7 Temmuz 2024 Pazar

20:49   AVAM KAMARASı`NA SEÇILEN ILK TÜRK: NESIL ÇALıŞKAN...   20:41   MOTOKURYE SAMET ÖZGÜL CINAYETI DAVASıNDA GEREKÇELI KARAR AÇıKLANDı   19:26   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL’DAN MUHARREM AYı MESAJı   18:43   KAMUDA TASARRUF TEDBIRLERIYLE ILGILI KANUN TEKLIFI TBMM`YE SUNULDU: "BELEDIYELERIN VERGI PAYıNDA YAPıLAN KESINTI ORANLARı ARTTıRıLıYOR"   15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: “TÜİK`IN RAKAMLARıYLA MEMURA VERILEN ZAM, MEMURU HEM BARıNMA KRIZIYLE HEM DE AÇLıKLA SıNAYACAK”   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:57   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:55   KADıN KONUK EVI AKDENIZ BELEDIYESI’NIN BÜNYESINE GEÇTI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı   10:37   İRAN`DA CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERININ IKINCI TURU IÇIN OY VERME BAŞLADı  
 
     
   

Sinan Ateş Cinayeti Davası… Ateş ailesinin avukatı Şeyda Şahin, 17 Kişinin Ayrıldığı Dosyadaki Bazı İsimleri Açıkladı


Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş`in öldürülmesine ilşkin açılan davanın dördüncü gün duruşması, müşteki ve müşteki avukatlarının açıklamarıyla devam ediyor.

 

Tarih : 4 Temmuz 2024 Perşembe 15:09   Okunma : 481

HABER: ESRA TOKAT

(ANKARA) – Sinan Ateş`in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında Sinan Ateş`in ailesinin avukatlarından Şeyda Şahin, dosyası ayrılan 17 kişiden bazılarının isimlerini mahkemede açıkladı ve “Olcay Kılavuz bu dosyanın şüphelileri arasındadır, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Talha Atalay, Burak Kılıç, Gürsel Horat, Suat Yılmaz Zobu. Bu isimler hakkında adli kontrol işlemleri uygulanmıştır. Bu kişiler ana dosyada yer alan isimlerdir” dedi. Müşteki avukatlarından Onur Altuntaş ise Tolgahan Demirbaş`ın pankart iddiaları hakkında, “Mersin olayı 15 Mart 2022`de gerçekleşiyor. 15 Mart`taki olayda Mustafa Ensar Aykal`a Tolgahan`ın konum sorduğu ilk tarih 10 Mart`ta. Yani gerçekleşmemiş olaya pankartla tepki göstermek için mi konum istedi?" diye konuştu.

“İftiralar, itibarsızlaştırma girişimleri katran girişimleri bazı isimlere yetmemiş olacak ki karanlık planlarla öldürülmüştür. Sinan Ateş elbette ki siyasi bir kişiliktir ve bu dosyanın da adli bir suç olacağını kabul etmek mümkün değildir`` diyerek sözlerine başlayan Sinan Ateş ailesinin avukatlarından Şeyda Şahin, ``Soruşturmada ifadesine başvurulmayan Sinan Ateş`in babası Musa Ateş bu dosyada dinlenmemiş ve bu süreçte hayatını kaybettiği için davada telafisi giderilmeyecek bir sonuç doğmuştur`` dedi. Şahin, şöyle konuştu:

``Asıl faillerin sanık koltuklarında oturtulmasını istiyoruz``

``Çubukları tutanların gölgede kaldığı bir gölge oyunu var, oyunun adı ‘Kanlı Cuma` Biz de bu işin asıl faillerinin bulunmasının amacı içindeyiz. Çubukları ellerinde tutanları, gölgedeki karanlık adamların ortaya çıkarılmasını ve asıl faillerin sanık koltuklarında oturtulmasını istiyoruz. Milyonda bir tesadüfle telefon görüşmelerinin art arda yapıldığı, 600 km`lik yolun bagajda gidilmesi gibi konular tesadüfi değildir. Kimse aklımızla oynamasın.

``Mutafa Ensar Aykal`ın soruşturmadan çekilmemiş olması mutlak şüphe noktalarımızdan biridir”

Etkili yürütülmeyen bir soruşturma sonucunda böyle bir iddianame vardır. Eski Cinayet Büro Amiri bu soruşturmanın başındaki isim ve bugünse sanık kolduğunda oturmaktadır. Dün bize ‘GB`nin ne anlama geldiğini anlatmıştır. Bu beyhude çabaları tebessümle yine de fikirlerine saygı duyarak dinledik. Sanığın sıfatının şu an zaten hiçbirimiz açısından hükmü yok. Ancak 8 aydır yaptığı ya da yapmadığı, eklediği ya da eklemediği, gizlediği ya da gizlemediği belgelerin ne olduğunu öğrenmemizin çok önemi vardır. Sanık yaptığı tüm işlemlere şüphe düşürmüştür. Sanık zaten dün bilgi aktarımı yaptığını ikrar etmiştir. Kendisi ‘GB`nin ne olduğunu önceden bilmediğini söylemiştir. Bu soruşturmadan çekilmemiş olması mutlak şüphe noktalarımızdan biridir.

``Mahkeme tarafından Apple`a yazı yazılarak şifrelerin çözülmesini istiyoruz``

Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal her ne kadar şifrelerini vermek istemeseler de vermesinler. Ama biz Pınar Gültekin vakasındaki kararı emsal olarak sayın heyete sunacağız. Ancak biz bu konuda kilit isimler olmaları nedeniyle sanık telefonlarının mahkemenin Apple`a yazılacak yazıyla şifrelerinin çözülmesini istiyorum tabi atı alan Üsküdar`ı geçmediyse. Biz öte yandan Doğukan Çep ile birlikte hareket ettiklerinin örgütsel olarak hareket ettiklerini düşünmekteyiz.”

Sinan Ateş ailesinin avukatlarından Şeyda Şahin 17 ismin ayrıldığı dosyada yer alan isimlerin de bazılarını açıkladı ve şunları söyledi:

``Bizler ana amiral dosyayı inceleyemiyoruz. Oysa dosyanın içerisinde yer alan isimleri teker teker sıralayacağım. Olcay Kılavuz bu dosyanın şüphelileri arasındadır, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Talha Atalay, Burak Kılıç, Gürsel Horat, Suat Yılmaz Zobu. Bu isimler hakkında adli kontrol işlemleri uygulanmıştır. Bu kişiler ana dosyada yer alan isimlerdir. Diğer isimleri de sıralayamıyoruz kısıtlılık kararı olduğu için. Bu isimleri açıkladık çünkü önümüzde bu isimlerle alakalı yapılan işlemlerin belgesi var.

``Bu eylemi yapan, yaptıran her kimse onlar gelsin ve sanık kürsüsünde yargılanmaları yapılsın``

Olcay Kılavuz bu dosyanın içinde yer almalıydı. Mehmet Akgül`e ait olduğu evraklarda kayıtlı olan plakayı sormamıza neden izin verilmedi. Zaten dosyada bu isim vardı. Bizim sorularımız adeta ablukaya alındı. Dosya içine giren 2 tane araç var. Korkmayalım biz korkmuyoruz. Sinan Ateş`in yazışmalarını basında çarşaf çarşaf paylaşıyorsunuz. Bu araçlar MHP adına Ülkü Ocaklarına tahsis edildi. Makamlarla, partilerle bizim bir husumetimiz yok. Bizler bu partiye yıllarca hizmet verdik. Partiler ya da Ülkü Ocakları ile bir derdimiz yok. Bu eylemi yapan, yaptıran her kimse onlar gelsin ve sanık kürsüsünde yargılanmaları yapılsın.”

Tolgahan Demirbaş`ın savunması çürütüldü: ``15 Mart`ta gerçekleşmiş olaya tepki için 10 Mart`ta mı konum istedi?``

Sinan Ateş ailesinin avukatlarından Onur Altuntaş, ``Belli yerler tarafından hazırlanan ve ellerine verilen bir oyunu oynadıklarını düşünüyoruz sanıkların`` diyerek, şunları kaydetti:

``Tolgahan Demirbaş ile alakalı en önemli husus Mersin olayı. Rapora göre, Mersin olayı 15 Mart 2022`de gerçekleşiyor. 15 Mart`ta gerçekleşmiş bir olayda Mustafa Ensar Aykal`a Tolgahan Demirbaş`ın konum sorduğu ilk tarih 10 Mart`ta. Yani gerçekleşmemiş olayla alakalı pankart asma olayının konumunu mu istedi. Bunlar bilirkişi raporunda sabit. Bu beyanları gerçek değil. Tolgahan Demirbaş`ın düşerek kendi aracının lastiğinin altında kaldığını iddia ettiği konum hususu ve belki kim bilir daha neler vardır bilerek ve istenerek parçalanan telefonu incelenmedi."

Duruşmaya saat 15.20`ye kadar ara verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA