(MERSİN) – CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, partisinin bugün Mersin`de yaptığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginden sonra konuştu. Şevkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne (İBB) yapılan ikinci dalga operasyona ilişkin “Bu gerçekten sivil darbenin kendisidir. Herhangi bir somut delilin olmadığı ortamda başta başkanını, başkanın en yakın çalışma arkadaşlarını, avukatları, avukatların avukatlarını, insanların işlerini gözaltına alan bir yapı kabul edilebilecek bir yapı değil” dedi.
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, partisinin bugün Mersin`de yaptığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingin ardından ANKA Haber Ajansı`na İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yapılan ikinci dalga operasyon ve mitingi değerlendirdi. Şevkin, şunları söyledi:
“Bu gerçekten sivil darbenin kendisidir. Herhangi bir somut delilin olmadığı ortamda başta başkanını, başkanın en yakın çalışma arkadaşlarını, avukatları, avukatların avukatlarını, insanların işlerini gözaltına alan bir yapı kabul edilebilecek bir yapı değil. Hakikaten demokrasiye, hukukun üstünlüğüne acilen ihtiyaç var. İnsanlar her sabah neye uğrayacağını, neye uyacağını bilemeden huzursuzluk içerisinde yaşıyorlar. İktidarın görevi, bu ülkede hukukun üstünlüğünü tahsis etmek, insanların güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamak. Deprem gibi olgunun başımızda olduğu bir süreçte ikinci bir depremi iktidarın kendisi yaratıyor, krizi kendisi yaratıyor. Depremin maliyetinin, deprem güvenliğinin sağlanması gereken bir ortamda Kanal İstanbul`a ‘hayır` diyen İstanbul Belediyesi bürokratlarına yapılan kabul edilemez bir durumdur. Bütün halkımızın bu konuda duyarlı olup artık erken seçimle bu iktidarın tükenmişliğine son vermesini bekliyoruz.”