29 Nisan 2025 Salı

08:54   CHP`DE GÜNDEM İBB OPERASYONLARı: “DOSYAYı DOLDURMA TELAŞı VAR AMA ÇUVALLıYORLAR”   01:53   ÖZGÜR ÖZEL`DEN `JAMMER` TEPKISI: CUMHURBAŞKANı HANGI IHTIYAÇTAN KULLANıYORSA, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ DA O IHTIYAÇTAN KULLANıYOR   01:47   AYM, CHP`LI MILLETVEKILLERININ "İŞSIZLIK SIGORTASı KANUNU ILE BAZı KANUNLARDA DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR KANUN"UN BAZı MADDELERININ IPTALI IÇIN YAPTıĞı BAŞVURUYU REDDETTI   01:01   AYM, TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI KANUNU`NUN 39. MADDESINI ANAYASA`YA AYKıRıLıK SEBEBIYLE IPTAL ETTI   22:07   GÖZTEPE, RAMS BAŞAKŞEHIR`I 4-1 MAĞLUP ETTI   21:34   UEFA GENÇLIK LIGI`NIN FINALINDE TRABZONSPOR, BARCELONA`YA 4-1 MAĞLUP OLDU   21:05   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN `JAMMER` AÇıKLAMASı: ÖLÇÜLÜ VE ORANTıLı BIR KORUMA TEDBIRI OLARAK GERÇEKLEŞTIRILMIŞTIR   20:33   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`TAN TÜRK DEVLETLERINE KKTC ILE ILGILI SITEM: BÜYÜK BIR HAYAL KıRıKLıĞı YAŞADıK. BU KONUDAN CIDDI ŞEKILDE RAHATSıZ OLDUĞUMUZU ILETTIK   20:15   RAMAZAN GÜLTEN: NE KENDIM NE DE AILEMIN KURSAĞıNDAN TEK BIR HARAM LOKMA GEÇMESINE ASLA IZIN VERMEYECEK KARAKTERDE BIR CUMHURIYET ÇOCUĞUYUM   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: 19 MART DARBE GIRIŞIMININ SIYASI HEDEFI İMAMOĞLU, MADDI HEDEFI KANAL İSTANBUL`DUR   18:57   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ`NÜ ŞIKAYET ETMIŞTI... ÖZCELEP`IN TALEBININ İSTANBUL`A SU SAĞLAYAN ÖMERLI BARAJı`Nı GERI DÖNÜŞÜ OLMAYACAK ŞEKILDE KIRLETECEĞI ORTAYA ÇıKTı   18:15   SOMA`DA TERMIK SANTRAL BELIRSIZLIĞI... SOMA HALKı, YETKILILERDEN AÇıKLAMA BEKLIYOR   15:41   TANRıKULU, İMAMOĞLU`NU SILIVRI CEZAEVI`NDE ZIYARET ETTI   13:45   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA: "KOLTUK SEVDASı UĞRUNA HALKı DA IŞ DÜNYASıNı DA BATıRıYORSUNUZ"   12:19   EKREM İMAMOĞLU`NDAN SAVCı VE HAKIMLERE "ADIL KARAR" ÇAĞRıSı   12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”  
 
     
   

TSGL Mezunları kavurma ve pilav gününde bir araya geldi..


Her yıl kutlanan ve bu yıl "yılda bir kez de olsa okulunu ziyaret et" sloganı ile 20. si düzenlenen TSGL Mezunları kavurma ve pilav gününde heyecan ve ilgi yoğundu.

 

Tarih : 14 Mayıs 2017 Pazar 19:55   Okunma : 3762

Her yıl kutlanan ve bu yıl "yılda bir kez de olsa okulunu ziyaret et" sloganı ile 20. si düzenlenen TSGL Mezunları kavurma ve pilav gününde  heyecan ve ilgi yoğundu. Okulun bahçesinde gerçekleşen buluşmanın açılış konuşmasını TSG Lisesi Mezunları Derneği Dönem Başkanı OP.Dr.Erhan Nomer yaptı.

 TSG Lisesinden  mezun olanlar ve  okuyan öğrenciler, değerli öğretmenleri ile buluşma, tanışma, kaynaşma ve hatıralarını canlandırıp "yılda bir kez de olsa okulunu ziyaret et" sloganı ile 20. geleneksel pilav ve kavurma gününde bu heyecanı yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Başkan  Nomer, "1944 yılında ortaokul seviyesinin üzerinde okulun olmadığı ve çevre illerdeki okullara gitmek zorunda kalındığı  dönemde Mersin Valisi  Tevfik Sırrı Gür'ün başlattığı eğitim seferberliği ile 3500 TL veren hayırseverlerin adlarını dersliklere yazdırdığı inşaat büyük bir süratle biterek  1945-­ 1946 yılında Mersin Lisesi adıyla hizmete girdi ve okulun ilk müdürü Orhan Dengiz bey idi. " diyerek okulun kuruluşu ile ilgili bilgiler verdi.

TSG Lisesi Mezunları Derneği Dönem Başkanı OP.Dr.Erhan Nomer, "Okulun zaman içinde hayırsever vatandaşlar tarafından gelen yardımlarla ve Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile 41 dershane, 4 laboratuvar, 1 müsamere ve konferans salonu, 10 idare odası, 2 büyük depo, 10 iç kısım salon ve 6 farklı yerdeki tuvaletlerden oluşan bir eğitim kompleksi haline dönüştüğünü belirten, " 1958 yılında da dönemin lise koruma ve kalkındırma derneği ve belediye meclisi katkılarıyla okulumuza 150 yataklı bir pansiyon ve 17 dükkandan oluşan bir bina kazandırılmıştır. " dedi

 Okulun öğrencileri ve öğretmenlerinin pek çok spor ve bilim dallarında gerek Türkiye gerekse de dünya şampiyonluklarına imza attıklarını belirten OP. Dr.Erhan Nomer," Birbirinden değerli sanatçı sporcu, bilim adamı, siyasetçi, milletvekili ve bakan yetiştiren okulumuzun adı 1964 yılında Tevfik Sırrı Gür Lisesi'ne çevrilmiş, 5 temmuz 2005 yılında da Mersin Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmüştür."  Dönem Başkanı Erkan Nomer, yakın bir gelecekte de Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde okulun bir bölümünün eğitim müzesi olmasının planlandığını ifade etti ve konuşmasının sonunda derneğin kurucu başkanı ve dönem başkanlarına teşekkür etti. Konuşmanın ardından katılan mezunlara kavurma ve pilav ikram edildi.

Paylaş :
Etiketler :  tsgl, mersin, op.dr.erhan nomer, TSGL Mezunları kavurma ve pilav günü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA