27 Haziran 2024 Perşembe

22:26   SAĞLıK BAKANLıĞı, TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NDA SUNUM YAPTı, IKTIDAR VE MUHALEFET MILLETVEKILLERI ARASıNDA `TUTUKLU-TUTSAK` TARTıŞMASı YAŞANDı   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   22:16   DP`LI SALIH UZUN: "ALI ERBAŞ VE YUSUF TEKIN VARKEN TÜRKIYE`DE ATEIZM DERNEĞINE IHTIYAÇ YOK"   21:15   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA ROMANYA VE BELÇIKA SON 16 TURUNDA   21:14   KRIPTO DÜZENLEMESI TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDILDI   20:46   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASıNDA KARAR DURUŞMASı SANıK AVUKATLARıNıN GELMEMESI NEDENIYLE 1 TEMMUZ`A ERTELENDI   20:23   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANVEKILI GÜLIZAR BIÇER KARACA`Yı TEDAVI GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ZIYARET ETTI   20:20   ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUN TEKLIFI: MÜFETTIŞLERCE YETERSIZ BULUNAN ÖĞRETMENLER, ADAY ÖĞRETMENLER VE YÖNETICI ADAYLARı MILLI EĞITIM AKADEMISI`NDE EĞITIME ALıNACAK   19:29   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ASGARI ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM YAPıLMASı BIR ZORUNLULUKTUR"   18:19   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASı... MEHTAP SAKINCI`DEN MAHKEME HEYETINE: "VERECEĞINIZ KARAR ÖLÜRKEN EN AZıNDAN IÇINIZI RAHATLATACAK BIR KARAR OLSUN"   17:53   ÇANAKKALE AYVACıK`TA ORMAN YANGıNı   17:45   DEM PARTI`DEN KAYYıM UYGULAMASıNıN KALDıRıLMASı VE YERINE KAYYıM ATANAN BELEDIYE BAŞKANLARıNıN GÖREVE IADESI IÇIN KANUN TEKLIFI   17:37   SAADET PARTISI`NIN 30 HAZIRAN`DA YAPACAĞı OLAĞANÜSTÜ KONGREYI IPTAL ETTI... KONGRE OLAĞAN TARIHINDE YAPıLACAK   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   16:28   ÖMER FETHI GÜRER: “ASGARI ÜCRET MUTLAK SURETTE ARTTıRıLMALı”   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI  
 
     
   

EDİRNE`DE AYÇİÇEĞİ EKİMİ BAŞLADI. ÇİFTÇİ AKGÜN: ÇİFTÇİNİN YÜZDE 70-80`İ GÜBRESİZ EKİM YAPIYOR


Ayçiçeği ekimlerinin başladığı Edirne`de, çiftçiler girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ekim yapmakta zorlandıklarını ifade ediyor. Eski Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün; gübre kullanamadıkları için verimin düşeceğini belirterek, çiftçinin yüzde 70-80`ninin gübresiz ekim yaptığını söyledi. Akgün, “Çiftçi şu an resmen mazot bayilerinin, benzin istasyonlarının, Tarım Kredi Kooperatiflerinin dilencisi durumuna düştü. Tarihin en zor dönemini yaşıyoruz. Bu kadar zorluk çekmedik. 20 yıldan beri yanlış uygulanan tarım politikaları yüzünden sıkıntımız vardı. Ama şu anda Türk çiftçisi resmen dilenci durumuna düştü” diye konuştu.

 

Tarih : 25 Mart 2022 Cuma 12:01   Okunma : 522

GÖKHAN TUZLADAN

Ayçiçeği ekimlerinin başladığı Edirne`de, çiftçiler girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ekim yapmakta zorlandıklarını ifade ediyor. Eski Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün; gübre kullanamadıkları için verimin düşeceğini belirterek, çiftçinin yüzde 70-80`ninin gübresiz ekim yaptığını söyledi. Akgün, “Çiftçi şu an resmen mazot bayilerinin, benzin istasyonlarının, Tarım Kredi Kooperatiflerinin dilencisi durumuna düştü. Tarihin en zor dönemini yaşıyoruz. Bu kadar zorluk çekmedik. 20 yıldan beri yanlış uygulanan tarım politikaları yüzünden sıkıntımız vardı. Ama şu anda Türk çiftçisi resmen dilenci durumuna düştü” diye konuştu.

Edirne`de ayçiçeği ekimlerinin başlaması ile tarlasında hazırlıklarına hız veren çiftçiler, ayçiçeği tohumlarını ekmeye başladı. Kendisi de çiftçilik yapan eski Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, çiftçilerin yaşadıkları zorlukları ANKA Haber Ajansı`na anlattı. Tarlada ekim yapılan traktörün haznelerini gösteren Akgün, gübre haznesinin boş olduğunu, artan fiyatlar nedeniyle toprağa gübre veremediklerini söyledi. Her şeye rağmen üretmeye çalıştıklarını, ancak girdi maliyetleri karşısında ellerinin kollarının bağlandığını anlatan Akgün, şöyle konuştu:

"İLK DEFA GÜBRESİZ EKİM YAPIYORUZ"

"Ekim başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Ama tabii ki eksiklikler de devam ediyor. Ben 55 yaşında bir çiftçiyim ve neredeyse 10 yaşından beri çiftçilik yapıyorum. Yani babamların ve dedemlerin sayesinde bu zamana kadar ilk defa gübresiz ekim yapıyoruz. Gübresiz ekimle AKP iktidarı tarafından tanıştırıldık. Maalesef alacağımız destekler ödenmediği için gübrenin de çok pahalı olmasından dolayı ayçiçeği ekimine gübre alamadık. Mazotu zaten çok zor yetiştiriyoruz. Onun için 2022 yılı gübresiz ayçiçeği ekimi ile başladı. Öyle tahmin ediyorum ki Edirne`mizde yüzde 70-80`i ayçiçeğini gübresiz ekiyor."

Gübresiz ekimin verim düşüklüğü başta olmak üzere birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini söyleyen Akgün, "Yağ oranının düşmesi demek, kalitesiz üretim demek. Yani müthiş derecede bir açık Türkiye`mizi bir dahaki yıla bekliyor demek” dedi.

"TARİHİN EN ZOR DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ"

AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal`ın `Ekilmedik bir karış yer kalmasın` açıklamasına yanıt veren Akgün, şunları söyledi:

"Bilmedikleri konularla ilgili hiç olmazsa açıklama yapmasınlar. Milletvekilimiz geçen gün diyor ki; ‘ekilmedik bir karış yer kalmasın`. Ekiyoruz ama gübresiz ekiyoruz. Verim düşüklüğü on karış ekilmedik yer bırakır. Onun için ekilmedik yer bırakmakla gübresiz ekmek arasında çok fark yok. Açığa açık doğurur. Ben siyasilerden şunu istiyorum. Benim devletim için, milletim için, güzel vatanım için ürettiğim ayçiçeği desteğini alamamışım, sen gelip oralarda ekilmedik bir karış yer kalmasın diyorsun. Kalmasın da nasıl olacak bu 23-24 liraya mazot alıp bu ekimi nasıl yaptığımızı sen biliyor musun sayın vekil? Sen o partinin MKYK üyesisin, vur masaya yumruğu, anamın ak sütü gibi helal olan yağlı bitkiler desteğini ödettir, ben de burada gübreli ekim yapayım verimi ve kaliteyi arttırayım. Her şey paraya dayanmış. Çiftçi şu an resmen mazot bayilerinin, benzin istasyonlarının, Tarım Kredi Kooperatiflerinin dilencisi durumuna düştü. Tarihin en zor dönemini yaşıyoruz. Bu kadar zorluk çekmedik. 20 yıldan beri yanlış uygulanan tarım politikaları yüzünden sıkıntımız vardı. Ama şu anda Türk çiftçisi resmen dilenci durumuna düştü."

ERDOĞAN`A SESLENDİ: "BIÇAK KEMİĞE DAYANMADI KEMİĞİ DE DELDİ GEÇTİ"

Üreticinin üretim yapamaz hale geldiğini belirten Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a seslenerek “Bir zamanlar tarlada traktörlere tankerleri yanaştırırken şu anda testi ile traktörümüze mazot taşıyoruz. Duy bizim sesimizi devleti idare eden insanlar!  Duy bizim sesimizi Recep Tayyip Erdoğan! Bıçak kemiğe dayanmadı kemiği de deldi geçti, yeter artık diyoruz" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA