20 Nisan 2025 Pazar

13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:17   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN`DAN PASKALYA BAYRAMı MESAJı   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   11:01   HALIKARNAS BALıKÇıSı`NıN 135`INCI YAŞı "MERHABA GÜNÜ"NDE KUTLANDı   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:50   CHP BAŞAKŞEHIR İLÇE BAŞKANı BEYZADE KAYABAŞı`NDAN "KANAL İSTANBUL" AÇıKLAMASı: “EKREM BAŞKAN`ı SILIVRI ZINDANLARıNA ATANLAR PROJEYI ALELACELE HAYATA GEÇIRME SÜRECINI BAŞLATTıLAR”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:09   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TUNCER BAKıRHAN: HASTA MAHPUSLARA YAKLAŞıM, KÜRT SORUNUNA, DEMOKRASIYE VE HUKUKA YAKLAŞıMıN AYNASıDıR   23:13   ÖZGÜR ÇELIK`TEN VALI GÜL`E: FILISTIN DAVASıNDAN RANT DEVŞIREN BIRILERINI ARıYORSANıZ ABD VE TRUMP`ıN TEHCIR PLANLARı KARŞıSıNDA SUS PUS OLANLARA BAKıN    
 
     
   

İsrail, hava saldırılarında Suriye`nin stratejik silah mühimmat depoları ve üretim merkezlerinin çoğunu imha ettiğini açıkladı


İsrail ordusu, dünkü hava saldırılarında Suriye`nin stratejik silah stoklarının ve üretim merkezlerinin büyük bir kısmını yok ettiğini bildirdi. İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail`in Suriye`nin güneyinde kalıcı bir asker varlığı olmadan uygulanacak bir ``steril savunma bölgesi kurmayı`` hedeflediğini belirtirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ``Suriye`nin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok, ancak güvenliğimizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz. Hava kuvvetlerine, cihatçıların eline geçmemesi için Suriye ordusunun bıraktığı stratejik askeri tesisleri bombalama yetkisi verdim`` dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2024 Çarşamba 11:33   Okunma : 458

(ANKARA) - İsrail ordusu, dünkü hava saldırılarında Suriye`nin stratejik silah stoklarının ve üretim merkezlerinin büyük bir kısmını yok ettiğini bildirdi. İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail`in Suriye`nin güneyinde kalıcı bir asker varlığı olmadan uygulanacak bir ``steril savunma bölgesi kurmayı`` hedeflediğini belirtirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ``Suriye`nin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok, ancak güvenliğimizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz. Hava kuvvetlerine, cihatçıların eline geçmemesi için Suriye ordusunun bıraktığı stratejik askeri tesisleri bombalama yetkisi verdim`` dedi.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, yaptığı açıklamada, İsrail`in Suriye`nin güneyinde kalıcı bir asker varlığı olmadan uygulanacak bir “steril savunma bölgesi” kurmayı hedeflediğini belirtirken, İsrail ordusu da hava saldırılarının Suriye`nin stratejik silah stoklarının büyük bir kısmını yok ettiğini bildirdi. Katz, İsrail`in Suriye`nin güneyinde oluşturmayı hedeflediği ``steril savunma bölgesi`` hakkında ayrıntı vermedi, ancak operasyonun kapsamı hava kuvvetlerinin gücünün altını çizdi.

İsrail, Suriye’nin askeri deniz tesislerini ve hava saldırılarını da vurdu

Devrik Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin çökmesinin ardından geçen 48 saat içinde İsrail ordusu, jetlerin uçaksavar bataryaların, askeri havaalanların, silah üretim tesislerin, savaş uçakların ve füzelerin de aralarında bulunduğu hedeflere 350`den fazla saldırı düzenlediğini açıkladı. İsrail, füze gemileri, Suriye`nin El-Beyda limanı ve Lazkiye limanında bulunan ve 15 Suriye gemisinin demirlediği askeri deniz tesislerini de vurdu.

İsrail ordusuna göre, saldırılar Suriye`deki stratejik silah stoklarının çoğunun yanı sıra Şam, Humus, Tartus, Lazkiye ve Palmira kentlerindeki silah üretim tesislerine de gerçekleştirildi. Açıklamada, Scud ve seyir füzelerinin yanı sıra denizden denize füzeler, insansız hava araçları, rampalar ve atış pozisyonlarının imha edildiği belirtildi. Askeri havaalanları ve üslere yönelik saldırılarda, Suriye ordusuna ait saldırı helikopterlerinin, savaş uçaklarının ve tankların da imha edildiği kaydedildi.

İsrailli yetkililer, Suriye`deki saldırıların amacının stratejik silahları ve askeri altyapıyı yok ederek ``Esad`ı iktidardan uzaklaştıran ve bazıları El Kaide ve İslam Devleti bağlantılı hareketlerden doğan isyancı gruplar tarafından kullanılmasını engellemek`` olduğunu söyledi.

Netanyahu: ``Güvenliğimizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Suriye`nin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok, ancak güvenliğimizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz. Hava kuvvetlerine, cihatçıların eline geçmemesi için Suriye ordusunun bıraktığı stratejik askeri tesisleri bombalama yetkisi verdim” dedi. “Suriye`deki yeni rejimle ilişki kurmak istiyoruz” diyen Netanyahu, İran silahlarının Suriye üzerinden Hizbullah`a aktarılması ya da İsrail`in saldırıya uğraması halinde “güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz ve ağır bir bedel ödeyeceğiz” dedi.

Esad`ın, pazar günkü uçuşunun ardından İsrail birlikleri, 1973 Arap-İsrail savaşından sonra Suriye`de oluşturulan askerden arındırılmış bölgeye, Şam`a bakan stratejik Hermon Dağı`nın Suriye tarafını da kapsayacak şekilde girdi ve terk edilmiş bir Suriye askeri karakolunu ele geçirdi.

Batı medyasına konuşan Suriyeli bir kaynak, İsrail ordusunun bölgenin birkaç km doğusunda ve Şam havaalanına kısa bir mesafede bulunan Katana kasabasına ulaştıklarını söyledi. İsrail ordusu ise güçlerinin önemli ölçüde Suriye topraklarına girdiklerini reddetti.

İsrail ordusunun sözcüsü Yarbay Nadav Shoshani, gazetecilere verdiği demeçte, “IDF güçleri Şam`a doğru ilerlemiyor. Bu herhangi bir şekilde yaptığımız ya da takip ettiğimiz bir şey değil” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA