20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Tarık Ziya Ekinci için İstanbul`da cenaze töreni düzenlendi


Eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili, TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Tarık Ziya Ekinci için İstanbul`da cenaze töreni düzenlendi. Ekinci, törenin ardından toprağa verilmek üzere Diyarbakır`a uğurlandı.

 

Tarih : 17 Ağustos 2024 Cumartesi 16:45   Okunma : 300

Haber: OKTAY YILDIRIM - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL)- Eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili, TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Tarık Ziya Ekinci için İstanbul`da cenaze töreni düzenlendi. Ekinci, törenin ardından toprağa verilmek üzere Diyarbakır`a uğurlandı.

Önceki gün 99 yaşında yaşamını yitiren eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Tarık Ziya Ekinci için Üsküdar Şakirin Camii`nde cenaze töreni düzenlendi. Törene eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, eski CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, çok sayıda yazar, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve sevenleri katıldı. 

 "Aslında bir çınarı kaybettik"

"Aslında bir çınarık kaybettik" diyen eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi:

"Tarık Ziya Ekinci büyük bir değerdi hepimiz için. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Aslında bir çınarı kaybettik. Türkiye tarihinde derin izler bırakan bir insan hakları savunucusunu geride bırakıyoruz ve onu bugün ebediyete uğurlayacağız. Tarık Ziya Ekinci bu ülke için bir şanstı aslında. Çünkü demokrasi mücadelesi veren bir insandı. İnsan hakları savunuculuğu yapan bir insandı. Ama aynı zamanda faili belli cinayetleri araştıran, kendi kardeşinin katillerinin yargılanması için mücadele eden bir insandı. Birlikte çok mücadele verdik faili belli cinayetlerin açığa çıkması için. Ne yazık ki o belki istediğini elde edemedi ama o bize büyük bir miras bıraktı. Bu miras bize ondan kalan büyük bir değerdir. Bu mirası devraldık, bu mücadeleyi devraldık. Onun bıraktığı yerden bunu devam ettireceğiz. Üzgünüz hepimizin başı sağ olsun"

"Bu yüzyılın bütün acılarına tanıklık etmiş bir hafızasıydı aynı zamanda kendisi"

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Ekinci için şunları söyledi:

"Tarık Ziya Ekinci büyüğümüz hepimizin öncüsü ve yol göstericisiydi. Türkiye`de demokrasi mücadelesinin öncülerinden birisiydi aynı zamanda. Türkiye`deki meselenin barış içerisinde çözümü için yıllarca çaba sarf etti. Halkının öncüsüydü. Cesaretiyle entelektüel birikimiyle ve vazgeçmeyen kararlılığıyla hepimize yol gösterici oldu. Büyük emekler verdi. Sürgünde yaşadı, cezaevine girdi, işkence gördü ve en yakınını, kardeşini, kendi elleriyle bir faili meçhul cinayetle toprağa verdi. Yani bu yüzyılın bütün acılarına tanıklık etmiş bir hafızasıydı aynı zamanda kendisi. Kişisel olarak da yakınımızdı Diyarbakır`dan, çocukluğumuzdan itibaren komşumuzdu. Onun yürüyüşü, cesareti hekim olarak halkına hizmeti hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecek. Ve yeni kuşaklar mutlaka onun adını, cesaretiyle birlikte ilçeleriyle birlikte bir yere yazacaktır. Hepimizin başı sağ olsun" 

Tarık Ziya Ekinci, yarın Diyarbakır Yenişehir`de son yolculuğuna uğurlanacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA