22 Mart 2025 Cumartesi

09:40   VAHAP SEÇER: “BIZ YANıMıZA HALKıMıZıN GÜCÜNÜ ALDıK”   09:18   CHP, CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI IÇIN YARıN 81 ILDE 973 ILÇEDE 5 BIN 600 SANDıK KURACAK   09:01   EMEP`LI İSKENDER BAYHAN: BIRÇOK ILDE ONLARCA GENÇ EV BASKıNLARıYLA GÖZALTıNA ALıNıYOR   08:58   SARAÇHANE`DEKI MITINGTE KONUŞAN ÜNIVERSITELI GENÇ: “TEK ADAM IKTIDARıNA KARŞı GENÇLIK BURADA... SINDIRME POLITIKALARıNA GEÇIT VERMEYECEĞIZ”   08:53   TÜRKIYE İŞÇI PARTISI GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: ``ANKARA, İSTANBUL, İZMIR, ANTALYA VE ÇANAKKALE`DE EV BASKıNLARı YAPıLıYOR``   08:01   TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI: ``BIBER GAZı KIMYASAL SILAHTıR, KULLANıMı DERHAL YASAKLANMALıDıR``   07:54   İMAMOĞLU`NUN AVUKATıNDAN SORUŞTURMA SÜRECINE TEPKI: ADIL YARGıLANMA HAKKı IHLAL EDILDI   07:47   SARAÇHANE`DE TOPLANANLAR YURTTAŞLAR: ADALET IÇIN, GENÇLER IÇIN BURADAYıM... MESELE PARTI MESELESI DEĞIL, HALK MESELESI... YETER ARTıK, GITSINLER BAŞıMıZDAN   03:18   KıZıLAY`DA TOPLANAN VATANDAŞLARDAN İMAMOĞLU`NA DESTEK: ARTıK YETER! BıKTıK HUKUKSUZLUKTAN   03:09   SARAÇHANE`DEN TAKSIM`E YÜRÜMEK ISTEYENLERE BOZDOĞAN KEMERI`NDE YINE BIBER GAZLı POLIS MÜDAHALESI   02:48   ODTÜ GIRIŞINDE BAŞLAYAN POLIS MÜDAHALESI CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE DEVAM ETTI   02:32   ERDOĞAN`ıN MEMLEKETI RIZE`DE HALK SOKAKLARı TERK ETMIYOR FıNDıKLı HALKı IKTIDARA BÖYLE SESLENDI: “SOKAK ÖZGÜRLÜKTÜR ÇÖZÜM SOKAKTA”   02:16   ODTÜ`NÜN IÇINDE VE DıŞıNDA BINLERCE ÖĞRENCI EYLEMDE   02:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKAN ZEYBEK: "BURAYA GELEN BINLERCE INSAN BIR ŞEY HAYKıRıYOR, EGEMENLIK KAYıTSıZ ŞARTSıZ MILLETINDIR"    01:49   MUHARREM İNCE: ANKARA`DAN YOLA ÇıKıYORUM, YARıN SARAÇHANE`DE OLACAĞıM   01:38   CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL, İZMIR VALISI VE İZMIR EMNIYET MÜDÜRÜ`NE SESLENDI: BU ŞIDDETE DERHAL SON VERIN   01:25   İZMIR BAROSU`NDAN MAHKEMENIN ‘İSTANBUL BAROSU` KARARıNA TEPKI:  “BAROLARı YOK ETME HEDEFININ GÖSTERGESIDIR”   01:21   ABDULLAH GÜL, İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNı DEĞERLENDIRDI: VAKTIYLE CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A YAPıLAN HAKSıZLıKLAR EKREM İMAMOĞLU`NA YAPıLMAMALı   01:19   İSTANBUL BAROSU YÖNETIMININ GÖREVDEN ALıNMASı... CHP`LI SIBEL SUIÇMEZ: "BU HUKUKA VE ANAYASAYA AYKıRı KARARı TANıMıYORUZ"   01:18   İBRAHIM KABOĞLU: "KAMUOYUNDA GÖREVDEN EL ÇEKTIRILMIŞIZ GIBI BIR IZLENIM YARATıLMAK ISTENIYOR"  
 
     
   

İmamoğlu`nun avukatından soruşturma sürecine tepki: Adil yargılanma hakkı ihlal edildi


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan, soruşturma sürecinde hukuka aykırı uygulamaların olduğunu belirterek, "Adil yargılanma hakkı ihlal edilmiştir" dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2025 Cumartesi 07:54   Okunma : 284

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan, soruşturma sürecinde hukuka aykırı uygulamaların olduğunu belirterek, "Adil yargılanma hakkı ihlal edilmiştir" dedi.

Mehmet Pehlivan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu`nun ifadesinin ardından henüz avukatlar dosyaya ulaşmadan, ifadenin imzasız halinin basına sızdırıldığını vurguladı. Bu durumun soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğini ifade eden Pehlivan, "Bu sayede kamuoyu, gerçekleri daha hızlı öğrendi" diye konuştu.

"Gizli tanık uygulaması suistimal edildi"

Soruşturma sürecinde gizli tanık uygulamasının suistimal edildiğini kaydeden Pehlivan, tanık beyanlarının bağlamından koparılarak sunulduğunu söyledi. Pehlivan, "Gizli tanık ifadeleri tek bir kurgu altında seçilip servis edilmiştir. Ayrıca, hukuka aykırı şekilde kaydedildiği iddia edilen ses kayıtları ve karmaşık şekilde sunulan HTS verileri, bu soruşturmanın hukuki olmaktan çok politik kaygılar taşıdığını açıkça göstermektedir" dedi.

Savunma tarafının dosyadaki kısıtlılık nedeniyle bilgi edinemediğini dile getiren Pehlivan, iktidara yakın medya organlarının ise soruşturma detaylarını çarpıtarak servis ettiğini vurguladı.

"Masumiyet karinesi ihlal edildi"

İmamoğlu`na yöneltilen suçlamalarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın basın açıklaması yaptığını hatırlatan Pehlivan, açıklamada "suç örgütü lideri" ifadesinin kullanıldığını belirtti. Pehlivan, "Bu, Sayın İmamoğlu`nun masumiyet karinesini ve lekelenmeme hakkını açıkça ihlal etmektedir" dedi.

Soruşturma dosyasının, ilgisiz belgelerle doldurularak kamuoyunda kapsamlı bir inceleme yapılıyormuş algısı yaratılmak istendiğini belirten Pehlivan, "Sayıştay ve Danıştay tarafından hukuka uygunluğu onaylanmış ihaleler bile suçlama konusu haline getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bu ihlal, hukukun ortadan kaldırılmasıdır"

Soruşturma sürecinde hukuka aykırı uygulamalar olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Bu soruşturma, adil yargılanma hakkının ihlalidir. Bu ihlal, hukukun ve adaletin Anayasaya, temel hak ve özgürlüklere aykırı olarak yargıya erişimin yargı eliyle önlenmesi ve hukukun ortadan kaldırılmasıdır" dedi. Pehlivan, şunları kaydetti:

"Sonuç olarak; yasal olmayan gözaltı, sözde kanıtlar, gizli tanıklar, normal tanık olmasına rağmen ismi belirtilmeyen ve bu sayede gizlenen tanıklar, yasal olarak elde edilmeyen ve Sayın İmamoğlu`yla da ilgisi olmayan ses kayıtları gibi gerçek dışı iddialara dayanan bu soruşturmanın hiçbir mantıki, hukuki ve ikna edici bir yanı bulunmamaktadır."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA