20 Nisan 2025 Pazar

13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:17   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN`DAN PASKALYA BAYRAMı MESAJı   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   11:01   HALIKARNAS BALıKÇıSı`NıN 135`INCI YAŞı "MERHABA GÜNÜ"NDE KUTLANDı   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:50   CHP BAŞAKŞEHIR İLÇE BAŞKANı BEYZADE KAYABAŞı`NDAN "KANAL İSTANBUL" AÇıKLAMASı: “EKREM BAŞKAN`ı SILIVRI ZINDANLARıNA ATANLAR PROJEYI ALELACELE HAYATA GEÇIRME SÜRECINI BAŞLATTıLAR”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:09   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TUNCER BAKıRHAN: HASTA MAHPUSLARA YAKLAŞıM, KÜRT SORUNUNA, DEMOKRASIYE VE HUKUKA YAKLAŞıMıN AYNASıDıR   23:13   ÖZGÜR ÇELIK`TEN VALI GÜL`E: FILISTIN DAVASıNDAN RANT DEVŞIREN BIRILERINI ARıYORSANıZ ABD VE TRUMP`ıN TEHCIR PLANLARı KARŞıSıNDA SUS PUS OLANLARA BAKıN    
 
     
   

İNAN AKGÜN ALP`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: "SEL FELAKETİNDE ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZE AYNİ VE NAKDİ YARDIM YAPILMASI HUSUSUNDA BİR ÇALIŞMANIZ BULUNMAKTA MIDIR?"


CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars`ın 14 köyünü etkileyen sel felaketi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı`ya “Köylerde hasar tespiti yapılmış mıdır? Hisseli ve kiralık gayrimenkullerin tarım sigortasından yararlanabilmesi için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu hususta mağduriyet yaşayan çiftçilerimiz ile ilgili hangi tedbirler alınmıştır? Zarar gören çiftçilerimize ayni ve nakdi yardım yapılması hususunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır" diye sordu.

 

Tarih : 27 Temmuz 2023 Perşembe 17:38   Okunma : 505

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars`ın 14 köyünü etkileyen sel felaketi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı`ya “Köylerde hasar tespiti yapılmış mıdır? Hisseli ve kiralık gayrimenkullerin tarım sigortasından yararlanabilmesi için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu hususta mağduriyet yaşayan çiftçilerimiz ile ilgili hangi tedbirler alınmıştır? Zarar gören çiftçilerimize ayni ve nakdi yardım yapılması hususunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır" diye sordu.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars`ın 14 köyünü etkileyen sel felaketini Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı`nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren Alp, şunları kaydetti:

ÇİFTÇİLİK VE HAYVANCILIKLA GEÇİMİNİ SAĞLAYAN KÖYLÜLER ÜRETİMİ DURDURMA NOKTASINA GELDİ”

“?24-25.07.2023 tarihlerinde Kars İli Selim ve Sarıkamış ilçelerinde dolu ve sel felaketi yaşanmıştır. Selim ilçesine bağlı Kırkpınar, Cavlak, Alisofu, Kekeç, Koşapınar, Büyükdere, Büyükoluklu, Yamaçlı, Akpınar, Yeşiltepe ile Sarıkamış ilçesi Ortakale, Kayılıboğaz, Koçoğlu ve Güllüce köylerinde dolu ve sel felaketi etkili olmuştur. Özellikle arpa, buğday ve tritikale ürünlerinin hasadının yapılmamış olması nedeniyle bahsi geçen köylerdeki çiftçilerimiz önemli ölçüde zarar görmüşlerdir. Son yıllarda girdi maliyetlerinin artması nedeniyle çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerimiz neredeyse üretimi durdurma noktasına gelmiştir.”

Alp, Bakan Yumaklı`ya şu soruları yöneltti:

“- Selim ilçesine bağlı Kırkpınar, Cavlak, Alisofu, Kekeç, Koşapınar, Büyükdere, Büyükoluklu, Yamaçlı, Akpınar, Yeşiltepe ile Sarıkamış ilçesi Ortakale, Kayılıboğaz, Koçoğlu ve Güllüce köylerinde hasar tespiti yapılmış mıdır?

- Hisseli ve kiralık gayrimenkullerin tarım sigortasından yararlanabilmesi için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu hususta mağduriyet yaşayan çiftçilerimiz ile ilgili hangi tedbirler alınmıştır?

- Selim ilçesine bağlı Kırkpınar, Cavlak, Alisofu, Kekeç, Koşapınar, Büyükdere, Büyükoluklu, Yamaçlı, Akpınar, Yeşiltepe, Sarıkamış ilçesi Ortakale, Kayılıboğaz, Koçoğlu ve Güllüce köylerinde zarar gören çiftçilerimize ayni ve nakdi yardım yapılması hususunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA