22 Mart 2025 Cumartesi

09:40   VAHAP SEÇER: “BIZ YANıMıZA HALKıMıZıN GÜCÜNÜ ALDıK”   09:18   CHP, CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI IÇIN YARıN 81 ILDE 973 ILÇEDE 5 BIN 600 SANDıK KURACAK   09:01   EMEP`LI İSKENDER BAYHAN: BIRÇOK ILDE ONLARCA GENÇ EV BASKıNLARıYLA GÖZALTıNA ALıNıYOR   08:58   SARAÇHANE`DEKI MITINGTE KONUŞAN ÜNIVERSITELI GENÇ: “TEK ADAM IKTIDARıNA KARŞı GENÇLIK BURADA... SINDIRME POLITIKALARıNA GEÇIT VERMEYECEĞIZ”   08:53   TÜRKIYE İŞÇI PARTISI GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: ``ANKARA, İSTANBUL, İZMIR, ANTALYA VE ÇANAKKALE`DE EV BASKıNLARı YAPıLıYOR``   08:01   TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI: ``BIBER GAZı KIMYASAL SILAHTıR, KULLANıMı DERHAL YASAKLANMALıDıR``   07:54   İMAMOĞLU`NUN AVUKATıNDAN SORUŞTURMA SÜRECINE TEPKI: ADIL YARGıLANMA HAKKı IHLAL EDILDI   07:47   SARAÇHANE`DE TOPLANANLAR YURTTAŞLAR: ADALET IÇIN, GENÇLER IÇIN BURADAYıM... MESELE PARTI MESELESI DEĞIL, HALK MESELESI... YETER ARTıK, GITSINLER BAŞıMıZDAN   03:18   KıZıLAY`DA TOPLANAN VATANDAŞLARDAN İMAMOĞLU`NA DESTEK: ARTıK YETER! BıKTıK HUKUKSUZLUKTAN   03:09   SARAÇHANE`DEN TAKSIM`E YÜRÜMEK ISTEYENLERE BOZDOĞAN KEMERI`NDE YINE BIBER GAZLı POLIS MÜDAHALESI   02:48   ODTÜ GIRIŞINDE BAŞLAYAN POLIS MÜDAHALESI CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE DEVAM ETTI   02:32   ERDOĞAN`ıN MEMLEKETI RIZE`DE HALK SOKAKLARı TERK ETMIYOR FıNDıKLı HALKı IKTIDARA BÖYLE SESLENDI: “SOKAK ÖZGÜRLÜKTÜR ÇÖZÜM SOKAKTA”   02:16   ODTÜ`NÜN IÇINDE VE DıŞıNDA BINLERCE ÖĞRENCI EYLEMDE   02:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKAN ZEYBEK: "BURAYA GELEN BINLERCE INSAN BIR ŞEY HAYKıRıYOR, EGEMENLIK KAYıTSıZ ŞARTSıZ MILLETINDIR"    01:49   MUHARREM İNCE: ANKARA`DAN YOLA ÇıKıYORUM, YARıN SARAÇHANE`DE OLACAĞıM   01:38   CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL, İZMIR VALISI VE İZMIR EMNIYET MÜDÜRÜ`NE SESLENDI: BU ŞIDDETE DERHAL SON VERIN   01:25   İZMIR BAROSU`NDAN MAHKEMENIN ‘İSTANBUL BAROSU` KARARıNA TEPKI:  “BAROLARı YOK ETME HEDEFININ GÖSTERGESIDIR”   01:21   ABDULLAH GÜL, İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNı DEĞERLENDIRDI: VAKTIYLE CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A YAPıLAN HAKSıZLıKLAR EKREM İMAMOĞLU`NA YAPıLMAMALı   01:19   İSTANBUL BAROSU YÖNETIMININ GÖREVDEN ALıNMASı... CHP`LI SIBEL SUIÇMEZ: "BU HUKUKA VE ANAYASAYA AYKıRı KARARı TANıMıYORUZ"   01:18   İBRAHIM KABOĞLU: "KAMUOYUNDA GÖREVDEN EL ÇEKTIRILMIŞIZ GIBI BIR IZLENIM YARATıLMAK ISTENIYOR"  
 
     
   

İstanbul Barosu yönetiminin görevden alınması... CHP`li Sibel Suiçmez: "Bu hukuka ve anayasaya aykırı kararı tanımıyoruz"


İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulunun görevden alınmasına dair kararın ardından avukatlar, Çağlayan Adliyesi`nden Taksim`deki İstanbul Barosu binasına yürüdü. Yürüyüş sırasında ANKA Haber Ajansı`na konuşan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Siyasi darbe, hukuki darbe derken darbeler silsilesi içerisinde ilerliyoruz. Ancak hiç kimse bizden buna alışmamızı beklemesin. Hukuka ve anayasaya aykırı uygulamaları kabul etmeyeceğiz. Bilsinler ki korkmuyoruz; alanlardayız, sokaklardayız. 7`den 70`e her kesimden insan artık bu hukuksuzluğa karşı korkmadan `hayır` diyor" dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2025 Cumartesi 01:19   Okunma : 239

Haber: Mehmet OFLAZ - Kamera: Yasin KABADAYI

(İSRANBUL) - İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulunun görevden alınmasına dair kararın ardından avukatlar, Çağlayan Adliyesi`nden Taksim`deki İstanbul Barosu binasına yürüdü. Yürüyüş sırasında ANKA Haber Ajansı`na konuşan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Siyasi darbe, hukuki darbe derken darbeler silsilesi içerisinde ilerliyoruz. Ancak hiç kimse bizden buna alışmamızı beklemesin. Hukuka ve anayasaya aykırı uygulamaları kabul etmeyeceğiz. Bilsinler ki korkmuyoruz; alanlardayız, sokaklardayız. 7`den 70`e her kesimden insan artık bu hukuksuzluğa karşı korkmadan `hayır` diyor" dedi.

İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi aldığı kararla İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verdi. Bu kararın ardından İstanbul Barosu`na bağlı avukatlar, durumu protesto etmek amacıyla Çağlayan Adliyesi`nden başlayarak Taksim`deki İstanbul Barosu binasına yürüyüş düzenledi.

Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş sırasında avukatlar, "Savunma susmadı, susmayacak", "Hak, hukuk, adalet", "İstanbul Barosu biat etmez" sloganları atarken, güzergâh üzerindeki araçtaki yurttaşlar korna çalarak, evlerindeki yurttaşlar ise tencere tava çalarak destek verdi.

"Bu hukuka ve anayasaya aykırı kararı tanımıyoruz"

?CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İstanbul Barosu Başkanı ve yönetim kurulunun görevden alınmasına ilişkin kararı ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi:

"Mahkeme, açılan talepnameyi kabul etti ancak tedbir kararı vermediği için İstanbul Barosu, karar kesinleşene kadar görevine devam etmektedir. Bu hukuka ve anayasaya aykırı kararı tanımıyoruz; bu konuda tavrımız açık ve nettir.

Bu süreçte, önce basın açıklaması yaptık, ardından İstanbul Barosu üyeleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yönetim kurulu ile birlikte Çağlayan`dan baro binasına kadar yürüyeceğiz. Baro başkanımız makamına geçecektir.

Siyasi darbe, hukuki darbe derken darbeler silsilesi içerisinde gidiyoruz. Ama hiç kimse bizden alışmamızı beklemesin. Hukuka ve anayasayı aykırı uygulamaları kabul etmeyeceğiz. Bilsinler ki korkmuyoruz; alanlardayız, sokaklardayız. 7`den 70`e her kesimden insanlar artık bu hukuksuzluğa karşı korkmadan `hayır` diyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA