8 Temmuz 2024 Pazartesi

16:30   ÖZGÜR ÖZEL: “İLK SEÇIMDE CHP IKTIDAR OLUNCA MAAŞLARDAN SıFıR ATMADAN GIDERLERDEN SıFıR ATACAĞıZ”   15:51   CHP`LI DINÇER`DEN MERSIN`DE TAMAMLANMAYAN YATıRıMLARLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   15:26   ÖZGÜR ÖZEL: “ÇIFTÇIYE ‘AL ANANı DA GIT` DIYEN DEĞIL, ‘KÖYLÜ MILLETIN EFENDISIDIR` DIYEN CUMHURBAŞKANıMıZ OLACAK”   11:44   TBMM`DE BU HAFTA... ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUNU TEKLIFI GENEL KURUL`DA GÖRÜŞÜLECEK   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN AŞHANESI`NDE TENCERELER VATANDAŞ IÇIN KAYNıYOR   10:06   MERSIN`DE IÇME SUYU DEPOLARı 7/24 IZLENIYOR   09:10   ÇORLU TREN KAZASı`NıN ÜZERINDEN 6 YıL GEÇTI… MıSRA ÖZ: BIZ BU OLAYıN YAŞANMASıNA SEBEP OLAN KARARLARA IMZA ATAN KIŞININ DE YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMESINI ISTIYORUZ   01:03   2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA SON YARı FINALIST HOLLANDA OLDU, TÜRKIYE ŞAMPIYONAYA VEDA ETTI   20:49   AVAM KAMARASı`NA SEÇILEN ILK TÜRK: NESIL ÇALıŞKAN...   20:41   MOTOKURYE SAMET ÖZGÜL CINAYETI DAVASıNDA GEREKÇELI KARAR AÇıKLANDı   19:26   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL’DAN MUHARREM AYı MESAJı   18:43   KAMUDA TASARRUF TEDBIRLERIYLE ILGILI KANUN TEKLIFI TBMM`YE SUNULDU: "BELEDIYELERIN VERGI PAYıNDA YAPıLAN KESINTI ORANLARı ARTTıRıLıYOR"   15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: “TÜİK`IN RAKAMLARıYLA MEMURA VERILEN ZAM, MEMURU HEM BARıNMA KRIZIYLE HEM DE AÇLıKLA SıNAYACAK”   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:57   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI  
 
     
   

YKS`nin 1939 ve 2008 doğumlu adayı yan yana: ”Hedefimiz okumanın yaşının olmadığını göstermek"


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı`na (YKS) giren en genç aday 16 yaşındaki Elif Koçak ve en yaşlı aday 85 yaşındaki Mustafa Taşbaş, ÖYSM Başkanı Bayram Ali Ersoy ile bir araya geldi. YKS`de optik okuma işleminin sonuna gelindiğini söyleyen Ersoy, buluşmaya ilişkin, "Geçen senden itibaren geleneksel hale getirdiğimiz YKS sınavına katılan en genç ve en yaşlı aday buluşmamızı yapıyoruz. Temel amacımız, eğitimin yaşı olmadığını göstermek ve gençleri okumaya teşvik etmek" dedi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 10:05   Okunma : 165

HABER: OGÜN AKKAYA GÖRÜNTÜ: UĞUR DEMİRCİ

(ANKARA) - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı`na (YKS) giren en genç aday 16 yaşındaki Elif Koçak ve en yaşlı aday 85 yaşındaki Mustafa Taşbaş, ÖYSM Başkanı Bayram Ali Ersoy ile bir araya geldi. YKS`de optik okuma işleminin sonuna gelindiğini söyleyen Ersoy, buluşmaya ilişkin, "Geçen senden itibaren geleneksel hale getirdiğimiz YKS sınavına katılan en genç ve en yaşlı aday buluşmamızı yapıyoruz. Temel amacımız, eğitimin yaşı olmadığını göstermek ve gençleri okumaya teşvik etmek" dedi.

ÖSYM tarafından düzenlenen ve toplam 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu YKS`de sınav maratonu geride kaldı. Adaylar1n 17 Temumuz`da sonuçlarını açıklanmasını beklerken, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS`nin 1939 ve 2008`li adayı ile bir araya geldi. Ersoy, adayları ÖSYM`nin Bilkent`teki yerleşkesinde ağırlandı.

Buluşma için 15 yaşındaki Elif Koçak Adana`dan, 85 yaşındaki Mustafa Taşbaş ise eşiyle Konya`dan Ankara`ya geldi. ÖSYM Başkanı Ersoy, yaşlı adayı elini öperek karşıladı. ÖSYM Başkanı Ersoy, adaylarla sohbette sınavın nasıl geçtiğini sordu. ÖSYM Başkanı Ersoy, en yaşlı ve en genç adayın bir araya getirmenin bir gelenek haline geldiğini söyledi. Ersoy, “Bu buluşmaları okumanın yaşı olmadığını göstermek için teşvik amaçlı yapıyoruz” dedi.

``YKS sınavının optik okumalarını tamamladık``

YKS`ye ve ÖSYM tarafından gerçekleşen sınavlara ilişkin bilgi veren Ersoy, ``Bu sene ÖSYM olarak 50. yılımızı kutluyoruz. Geçen seneden itibaren geleneksel hale getirdiğimiz YKS sınavına katılan en genç ve en yaşlı aday buluşmamızı yapıyoruz. Temel amacımız, eğitimin yaşı olmadığını ve gençleri okumaya teşvik etmek amaçlı bu buluşmaları yapıyoruz. Bu sene YKS sınavına 3 milyonun üzerinde aday başvurdu. 10 bine yakın okulda ve 175 bin salonda, 1 milyona yakın görevlinin organize olarak yapmış olduğu bir sınav. Sınav süreç olarak gayet iyi geçti. Şu anda da biz sınavın optik okumalar kısmını tamamladık. 17 Temmuz`da da sınavın sonuçlarını tüm kamuoyuyla paylaşacağız. ÖSYM olarak artık biz devletin sınav merkeziyiz. Bu sene 60`a yakın sınav yapacağız. Bu sınavlarda 13 milyonun üzerinde adayımız var. Yavaş yavaş da dijital sınavlara evriliyoruz`` diye konuştu.

``Hedefim nükleer tıp fiziği``

ÖSYM Başkanı Ersoy ile YKS`ye ilişkin sohbet eden 15 yaşındaki aday Elif Koçak, ``Sınav güzel geçti. Bu sınavda önceliğim bir yeri kazanmak değil, o atmosferi yaşamaktı. Bu sene YKS`ye çalışamadım. Açıköğretim lisesinde okudum. Hedefim nükleer tıp fiziği. Akranlarım çevrelerine uymak yerine, derslerine iyi çalışmalı`` dedi.

85 yaşındaki YKS adayından gençlere: ``Okusunlar, büyüklerine saygı göstersinler``

YKS`ye giren en yaşlı adayı Mustafa Taşbaş`ın, ÖSYM Başkanı Ersoy  sohbetinde kulaklarının duymaması üzerine araya Taşbaş`ın eşi girdi. Bilgisaray programcılığı alanında bölüm tercih etmek istediğini söyleyen Taşbaş, gençlere yönelik tavsiyelerinin sorulması üzerine ``Okusunlar. Büyüklerine saygı göstersinler, iyi yetişsinler`` dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA