5 Temmuz 2024 Cuma

15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: “TÜİK`IN RAKAMLARıYLA MEMURA VERILEN ZAM, MEMURU HEM BARıNMA KRIZIYLE HEM DE AÇLıKLA SıNAYACAK”   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:57   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:55   KADıN KONUK EVI AKDENIZ BELEDIYESI’NIN BÜNYESINE GEÇTI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı   10:37   İRAN`DA CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERININ IKINCI TURU IÇIN OY VERME BAŞLADı   10:13   İNGILTERE`DE GENEL SEÇIMLER İŞÇI PARTISI`NIN BÜYÜK ZAFERIYLE SONUÇLANDı   10:05   YKS`NIN 1939 VE 2008 DOĞUMLU ADAYı YAN YANA: ”HEDEFIMIZ OKUMANıN YAŞıNıN OLMADıĞıNı GÖSTERMEK"   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`E BAĞLı BABIL SU SPORLARı MERKEZI, VATANDAŞLARDAN YOĞUN ILGI GÖRÜYOR   09:20   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN KAPSAMLı SAHIL TEMIZLIĞI  
 
     
   

Emekliler Yaşam Kalitesi Mersin Büyükşehir İle Artıyor


Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Emekli Evi’ne kayıtlı olan yaş almış vatandaşlar, gezi, sinema, konser, spor gibi çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler ile hem kıymetli vakit geçiriyo, hem de sosyalleşiyor. Emekli Evi’nden bugüne kadar 4 bin 22 emekli yurttaş hizmet aldı.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 09:36   Okunma : 496

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, emekliler ve yaş almışlar için sosyal olanaklardan, evde sağlık hizmetine kadar bir dizi hizmeti hız kesmeden sürdürüyor.

Emekli ve yaş almışların yemeği ve kuaför hizmeti de Büyükşehir`den

Büyükşehir`in merkez ve merkez dışı ilçelerde ağırlıklı olarak kırsal kesimde yaşayan ve kuaför hizmeti alamayan yurttaşlar için hayata geçirdiği Mobil Kuaför ise bugüne kadar 3 bin 154 yaş almış yurttaşın ihtiyacını karşıladı. Sosyal ve ekonomik yönden desteğe ihtiyaç duyan ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken yurttaşlara sağlanan alışveriş kartıyla ise bugüne kadar 7 bin 676 kişi her ay anlaşmalı yerel esnaftan temel gıda ve temizlik malzemesi alışverişi yaptı. Sağlık problemi ya da yaşlılık sebebiyle yemek yapmakta güçlük çeken bin 689 yaş almış da hafta içi günde 1 öğün sıcak yemeğe Büyükşehir`in Aşhanesi ile ulaştı.

Öğrenmenin yaşı olmasın diye emeklilerin yanında MERCEK var

Kentin merkez ilçelerinin kırsal mahalleleri ile merkez dışı ilçelerde ikamet eden ve kentteki üniversite veya kamu hastanelerinde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının geçici olarak kalabileceği Refakatçi Evi, bugüne kadar 399 yaş almışa konaklama imkanı sundu. Emekli olduktan sonra yeni bir meslek edinmeyi hedefleyen 58 yurttaş da Büyükşehir`in kentin farklı noktalarında hizmete geçirdiği Mesleki Eğitim ve Meslek Edindirme Merkezlerinden (MERCEK) faydalanarak yeni bir meslek edindi.

Yaşlı Destek Birimi, tüm yaş almış ve emeklilerin yanında

Büyükşehir, Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen hizmetlerle de emekliler ve yaş almışların her anında yanında olmaya devam ediyor. Yaşlı Destek Birimi ile yaş almış ve emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir, birimden faydalanan yurttaşlara evde sağlık, temizlik ve bakım gibi işlerde yardımcı oluyor. Çeşitli ihtiyaçları olan ve hizmetlere ulaşmakta sıkıntı çeken yurttaşlar, ihtiyaç duydukları aşhane hizmeti, gıda desteği, transfer hizmetlerine kısa sürede ulaşabiliyor. Geliri düşüklerin evlerindeki tamirat ve tadilat işleri de Evde Bakım ve Destek Hizmeti Ustası tarafından kısa sürede yapılıyor. Hizmet alan yurttaşlara motivasyon sağlamak için de çeşitli aralıklarla Büyükşehir tarafından sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmaları için gerekli ulaşım desteği sağlanıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA