatandaşların yoğun olarak kullandığı pazar yerlerini, muhtarlıkları, cadde ve sokakları ile bakteri üretebilen çöp konteynerlerini 182 bakteri türüne etkili ilaçla dezenfekte etti.

 

Tarih : 15 Mart 2020 Pazar 09:46   Okunma : 1573

Yenişehir Belediyesi, Koronavirüs (Covıd-19) ve diğer salgın hastalıklara karşı vatandaşların yoğun olarak kullandığı pazar yerlerini, muhtarlıkları, cadde ve sokakları ile bakteri üretebilen çöp konteynerlerini 182 bakteri türüne etkili ilaçla dezenfekte etti.

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’n talimatıyla belediye ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde ana hizmet binası, Atatürk Kültür Merkezi ve ek hizmet binalarında dezenfeksiyon çalışmaları yapılmıştı.Yenişehir Belediyesi yeni tip koronavirüse karşı önlemelerini arttırmayı sürdürüyor. Koronavirüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte dezenfekte çalışmalarına ağırlık veren Yenişehir Belediyesi, tedbiri elden bırakmadı. Salgın hastalıklara karşı pazar yerleri, cadde ve sokaklar, çöp konteynerleri, muhtarlıklar ve belediye hizmet araçları virüs ve bakterilerden arındırıldı.Vatandaşların yoğun olarak temas ettiği tüm noktalar detaylı bir şekilde özenle temizlendi.

Dezenfekte işleminde kullanılan ilaç Sağlık Bakanlığından onaylı, 1 ile 5 dakika arasında ortamdaki tüm virüsleri öldürürken kalıntı da bırakmıyor. Uzun süre koruma sağlayacak ilaç insan sağlığı için de herhangi bir tehlike oluşturmuyor.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “PANİĞE VE REHAVETE KAPILMAMAMIZ GEREKİYOR.”

Başkan Abdullah Özyiğit, belediye olarak dezenfeksiyon ve hijyen çalışmalarını arttırarak devam edeceklerini söyledi. Koronavirüs salgının ciddiye alınması ve vatandaşların da kişisel yaşamlarında gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade eden Başkan Özyiğit,“Paniğe ve rehavete kapılmamamız gerekiyor.”dedi. Türkiye’de koronavirüsün görülmeden önce Yenişehir’de dezenfekte çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Geçtiğimiz hafta,  her gün yüzlerce vatandaşımızın uğradığı ve vakit geçirdiği Atatürk Kültür Merkezi ve belediyemizin tüm hizmet binalarını dezenfekte ettik. O zaman da virüsün ülkemizde görülmediğini ancak görülmeyecek anlamına gelmediğini bu yüzden önlem almamız gerektiğini ifade etmiştim. Maalesef şuan 5 vatandaşımızın virüsü taşıdığı açıklandı. Yenişehir’de ortak kullanım alanlarını hastalıklardan arındırma çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.  Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz ancak en önemli görev vatandaşlarımıza düşüyor. Kişisel olarak kendimizi virüse karşı korumamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, COVİD-19, ABDULLAH ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA