20 Nisan 2025 Pazar

13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:17   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN`DAN PASKALYA BAYRAMı MESAJı   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   11:01   HALIKARNAS BALıKÇıSı`NıN 135`INCI YAŞı "MERHABA GÜNÜ"NDE KUTLANDı   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:50   CHP BAŞAKŞEHIR İLÇE BAŞKANı BEYZADE KAYABAŞı`NDAN "KANAL İSTANBUL" AÇıKLAMASı: “EKREM BAŞKAN`ı SILIVRI ZINDANLARıNA ATANLAR PROJEYI ALELACELE HAYATA GEÇIRME SÜRECINI BAŞLATTıLAR”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:09   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TUNCER BAKıRHAN: HASTA MAHPUSLARA YAKLAŞıM, KÜRT SORUNUNA, DEMOKRASIYE VE HUKUKA YAKLAŞıMıN AYNASıDıR   23:13   ÖZGÜR ÇELIK`TEN VALI GÜL`E: FILISTIN DAVASıNDAN RANT DEVŞIREN BIRILERINI ARıYORSANıZ ABD VE TRUMP`ıN TEHCIR PLANLARı KARŞıSıNDA SUS PUS OLANLARA BAKıN    
 
     
   

CHP`Lİ ARSLAN: “ALSANCAK LİMANI`NI ÖZELLEŞTİRMEK İZMİR`E YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK OLACAKTIR”


CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Alsancak Limanı`nın özelleştirilme girişimlerine ilişkin; “Ekonomiyi batağa sokan, ülkeye yatırımcı çekemediği için bir avuç döviz bulmak için çalmadık kapı bırakmayan, müflis tüccar gibi elde avuçta ne varsa satan iktidar şimdi de gözünü Alsancak Limanı`na dikti.  Alsancak Limanı`nı özelleştirmek İzmir`e yapılacak en büyük kötülük olacaktır” dedi. Arslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu`na, "Körfez ülkeleri ile yapılan yatırım görüşmelerinde İzmir Alsancak Limanı`nın dahil edilmesinin sebebi nedir? Hali hazırda TCDD tarafından işletilen liman zarar ettiği için mi satılmak istenmektedir? Eğer liman zarar etmiyorsa neden satılmaya çalışılmaktadır?" diye sordu.

 

Tarih : 6 Temmuz 2023 Perşembe 15:15   Okunma : 337

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Alsancak Limanı`nın özelleştirilme girişimlerine ilişkin; “Ekonomiyi batağa sokan, ülkeye yatırımcı çekemediği için bir avuç döviz bulmak için çalmadık kapı bırakmayan, müflis tüccar gibi elde avuçta ne varsa satan iktidar şimdi de gözünü Alsancak Limanı`na dikti.  Alsancak Limanı`nı özelleştirmek İzmir`e yapılacak en büyük kötülük olacaktır” dedi. Arslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu`na, "Körfez ülkeleri ile yapılan yatırım görüşmelerinde İzmir Alsancak Limanı`nın dahil edilmesinin sebebi nedir? Hali hazırda TCDD tarafından işletilen liman zarar ettiği için mi satılmak istenmektedir? Eğer liman zarar etmiyorsa neden satılmaya çalışılmaktadır?" diye sordu.

Ednan Arslan, İzmir Alsancak Limanı`nın özelleştirilmesi konusunu TBMM gündemine taşıdı. Arslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu`nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı`na soru önergesi verdi.

CHP`li Arslan, önergesinde; AKP iktidarları döneminde fabrika, liman, sanayi tesisleri, termik santraller, maden işletmeleri, araziler, arsaların özelleştirmeler adı altında satıldığını ifade etti. Arslan, “İzmir`in merkezinde, 2017 yılında Türkiye Varlık Fonu`na devredilen, TCDD tarafından işletilen, çok değerli bir konuma sahip olan İzmir Alsancak Limanı`nın özelleştirileceğine dair haberler geçtiğimiz günlerde basına yansıdı. Limanın satışı için Birleşik Arap Emirlikleri şirketi Abu Dhabi Port ile prensipte el sıkışıldığı ancak resmî açıklamanın henüz yapılmadığı ifade ediliyordu. Bu iddialardan hemen 2 gün sonra 5 Temmuz 2023 tarihinde Bloomberg`de yer alan haberde; körfez ülkeleri ile Bakan Yardımcılığı seviyesinde yatırım görüşmelerinin gerçekleştirildiği ve İzmir Alsancak Limanı`nın da bu yatırımlara dahil olduğu ifade edildi” dedi.

“İHALE SÜRECİ UZAYINCA KAZANAN GRUP İHALEDEN VAZGEÇTİ”

Söz konusu limanın 2004 yılında özelleştirme programına alındığını, 2007 yılında ihaleye açıldığını hatırlatan Arslan, “O yıl ihaleyi 1 milyar 275 milyon dolar bedelle Hutchison, Global ve EİB konsorsiyumu kazanmıştı. Özelleştirme ihalesi sonrasında açılan yürütmeyi durdurma ve ihalenin iptali yönündeki davalar nedeniyle ihale süreci uzayınca kazanan grup ihaleden vazgeçti. Liman 2012 yılında tekrar ihaleye çıkarıldı ancak yine özelleştirilemedi” ifadelerine yer verdi.

“LİMANIN AKIBETİNİN NE OLACAĞINI BİLMEK BÜTÜN İZMİRLİLERİN EN DOĞAL HAKKIDIR”

Önergesine ilişkin açıklama yapan CHP`li Arslan, “Bakan Uraloğlu, basınımıza ya da İzmirlilere değil, dış basına demeç veriyor. Alsancak Limanı`nın körfez ülkelerine peşkeş çekileceğini dış basından öğreniyoruz. Alsancak Limanı`nı özelleştirmek İzmir`e yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Limanın akıbetinin ne olacağını bilmek bütün İzmirlilerin en doğal hakkıdır. Bir an önce şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.

“BAŞVURU YETERSİZLİĞİ NEDENİ İLE Mİ KÖRFEZ ÜLKELERİ İLE YAPILAN YATIRIM GÖRÜŞMELERİNE LİMAN DAHİL EDİLMİŞTİR?”

CHP`li Arslan, Bakan Uraloğlu`nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“Körfez ülkeleri ile yapılan yatırım görüşmelerinde İzmir Alsancak Limanı`nın dahil edilmesinin sebebi nedir? Hali hazırda TCDD tarafından işletilen liman zarar ettiği için mi satılmak istenmektedir? Eğer liman zarar etmiyorsa neden satılmaya çalışılmaktadır? Liman ile ilgili Körfez ülkeleri ile bir görüşme yapılmadan önce bir ihaleye çıkılmış mıdır? Liman bu görüşmelere dahil edilmeden önce bütün seçenekler değerlendirilmiş midir? Başvuru yetersizliği nedeni ile mi Körfez ülkeleri ile yapılan yatırım görüşmelerine liman dahil edilmiştir?

“SON 21 YILDA KAÇ LİMAN, FABRİKA, KİT ÖZELLEŞTİRİLMİŞ, NE KADAR ARAZİ SATILMIŞTIR?”

Limanın satışı için Abu Dhabi Port ile bir anlaşma söz konusu mudur? Anlaşmanın detayları nelerdir? Liman`ın satışı veya yatırım için Körfez ülkeleri ile Bakan Yardımcılığı seviyesinde bir görüşme yapılmadan önce bakanlığınız hangi kurum ve kuruluşların görüşünü almıştır? Körfez ülkeleri ile başka hangi tesislerin satılması/özelleştirilmesi ile ilgili müzakere edilmektedir? Halihazırda TCDD tarafından işletilen bir limanın satışı, özelleştirmesi, ihalesi için kamuoyunun ve İzmirlilerin görüşü alınmış mıdır? Son 21 yılda kaç liman, fabrika, kit özelleştirilmiş, ne kadar arazi satılmıştır? Bunlar hangileridir?

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA