20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Abdüllatif Şener ve İbrahim Kaboğlu ’Adalet Yürüyüşü’nde..


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 12’nci gününde...

 

Tarih : 26 Haziran 2017 Pazartesi 21:48   Okunma : 2123

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 12'nci gününe, geceyi geçirdiği Bolu çıkışında Dağkent mevkisindeki kamp alanında basın açıklaması yaparak başladı. Yürüyüşün 12'nci gününde olduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüzün adı adalet. Adalet yürüyüşü yapıyoruz. Ülkeye adalet gelsin istiyoruz. Adaletli bir Türkiye istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Birlikte yaşamayı istiyoruz" dedi.

İLK ETAPTA 5.5 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Kılıçdaroğlu, açıklaması ardından D-100 Karayolu'nda Bolu Dağı'na doğru yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu'na, bir kısmı kamp alanında çadırlarda, bir kısmı karavanlarda ve araçlarda, bir kısmı da sabah otobüslerle gelen partililer ile vatandaşlar eşlik etti. Kılıçdaroğlu, bir süre elinde 'Adalet' yazılı dövizle, yanında bir grup engelli ile birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu'na kızı Aslı Nadir, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile onun nişanlısı Mine Alşan da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Dağkent'ten çıkarken İstanbul'a 232, Düzce'ye 38 kilometre mesafe kaldığını gösteren tabelayı geride bıraktı. Kılıçdaroğlu'na yol üzerinde bazı vatandaşlar ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler ve Türk bayraklarıyla destek verdi. Kılıçdaroğlu, yol kenarında kendisini bekleyen bir grup köylü kadın ile sohbet ederek bayramlarını kutladı. Kılıçdaroğlu, yaşlı bir kadının elini öptü. Kılıçdaroğlu, bir ara kendisini destekleyen bir grup çocukla da birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu, 12'nci günün ilk etabında Abant Kavşağı'na kadar 5.5 kilomete yürüyerek burada mola verdi.

BOLU DAĞI'NIN ZİRVESİNE ULAŞTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı’nın eteğindeki Abant Kavşağı’nda verilen molanın ardından yürüyüşe devam etti. Bolu Dağı’na tırmanan Kılıçdaroğlu’na, Elmalık Köyü mevkisindeki üst geçitte toplanan bir grup tepki gösterdi. Polis ekipleri grubu üst geçitten indirerek uzaklaştırdı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında araçlarından kendisini destekleyenleri selamladı. 900 rakımlı Bolu Dağı’nın zirvesine tırmanırken zorlandığı gözlenen Kılıçdaroğlu, sık sık sıvı aldı. Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı tabelasının önünden elinde ‘Adalet’ yazılı dövizle geçti.

Yürüyüşe katılanlar ile kendilerine tepki gösteren bir araçtakiler arasında gerginlik yaşandı. Arbede sırasında aracın camı kırılırken, polis olaya müdahale ederek aracı uzaklaştırdı. 6.5 kilometrelik ikinci etap, Bolu Dağı’ndaki Köroğlu tesislerinde sona erdi. 

Cumartesi Anneleri'nden bir grup ile Marmara Üniversitesi'nden olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen anayasa hukuku profesörü İbrahim Kaboğlu ve 14 Ağustos 2001'de AKP'yi kuran çekirdek ekipteki dördüncü isim olan Abdüllatif Şener de yürüyüşe katıldı.

432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 181 kilometre yol kat edildi. Yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor. 

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, kemal kılıçdaroğlu, enis berberoğlu, adalet yürüyüşü.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA